پشتیبانی علمی

از سوی پشتیبانی علمی مرکز ملی پاسخگویی برگزار شد؛
در این نشست علمی مشترک مرکز ملی پاسخگویی و مؤسسه شناخت به تشریح تصمیم گیری و تغییر اراده از طریق مبادی آن در حکمت متعالیه اشاره شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، حجت الاسلام دکتر مجتبی افشار پور «عضو هیأت علمی جامعه المصطفی (ص) العالمیه» به ارائه طرح خویش پرداخت.

ایشان در این پژوهش به بررسی فرایند تصمیم گیری و تغییر اراده از زاویه مبادی آن و نیز چگونگی تحقق تصمیم مورد انتظار از منظر حکمت متعالیه پرداخت. بر اساس حکمت متعالیه و علم النفس فلسفی، تغییر در تصمیم و حصول اراده، ناشی از یکسری مبادی است و این مبادی، در نهایت منتهی به اراده و اجماع می شود که همان تصمیم بر انجام یا ترک فعل است. این مبادی، بر انواع معرفتی و غیر معرفتی و نیز ادراکی و تحریکی تقسیم می شوند و هر یک به نحوی در ایجاد تصمیم تاثیرگذارند. در این جلسه، بعد از ترسیم نقش این عوامل در تصمیم، به بیان مدلهای تاثیرگذاری این مبادی در انجام یک عمل خاص پرداخته شد.

شایان ذکر است مطالب ارائه شده در این جلسه توسط حجت الاسلام و المسلمین دکتر گرجیان «استاد تمام و عضو هیئت علمی گروه فلسفه دانشگاه باقرالعلوم(ع)» و حجت الاسلام ناصر عزیزی «دانش آموخته سطح 4 حوزه علمیه قم و مدرس موسسه امام صادق(ع) و عضو گروه معارف موسسه شناخت» بعد از استماع نکات دکتر افشارپور، به بیان نکات مثبت و منفی این اثر پرداختند. ناقدان محترم، این پژوهش را در سطح مطلوب و به نوعی امتداد اجتماعی مباحث فلسفی دانستند.

از سوی گروه قرآن و حدیث مرکز ملی پاسخگویی برگزار شد؛
در این نشست علمی مشترک بین گروه قرآن و حدیث مرکز ملی پاسخگویی و مؤسسه سید مرتضی(ره) به تشریح ابعاد، اهمیت و کارکردهای تخریج در روایات اشاره شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، حجت الاسلام عباس محمودی «استاد حوزه علمیه و از کارشناسان مرکز ملی پاسخگویی»، به تشریح ابعاد، اهمیت و کارکردهای تخریج در روایات پرداخت.

ایشان موضوع چیستی تخریج، کارکردها، دامنه و ابعاد اعتبار سنجی احادیث را تببین کرده و سپس در باره کارکردهای تخریج در اعتبارسنجی سند، منبع، متن و محتوا، به مصادیق و نمونه های آن در روایات اشاره نمود.

از سوی گروه تاریخ و سیره مرکز ملی پاسخگویی برگزار شد؛
در این نشست علمی ضمن بیان اهمیت کتاب سلیمان بن قیس، این کتاب از ابعاد مختلف بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، دکتر رسول قلیچ «پژوهشگر تاریخ»در نشست علمی « نقد اعتبار کتاب سلیم بن قیس» به بررسی اهمیت کتاب سلیمان بن قیس اشاره کرد.

وی با اشاره به اهمیت کتاب سلیم بن قیس، علی رغم حرف و حدیث زیادی که درباره آن مطرح شده است، ولی به دلیل قدمت آن که مربوط به قرن اول است، دارای اهمیت زیاد می باشد.

دکتر قلیچ با اشاره به اهمیت سه حوزه دانشی تاریخی، کلامی و حدیثی این کتاب افزود: محتوای آن پیرامون رخدادهای تاریخی قرن اول می باشد که در برخی رخدادها منبع انحصاری قلمداد می شود و از منظر حدیث نیز قدیمی ترین اثر مکتوب شیعی قلمداد می شود و به دلیل شکل و ساختاری که دارد در ردیف کتاب های حدیثی قرار می گیرد، زیرا محتوا را با ارائه سلسله سند تنظیم کرده است

وی درباره اهمیت کلامی این کتاب گفت: اهمیت آن از نظر دانش کلام از این جهت است که به موضوع بسیار مهم امامت پرداخته است.

از سوی گروه علمی احکام مرکز ملی پاسخگویی برگزار شد؛
این نشست علمی در سه بخش نحوه نوشتار، اصطلاحات علمی، نکات ویرایشی و نحوه استفاده از آن مطرح شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، حجت الاسلام سید مصطفی سجادی «پژوهشگر حوزوی» در نشست علمی «نکات ویرایشی در پاسخهای فقهی» به بررسی نکات موثر در پاسخگویی مکتوب اشاره کرد.

استاد و پژوهشگر حوزه علمیه این بحث را در سه بخش ارائه نمود، که در بخش اول، توجه به نحوه نوشتار عبارات در پاسخگویی به سوالات مخاطبین و در بخش دوم در خصوص استفاده از اصطلاحات علمی و روش اصلاح آن و اشتباهات رایج در این زمینه اشاره کرد و در نهایت در بخش سوم به نکات ویرایشی و روش استفاده از گزاره های صحیح در پاسخ به سوالات مکتوب پرداخت.

حجت الاسلام سجادی در انتهای این جلسه به برخی از سؤالات کارشناسان در این زمینه پاسخ گفت.

از سوی گروه علمی قرآن و حدیث مرکز ملی پاسخگویی برگزار شد؛
در این نشست علمی ابعاد و گستره وسیع آیات علمی در قرآن کریم بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضایی اصفهانی «عضو هیئت علمی و مدیر مجتمع عالی قرآن و حدیث جامعه المصطفی العالمیه» ابعاد و گستره وسیع آیات علمی در قرآن کریم را ترسیم کرد.

وی آیات علمی قرآن کریم را حدود 2000 آیه برشمرد و در یک نمای کلی، آیات علمی قرآن را به چهار دسته تقسیم کرد: 1. اشارات علمی؛ 2. شگفتی های علمی؛ 3. اعجاز علمی؛ 4. نظریه پردازی علمی.

در ادامه استاد حوزه و دانشگاه، متذکر شد که فقدان تخصص بین رشته ای، عامل خلط بین اعجاز علمی با سایر موارد است و این خلط بین اندیشمندان عرب، بسیار به چشم می خورد و لذا می بینیم اعجازهای علمی قرآن کریم را حدود 300 آیه برشمرده اند؛ در حالی که با این تقسیم بندی که ما گفتیم، این گونه نیست که همه این ها اعجاز علمی محسوب شوند.

وی سپس مؤلفه های «بهترین کلمات»، «بهترین معانی» و «بهترین ترکیب» را از مؤلفه های اعجاز دانست و بیان داشت که وجود هر سه این مؤلفه ها با هم، از ظرفیت و توان فهم بشری بیرون است و این جاست که معنای «عجز الناس عن اتیان مثله» بیشتر روشن می شود.

شایان ذکر است در ادامه این نشست علمی که در سالن جلسات مرکز ملی پاسخگویی برگزار شد به شبهات مهم در حوزه اعجاز علمی قرآن اشاره شد.

از سوی مرکز مشاوره حضوری مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی برگزار شد:
به همت مرکز مشاوره حضوری مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی کارگاه تخصصی درمان شناختی رفتاری اختلال‌های اضطرابی کودکان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی این کارگاه یک روزه با حضور دكتر مبین صالحی «مدیر گروه روانشناسی دانشگاه طلوع مهر» برگزار شد.

در این کارگاه سرفصل هاي مهم آشنایی با اختلال‌های اضطرابی در کودکان، شیوه‌های آشناسازی کودکان با اضطراب و فنون کاهش اضطراب در کودکان و... به دو صورت حضوری و مجازی ارائه شد.

شرکت کنندگان در این کارگاه ضمن آشنایی عملی با موضوعات مهم روانشناسی، در اولویت جذب به عنوان کارشناس پاسخگو در گروه مشاوره و روانشناسی مرکز ملی پاسخگویی قرار خواهند گرفت.

از سوی گروه علمی احکام مرکز ملی پاسخگویی برگزار شد؛
در این نشست علمی به بررسی احکام مشترکات و نظر فقهای معاصر مطرح شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، حجت الاسلام والمسلمین محمد عباس منصوریه در سومین نشست علمی با موضوع احکام مشترکات، به بررسی احکام مشترکات و نظر فقهای معاصر در آن پرداخت.

استاد و پژوهشگر حوزه علمیه در این جلسه به مباحث باقی مانده از مشترکات اشاره کرد و احکام مدارس و موقوفات عامه و آب ها و معادن را در سه بخش مطرح کرد.

وی در بیان احکام مشترکات مدارس و موقوفات عامه، به کیفیت استفاده از مدارس و موقافات عامه و حقوقی که برای افراد در این خصوص ایجاد می شود اشاره کرد و برخی از مسائل مورد ابتلا در این زمینه را بیان نمود.

ایشان در بخش بعدی انواع آب ها، کیفیت استفاده بردن و روش تملک آن ها را بیان، و درنهایت قوانین جمهوری اسلامی ایران در این زمینه را بیان کرد.

همچنین در بخش پایانی نشست، به مبحث انواع معادن اشاره و کیفیت انتفاع آن و روش تملک آن را بیان کرد.

حجت الاسلام منصوریه در انتهای این جلسه به سؤالات کارشناسان در این زمینه با توجه به فتوای فقها پاسخ گفت.

شایان ذکر است گروه احکام به عنوان گسترده ترین گروه از بین هفت بخش پاسخگویی مرکز ملی، جهت حفظ و ارتقاء علمی و مهارتی کارشناسان به طور مداوم نشست هایی علمی با حضور کارشناسان مطرح برگزار می‌نماید.

از سوی گروه علمی احکام مرکز ملی پاسخگویی برگزار شد:
در این نشست علمی به بررسی انواع احکام مشترکات و نظر فقهای معاصر مطرح شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، حجت الاسلام والمسلمین محمد عباس منصوریه در این نشست علمی به بررسی انواع احکام مشترکات و نظر فقهای معاصر در آن پرداخت.

استاد و پژوهشگر حوزه علمیه در جلسه دوم به ادامه بحث مشترکات پرداخته و تتمه بحث راه های عمومی و کیفیت محقق شدن آنها و حریم جاده اشاره نمود.

وی در ادامه به بحث دوم که مساجد و زیارتگاه ها وحسینه ها باشد اشاره نمود و احکام اولویت و ثبوت حق و کیفیت آن حق یا ساقط شدنشان اشاره کرد و به مسائل مورد ابتلاء مخاطبین پرداخت.

حجت الاسلام منصوریه در انتهای این جلسه سؤالات کارشناسان در این موضوع با توجه به فتوای فقها را پاسخ گفت.

شایان ذکر است گروه احکام به عنوان گسترده ترین گروه از بین هفت بخش پاسخگویی مرکز ملی، جهت حفظ و ارتقاء علمی و مهارتی کارشناسان به طور مداوم نشست هایی علمی با حضور کارشناسان مطرح برگزار می‌نماید.

از سوی گروه علمی مشاوره و روانشانسی مرکز ملی پاسخگویی برگزار شد:
به همت مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی دوره مقدماتی کارگاه تخصصی آسيب شناسي ويژه دانشجويان رشته هاي روانشناسي و مشاوره برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی این کارگاه یک روزه با حضور دكتر حمزه عبدي «مدیر گروه روانشناسی دارالحدیث» برگزار شد.

در این کارگاه سرفصل هاي مهم بررسي آسيب هاي رشدي عصبي، آسيب شناسي اختلالات سايكوتيك و آسيب شناسي اختلالات خلقي اضطرابي بصورت حضوری و مجازی ارائه شد.

شرکت کنندگان در این کارگاه ضمن آشنایی عملی با موضوعات مهم روانشناسی، نفرات برتر در اولویت جذب به عنوان کارشناس پاسخگو در گروه مشاوره و روانشناسی مرکز ملی پاسخگویی قرار خواهند گرفت.

از سوی گروه علمی احکام مرکز ملی پاسخگویی برگزار شد:
در این نشست علمی به بررسی انواع احکام مشترکات و نظر فقهای معاصر مطرح شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، حجت الاسلام والمسلمین محمد عباس منصوریه در این نشست علمی به بررسی انواع احکام مشترکات و نظر فقهای معاصر در آن پرداخت.

استاد و پژوهشگر حوزه علمیه در ابتدا مراد از مشترکات را مطرح نموده و سوابق پژوهشی آن را اشاره کرده است و پس از آن در پنج بخش بحث را ارائه و نظرات فقهای معاصر را بیان کرد.

وی با اشاره به بخش اول از بحث که راه ها و جاده ها باشد به بیان احکام خیابان های عمومی و بن بست و حق انتفاع و کیفیت استفاده از آن را مطرح نمود و با توجه به کاربردی بودن این بحث به بیان قوانین موجود در آن و مسائل مورد ابتلاء مخاطبین پرداخت.

حجت الاسلام منصوریه در انتهای این جلسه سؤالات کارشناسان در این موضوع با توجه به فتوای فقها را پاسخ گفت.

شایان ذکر است گروه احکام به عنوان گسترده ترین گروه از بین هفت بخش پاسخگویی مرکز ملی، جهت حفظ و ارتقاء علمی و مهارتی کارشناسان به طور مداوم نشست هایی علمی با حضور کارشناسان مطرح برگزار می‌نماید.

صفحه‌ها