مهارت های زندگی

توسط بخش مشاوره و روانشناسی مرکز ملی پاسخگویی صورت گرفت:
اولین دوره مهارت های زندگی از سلسله دوره های آموزشی با موضوع خانواده از سوی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، در ادامه سلسله دوره های آموزشی با موضوع خانواده، اولین دوره مهارت های زندگی در حال برگزاری است. این دوره شامل چهار مهارت از مهارت های ده گانه زندگی است.  خودآگاهی، غلبه بر افسردگی و مقابله با خُلق منفی، غلبه بر خشم و مدیریت زمان از عناوین این دوره می باشد.

مدرس دوره آقای علیرضا فاضلی با تحصیلات حوزوی و دانشجوی دکتری تخصصی روان‌شناسی دانشگاه تهران می باشد که سابقه برگزاری متعدد کارگاه‌های مهارت‌های زندگی را در کارنامه دارد.

همچنین این دوره در شش جلسه در سالن جلسات مرکز ملی پاسخگویی برگزار می شود که اولین جلسه آن در تاریخ شنبه 24 فرودین برگزار گردید.

علاقمندان جهت حضور می توانند از طریق شماره 09195411477 برای این دوره و دوره های آتی ثبت نام نمایند.

در مصاحبه با مدیر علمی گروه مشاوره و روانشناسی مرکز ملی پاسخگویی مطرح
در این مصاحبه دکتر حمزه عبدی توضیحاتی راجع به بخشی از فعالیت های بخش مشاوره و روانشناسی مرکز ارائه داد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگوی به سؤالات دینی، دکتر حمزه عبدی، مدیر گروه مشاوره و روانشناسی مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی در مصاحبه ای به تشریح برخی از فعالیت های این گروه پرداخت.

در ابتدای مصاحبه وی با اشاره به راه اندازی مرکز مشاوره حضوری در مرکز ملی، دو بُعد اهمیت این مرکز را اینطور برشمرد: اهمیت بُعد دینداری در ارائه مشاوره ها که بسیار برای متدینین مهم است و از آنجا که مشاوران مرکز دارای هر دو مدرک حوزوی و دانشگاهی هستند، قابلیت اعتماد عموم مردم را بیشتر کرده است. از طرفی آموزش نیروهای مرکز با بیس بالینی مشاوره که کمک شایانی به ارائه مشاورهای تلفنی می دهد.

دکتر حمزه عبدی با اشاره به استقبال از این مرکز افزود: مشاوره حضوری می تواند مقدمه ای باشد که در مشاورهای بعدی با دریافت نوبت به صورت تلفنی صورت گیرد و این برای مراجعین غیر ساکن در قم بسیار حائز اهمیت است.

مدیر علمی گروه مشاوره و روانشناسی مرکز در باب مزایای این مرکز ادامه داد: الزام به رعایت مسائل مذهبی و فرهنگی، پشتوانه ده ساله پاسخگویی در حوزه مشاوره و استفاده از کارشناسان مجربی که سطوح علمی حوزوی و دانشگاهی را طی کرده اند و اندوخته مرکز که روزانه صدها سوال از کل کشور دریافت می شود، بخشی از مزایای این مرکز می باشد.

مدیر علمی گروه مشاوره و روانشناسی مرکز افزود: در حقیقت مشاوره حضوری با رویکرد بالینی در کنار مشاوره تلفنی که در مرکز وجود داشت، و طرح جدید آموزش مهارتی خانواده چرخه مشاوره را در مرکز تکمیل کرده است.

وی ادامه داد: سعی بر آن شده که با تسلط به متون اسلامی، به اعتقادات مخاطبین به معنای واقعی احترام بگذاریم و کارشناسان دانش این مهارت را دارند و بدنبال آن هستیم که رویکرد معنوی و مذهبی در مشاوره هایمان بیشتر گردد و این مشاوره ها مبتنی بر متون دینی خودمان باشد.

 

دکتر عبدی در بخش دیگری از مصاحبه به راه اندازی بخش آموزش های مهارتی در زمینه خانواده اشاره کرد و افزود: در واقع آموزش مکمل مشاوره و بلکه مقدم بر مشاوره است و اگر آموزش قوی باشد، به مشاوره منجر نخواهد شد. و بنابراین ابتدا با آموزش خانواده شروع کردیم با استفاده از کارشناسان مرکز که باز هم پشتوانه علمی حوزوی و دانشگاهی داشته و همچنین چندین سال سابقه پاسخگویی را در کارنامه خود داشته اند.

مدیر عملی گروه مشاوره و روانشناسی مرکز عناوین آموزش ها را اینطور برشمرد: آموزش های پیش از ازدواج، مهارت های همسرداری، فرزندپروری و مهارتهای زندگی چهار بخش آموزش ها می باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: علاقمندان جهت ثبت نام می توانند همه روزه از ساعت 16 الی 19 با شماره

 55 55 83 37 - 025تماس حاصل فرمایند و محل برگزاری دوره ها، ساختمان شماره دو مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی واقع در خیابان معلم، معلم ۱۰، کوچه ۳ خواهد بود.

همچنین مشاوره حضوری هم همه روز از شنبه تا پنج شنبه از ساعت 16 الی 19 در محل ساختمان شماره دو دایر بوده و جهت گرفتن نوبت می توانند با شماره 55 55 83 37 - 025 تماس حاصل فرمایند.

شایان ذکر است که مشاوره در این مرکز با تخفیف 35 تا 50 درصد انجام می گیرد.

با سلام دوستی دارم24 ساله.که درسن 20 سالگی ازدواج کرد و 22 سالگی بچه دار شد. ازدواج موفقی داشت.از هنگام حاملگی بسیار زود رنج شد. به طوری که با

هر چیزی حتی شوخی اطرافیان ناراحت می شد.گریه می کرد یا پرخاش می کرد الیته این ناراحتی مدت کوتاهی طول می کشید و زود آرام می شد.قلب مهربان و دلسوزی دارد.یعنی مواقعی که عصبانی نیست بسیار دلسوز و مهربان است.متاسفانه این عصبی بودن الان هم ادامه دارد و فرزند 2 ساله اش را بخاطر سرو صدا کردن،گریه کردن،بهانه گیری و...کتک میزند و حتی گاهی وقتی از کودکش عصبانی است خودش را می زند!.این خانم در کودکی هم کمی زودرنج بود اما می ترسم این پرخاشگری او نسبت به فرزند و همسرش زندگی اش را خراب کند.آیا این فرد باید درمان دارویی شود؟یا فتار درمانی شود؟اینها علائم افسردگی است؟ با تشکر

اين علائم تا حد زيادي علائم افسردگي است، ولي تشخيص دقيق آن نيازمند مراجعه به يك روانپزشك يا روان شناس باليني مي باشد.
همان طور كه مي دانيد ما افسردگي خاصي به نام «افسردگي پس از زايمان» داريم، چرا كه حاملگي و زايمان باعث بر هم خوردن بسياري ناقل هاي عصبي و هورمون ها مي شود. البته ايشان از دوران حاملگي و نه پس از زايمان به اين مسأله دچار شده اند و چه بسا ريشه در افسردگي نوع ديگر داشته باشد. تشخيص اين كه ايشان نياز به دارو دارد يا ندارد جز از عهده روانپزشك بر نمي آيد و هر گونه تعلل و وقت كشي ثمره اي جز تشديد روحيات افسرده وار ايشان ندارد. بايد اين مساله بسيار زودتر صورت مي گرفت تا از عوارض و پيامدهاي منفي آن بر كودك تا حد امكان جلوگيري مي شد.
در هر صورت دارودرماني (با مراجعه به روانپزشك) و روان درماني (با مراجعه به روان شناس باليني) يگانه راه پيش روي دوست شماست. هر گونه خوددرماني يا طفره رفتن از مراجعه به هيچ وجه به صلاح ايشان و آينده زندگي اش نيست.

موفق و موید باشید