در قرآن آمده " و جعل في السماء بروجا"(1)
در تفسير برج هاي آسماني گفته اند:
" بروج" جمع" برج" در اصل به معني" ظهور" است، و لذا آن قسمت از ديوار اطراف شهر يا محل اجتماع لشگر را كه بلندتر و آشكارتر است" برج" مينامند، و نيز به همين دليل هنگامي كه زن زينت خود را آشكار سازد" تبرجت المرأة" ميگويند. اين كلمه به قصرهاي بلند نيز اطلاق ميشود.
به هر حال برجهاي آسماني اشاره به صورتهاي مخصوص فلكي است كه خورشيد و ماه در هر فصل و هر موقعي از سال در برابر يكي از آنان قرار ميگيرند مثلا ميگويند خورشيد در برج" حمل" قرار گرفته، يعني محاذي" صورت فلكي حمل" ميباشد، و يا" قمر در عقرب" است، يعني كره ماه برابر صورت فلكي"عقرب" واقع شده (صور فلكي به مجموعهاي از ستارگان گفته ميشود كه شكل خاصي در نظر ما دارند).
وجود اين برج ها، بيانگر نظم دقيق سير منظومه شمسي و اجزاي آن و نظام فوق العاده دقيقي است كه ميليونها سال بي كم و كاست بر آنها حكم فرما است به گونهاي كه منجمان آگاه ميتوانند از صدها سال قبل وضع حركت خورشيد و ماه را در روز و ساعت معين نسبت به صدها سال بعد پيش بيني كنند، اين نظامي كه حاكم بر اين كرات عظيم آسماني است شاهد گويايي بر وجود پروردگاري است كه مدبر و اداره كننده عالم بزرگ هستي ميباشد.(2)
بروج ربطي به انزال وحي ندارد.
پي نوشت ها:
1-فرقان(25)،آيه 61.
2- تفسير نمونه، ج15، ص: 143.