اينجانب نظامي ام وفاصله محل كارومنزل 300 كيلومتر است گاهي اوقات هفته اي یکبار گاهي اوقات 2هفته يكباربه وطنم مي روم تكلبف نماز وروزه اينجانب چيست اگر قصد 10 روز حكمش باش دپس از 3روز ماندن براي انجام كار سازمان بعد ازنماز ظهر از حد ترخص حارج شده ام وبعد از نماز مغرب برگشتم آيا نيازي به قصد دوباره مي باشدوپايان قصد 10روز تا اذان ظهر است يااذان مفرب؟باتشكر

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
اگر لااقل در بين هر ده روز يک بار بين محل کار و منزل يا بين محل کار و محل ماموريت رفت و آمد داشته باشيد، کثير السفر هستيد . نماز و روزه شما درمحل کار در ماموريت هاي کاري تمام است. اما اگر اين طور نيست بلکه گاهي هفته اي يک بار و گاهي دوهفته يک بار مسافر هستيد، نماز و روزه شما در محل کار بدون قصد ده روز شکسته است.
در صورتي که در محل کار نمازت بدون قصد اقامه شکسته باشد،روزي که براي ماموريت خارج شده اي، اگر به کم تر5/22کيلومتر رفته و برگشته اي، نياز به قصد دوباره نمي باشد .
اگر به 5/22کيلومتر يا بيش تر از اين مسافرت کرده اي، بدون قصد اقامه ده روز نماز و روزه ات شکسته است.
پايان ده روز زماني است که در آن زمان قصد کرده اي. مثلا اگر ظهر قصد کرده باشد ،پايانش ظهر و اگر صبح قصدکرده اي، پايانش صبح مي باشد.(1)
پي نوشت:
1.آيت الله خامنه اي، استفتائات ،س 641.