۱۳۸۹/۰۴/۳۱ ۲۰:۵۳ شناسه مطلب: 15160
سلام اگرفرد مسلمان دراقوام دورخودافرادی داشته باشدکه به دین ضاله ی بهاییت پیوسته اندباتوجه به سفارش رسول گرامی اسلام(ص)درخصوص صله ی ارحام وپیوندبااقوام وفامیل آیاصحیح است به این ارتباط وپیوندادامه دهد؟باتوجه به اینکه دراسلام برپیوندهای خانوادگی بسیارتاکیدشده است وحتی پیامبر(ص)کافران رانیزبه منزل خودمی پذیرفتندآیاجایزاست که درحداحوالپرسی باآنهاارتباط داشته باشیم؟باتشکر
پرسش 1:
اگرفرد مسلمان دراقوام دورخود افرادي داشته باشدکه به دين ضاله بهاييت پيوسته اند،باتوجه به سفارش رسول گرامي اسلام(ص)درخصوص صله ارحام وپيوند با اقوام وفاميل آيا صحيح است به اين ارتباط وپيوندادامه دهد؟ شرح :
پاسخ:
باعرض سلام و تشکر از ارتباط شما با اين مرکز.
مقصود از صله رحم كه اسلام فرموده، آن است كه انسان از حال خويشان مطلع باشد . اگر مشكلى دارند ،در حد توان حل كند . لازمه اين كار آن نيست كه حتما به خانه افراد بروند، بلكه اگر به وسيله تلفن و نامه هم از حال آن ها با خبر شوند ،كافى است. در حديثى نقل شده كه «صلوا ارحامكم ولو بالسلام؛ صله رحم كنيد گر چه با يك سلام كردن تنها باشد». بنابراين بايد سعى كرد از حال هم مطلع شوند و صله رحم را گرچه در همين حدى كه گفته شد ،حتما انجام دهند . در صورت امكان به مناسبت هاى مختلف هديه اى هر چند از نظر مالى كم ارزش تهيه نموده ، هنگام ديد و بازديد تقديم نموده تا از طريق آن جلب محبت انجام گيرد.بنابراين قطع رحم جايز نيست ، اما صله رحم نياز به ارتباط نزديك داشتن نيست. البته فاميل دور از ارحام نيستند و حکم صله رحم شامل آن ها نمي شود .
در مورد معاشرت با بهاييها در صورتي كه ترويج روش باطل آن ها گردد و يا در مؤمنان ضعيف الايمان اثر بگذارد ،جايز نيست، بدن آن ها نجس ميباشد.اگر يقين حاصل گردد كه جاي از بدن انسان با رطوبت سرايت كننده بدن آن ها ملاقات نموده است، بايد پاك گردد.(1)
مقام معظم رهبري ميفرمايد: اما راجع به نشست و برخاست با آن ها، فرقه ضاله بهاييت نجس ميباشند . افراد به هنگام برخورد و تماس با آن ها واجب است مسايل طهارتي كه نسبت به آن ها شرط شده است مراعات كنند(2) همچنين در برخورد و تماس با آن ها واجب است مسايل طهارتي كه نسبت به آن ها شرط شده است، مراعات كنند،(3) همچنين جميع مؤمنان مسؤوليت دارند كه توطئهها و دسايس فرقه ضاله بهاييت را نابود و محو كنند . امثال اين فرقههاي گمراه كننده كه موجب انحراف مسلمانان ميباشد، بايد از آن ها اجتناب و خودداري شود،(4) فرقه بهايي نجس و دشمن دين و ايمان هستند . مردم بايد از آن ها اجتناب كنند،(5) اما در صورتي كه رفت و آمد با آن ها طوري باشد كه روي آن ها تأثير بگذارد ،يعني به طرف دين حق و حقيقت كشيده شوند ،اشكال ندارد اما حكم نجاست آن ها بر جاي خود باقي است؛ يعني هنگام رفت و آمد بايد مسايل طهارتي كه نسبت به آن ها شرط شده، مراعات كرد.
پي نوشت ها:
1.مجمع المسايل، صانعي، ص 46 - 45.
2.اجوبْ الاستفتائات، سيدعلي خامنهاي، عبادات جزء اول، دارالوسيله.
3.همان.
4.همان.
5.همان.