درکودکی یکنفر استمنارا به من یاد داد بدونه آنکه بدانم چیست این کار را انجام میدادم نمازمی خواندم و روزه می گرفتم تا وقتی که فهمیدم باید غسل انجام میدادم تا بتوانم نماز بخواندم وروزه بگیرم حالا نمیدانم این نمازها وروزه ها را باید دوباره بجا بیاورم کفاره روزه هایم راباید بپردازم؟

1- استمنا حرام است و از گناهان بزرگ مي باشد.
2- به نظر آيت الله صانعي، آبي که از زن خارج مي شود، حکم مني را ندارد . خانم ها بدون نزديکي با شوهر جنب نمي شوند. با استمنا کردن خانم ها جنب نمي شوند. مگر آن که يقين پيدا کنند که مني خارج مي شود . معمولا چنين يقيني براي زن ها حاصل نمي شود.
بنابراين نماز و روزه که خوانده اید، صحيح است . به فتوای ایشان قضا و کفاره برای نماز و روزه لازم نیست.(1)
پي نوشت:
1.آيت الله صانعي، مجمع المسائل، ج1 ،سؤال 377و 378.