اگر تا به امروز نمی دانستیم استمنا نیز در حکم جنب است و غسل واجب است تکلیف نماز و روزه های ماه رمضان چیست؟

اگر به واسطه استمنا جنب شده اي و مني از تو بيرون آمده و مي دانستي جنابت چيست ،ولي نمي دانستي غسل لازم دارد، از وقتي که جنب شده اي و غسل جنابت نکرده اي ،نماز ها و روزه هايي که با حال جنابت انجام داده اي ،باطل است و بايد قضا کني . اگر جنابت را نمي دانستي ،روزه ها قضا ندارد و فقط نمازها قضا دارد.(1)
اما اگر جنب نشده اي، يعني مني بيرون نيامده ،نماز ها و روزه هايت صحيح واقع شده است و قضا ندارد.
تذکر : آقايان و خانم ها دراحکام مذکور يکسانند.
پي نوشت :
1. امام خميني، استفتاآت ،ج1 ،س 93 و 94 و155 ازغسل جنابت.
آيت الله خامنه اي ، استفتائات ، س195 .