پاسخ ارائه شده به سؤالِ یک پرسشگر با مشخصات خاص است. در صورتی که سؤال یا ابهامی برای شما ایجاد شده از طریق درگاه های پاسخگویی پیگیری فرمائید.

با سلام اينجانب كارمند يكي از شركتهاي تابعه وزارت نيرو هستم و جهت بازديد از پروژه هاي در حال اجرا هر دو هفته دو روز به شهرستان مي رويم . البته در طول سال اين اختيار را داريم كه كاري برايمان پيش بيايد مسافرت را كنسل كنيم يا زمان آنرا به عقب بيندازيم. بعنوان مثال هفته اول ماه مبارك رمضان دو روز به سفر رفتيم مي بايستي هفته سوم ماه مبارك به سفر مي رفتيم به علت شبهاي قدر سفر را به هفته آخر ماه مبارك رمضان موكول كرديم. سئوال اينجانب اين است كه وضعيت نماز و روزه اينجاني شكسته است يا كامل. اينجانب تاكنون نماز را شكسته خوانده و براي روزه خود رامسافر محسوب ميكردم.جهت تدقيق مجددا درخواست پاسخ دقيق دارم.

با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز
در فرض سؤال که به صورت مرتب در کم تر از هر ده روز يک مرتبه مسافرت نمي کنيد و در بين مسافرت ها ده روز در يک جا مي مانيد، نماز شما شکسته است .در سفر نمي توانيد روزه بگيريد.
از نظر رهبري کسي که شغلش مسافرت باشد يا سفر مقدمه شغلش باشد، چنانچه در کم تر از هر ده روز حد اقل يک مرتبه به محل کارش به مقدار مسافت شرعي مسافرت کند و مدت رفت و آمد هم به مقداري باشد که عرفا کثير السفر حساب مي شود ،مثلا حداقل به مدت دو يا سه ماه و بيش تر به طور مرتب چنين رفت و آمد داشته باشد، در مسافرت به محل کار نمازش تمام است و روزه اش صحيح است.(1)
در فرض سؤال، چنين رفت و آمد مرتب که در هر کم تر از ده روز يک مرتبه به ماموريت کاري برويد نداريد، بلکه گاهي در دو هفته يک مرتبه به مدت دو روز مسافرت مي کنيد، حکم کثير السفر را نداريد و نماز شما شکسته است.
پي نوشت:
1. آيت الله خامنه اي، استفتائات، سؤال 641و642. و سؤال از دفتر رهبري.