پاسخ ارائه شده به سؤالِ یک پرسشگر با مشخصات خاص است. در صورتی که سؤال یا ابهامی برای شما ایجاد شده از طریق درگاه های پاسخگویی پیگیری فرمائید.

من و همکلاسم در دانشگاه به هم علاقه مند شدیم و باید بریم ترم سوم و با توجه به همشهری بودن وبسیاری موارد اشتراک دیگر و دوستی دورادور پدرامون قصد ازدواج در اینده بعد از گرفتن دکتری را داریم ولی خانواده مان در این مورد چیزی نمی دانند من 5 ماه از دوست پسرم بزرگترم ولی در موارد بسیلری درک و فهم اون از من بیشتره مشکل ما اینکه با وجود اینکه ایشون فردی ایست بسیار خجالتی که از شخواستم اگه میخواد با من باشه در روابط اجتماعی اش در دانشگاه یا خانواده خودش نباید خجالتی باشه ایشون پذیرفتن به خاطر من دیگه خجالتی نباشن ولی میگن تا حالا چندین بار سعی کردن و نتونستن میخواستم بهمون کمک کنید ایا ایشون به روانشناس نیاز دارن؟ واقعااین تنها مشکل ماست که دیگران رفتار ترحم امیز با ایشون دارن که منو ازار میده چون فردی خودرای هستم و همهاز من حساب میبرن

با سلام و تشکر از اعتماد شما نسبت به مرکز.
کم‌رويي يک پديدة شايع و متداول است. اگر فرد نتواند کمرويي خود را برطرف نمايد، نياز به درمان توسط روان درمانگر دارد. در واقع، در بسياري موارد افراد مبتلا به اختلالات گوناگون نمي‌توانند براي خود کاري موثر انجام دهند و بايد به روانشناس مراجعه نمايند. يکي از روش هاي درماني در اين زمينه آموزش روش ابراز وجود است که در طي دوره درماني، افراد مي آموزند که براي دريافت حقوق خود قاطعانه رفتار کنند بدون آنکه به صورت پرخاشگرانه رفتار نمايند و يا از حقوق خود چشم‌پوشي کنند. در اين نوع آموزش افراد ابتدا با مؤلفه هاي کلامي و غيرکلامي ابراز وجود آشنا مي‌شوند. مي‌آموزند که چگونه از زبان بدن استفاده کنند . با تمرينات متعدد ابراز وجود را به صورت منعطف براي موقعيت هاي گوناگون به کار گيرند.
البته مطمئناً اين تنها مشکل شما نيست؛ هنگامي که ما بدون توجه به اهداف يک زندگي مشترک و خودآگاهي مناسب به برقراري رابطه با قصد ازدواج به برقراري رابطه مي‌پردازند، اين ها نيز مشکلاتي هستند که در پيش روي ما قرار دارند.
خودرأي بودن يکي از مسايلي است که در يک زندگي مشترک مشکلات متعددي را به وجود مي‌آورد . بايد در صدد رفع آن باشيم. همين طور بزرگ تر بودن شما از ايشان مي‌تواند برخي مسايل را پس از ازدواج پديد آورد که بايد نسبت به آن نيز توجه لازم را داشته باشيد.
همين طور روابط پيش از ازدواج يک مانع مهم در تعيين دوام زندگي مشترک خواهد بود. هر چند ممکن است به نظر آيد که روابط پيش از ازدواج مي‌تواند به شناخت افراد از يکديگر منجر شود اما از آن جا که اين روابط مخفيانه منجر به متهم نمودن فرد مقابل است، اغلب پس از ازدواج زن و شوهر کنوني از بي اعتماد بودن گفتگو مي کنند که از کجا معلوم که فرد خطاکار براي بار ديگر اقدام به يک روابط نامشروع و مخفيانه ننمايد. در اين بين بيش ترين لطمه متوجه زنان خواهد بود. در نهايت توصيه مي‌شود از اين وضعيت فاصله بگيريد . اجازه دهيد تا بدون هيچ گونه وابستگي به يک شناخت کافي درباره او برسيد و دربارة زندگي رسمي خودتان تصميم بگيريد.
والسلام. خدا نگهدارتان!