ودی

اكر انسان از خواب بيدار شد و دردستشويي متوجه شد كه درحال ادرار كمي مني از مثانه او خارج شد و در حالي كه بي بوباشد ايا بايد غسل انجام دهد يا نه وايا روزه او درست است يا نه

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباط تان با اين مركز؛
با توضيحي که داده ايد، مايع مذکور مني نيست و احتياج به غسل ندارد. روزه شما صحيح است. البته اگر مني هم باشد ،روزه صحيح است ،چون بيرون آمدن مني در خواب روزه را باطل نمي کند.
به طور كلى آب هايى كه از انسان خارج مى‏شود ،به غير از بول و مني عبارتند از: مذى، ودى، وذى.
مذى؛ آبى است كه كمى لزج و چسبنده است . اغلب بعد از شوخى و تحريکات جنسي و بازى با همسر و مانند آن خارج مى‏شود .معمولاً قبل از خروج منى خارج مى‏شود . پاك است و غسل و وضو را باطل نمى‏كند.
ودى؛ آبى است كه كمى سفيد رنگ است . گاهى بعد از بول خارج مى‏شود . در صورتى كه انسان يقين نداشته باشد كه با بول برخورد كرده، پاك است و غسل هم ندارد.
وذى؛ آبى است كه گاهى بعد از منى خارج مى‏شود. در صورت يقين به اين كه با منى يا بول برخورد كرده، فقط محل خروج را بايد تطهير كرد .اگر بعد از استبرا يكى از اين رطوبت‏ها خارج شود و انسان شك كند آيا بول است يا رطوبت‏هاى ديگر ،پاك است.
تا وقتى كه انسان يقين پيدا نكرده آنچه خارج شده ،منى است، غسل واجب نمى‏شود . خروج منى در مردان سه علامت دارد:
ا) از روى شهوت و ارضاي غريزه باشد.
ب ) با فشار و جستن بيرون آيد.
ج ) هنگام بيرون آمدن، بدن سست شود.
چنانچه در هنگام جستن مايع مذكور بدن سست نشود و همراه با شهوت نباشد حكم منى را ندارد.

آبی که بعد از بول خارج می شود و بسیار به منی شبیه است، نه از لحاظ آن سه شرط، بلکه به لحاظ حالت، غلظت و تمامی ویژگی های فیزکی که منی دارد چه حکمی دارد؟ به نظرم این مایعی که من می گویم با مذی و ودی متفاوت است.

پاسخ:
مايعي كه از انسان خارج شود، يكي از همان چيزهايي است كه در توضيح المسايل آمده است . مايع خارج شده اگر ويژگي هاي مني را نداشته باشد و استبرا از بول نيز صورت گيرد، حكم ودي را دارد و پاك است، اگر چه شكل ظاهري آن متفاوت با آنچه باشد كه از ودي تصور مي كنيد.

سلام می خواستم ببینم حکم آبی که از مرد هنگام نگاه به نامحرم و یا بر اثر دیدن صحنه ای که شهوت او را بر می انگیزد، خارج می شود چه حکمی دارد(آیا نجس است و وضو را باطل می کند)؟ و نیز آبی که بدون دلیل (نه بر اثر ملاعبه و نه بر اثر فعالیت و بدون شهوت) از مرد خارج می شود چه حکمی دارد (این آب همانند آبی که در مورد قبلی از مرد خارج می شود است)؟ در کل اگر امکان داشته باشد آبهایی که از مرد خارج می شود و پاک هستند را بگویید ممنون می شوم. آیا نظر مراجع در این مورد متفاوت است؟ نظر آقای خامنه ای در این زمینه چیست؟ با تشکر

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
آبي که در هنگام نگاه به نامحرم خارج مي شود پاک است
غير از بول و مني سه آب ديگر از انسان خارج مي شود :
1.مَذي :آبي که گاه بعد از تحريک شهوت از انسان خارج مي شود .
2.وَذي : آبي که گاه بعد از مني بيرون مي آيد .
3. وَدي : آبي که گاه بعد از بول بيرون مي آيد و کمي سفيد و چسبنده است .
همه اين آب ها در صورتي که مجرا آلوده به بول و مني نباشد ، پاک است و نياز به غسل ندارد.
براي اينکه بول در مجرا نماند، انسان بايد بعد از ادرار کردن استبرا کند.بهترين شيوه استبرا اين است که بعد از قطع شدن ادرار اگر مخرج مدفوع نجس شده، ابتدا آن را تطهير کند، بعد سه بار انگشت ميانه دست چپ را از مخرج مدفوع تا بيخ آلت بکشد . بعد شصت را روي آلت و انگشت پهلوي شصت را زير آن بگذارد وسه بار تا سر آلت بکشد .پس از آن سه بار سر آلت را فشار دهد. (1)
در اين مسئله بين مراجع اختلاف نيست.
پي نوشت :
1. آيه الله خامنه اي ، استفتائات ، س 93.

مطلب ارسالی شما بعد تایید مدیریت در سایت نمایش داده خواهد شد.