۱۳۹۰/۱۰/۲۰ ۲۰:۲۵ شناسه مطلب: 58760
متاسفانه همان طور که می دانید در جامعه مخصوصا در مدارس ناسزا گفتن و فحش دادن بسیار ساده شده و به سختی از شنیدن آن ها می توان جلوگیری کرد. من از شما راهنمایی می خواستم که وقتی بعضی از دانش آموزان در مدرسه استمناء، موسیقی حرام و ... نیز انجام می دهند چه طور می توان لذتی جایگزین به آن ها ارائه داد، تا بتوان از انجام این کارهای حرام جلوگیری کرد سن من ۱۴ سال است و در مدرسه ای غیر انتفاعی درس می خوانم که این مدرسه نیز به اسم بسیار مذهبی می باشد البته نسبت به سایرین مدارس خیلی بهتر می باشد ولی هنوز تا آنجا که امام زمان از ما می خواهد بسیار فاصله دارد. هم چنین ما حدود ۳۰ روز دیگر به مشهد خواهیم رفت. و به دنبال پیش زمینه ای ممکن می گردیم که به عشق امام رضا(علیه اسلام)این اعمال را انجام ندهند و تا الان برای هدایت بچه ها کار های زیادی انجام دادیم. از شما کمال تشکر را دارم و امید وارم با پاسخ خوبتان مدرسه ای را از انجام گناه نجات دهید.
تلاش شما برای هدایت دیگران، کاری بس ارزشمند و مورد پسند است. آیا می دانید اگر یک نفر با راهنمایی شما هدایت شود، ارزش و ثوابش بالاتر و بیش تر است از این که آسمان و زمین مال تو باشد و همه را در راه خدا انفاق کنی؟ چنان که پیامبر اکرم - صلی الله علیه و آله - خطاب به امیر مؤمنان می فرماید:
«یَا عَلِیُّ !.. وَ ایْمُ اللَّهِ لَأَنْ یَهْدِیَ اللَّهُ عَلَى یَدَیْکَ رَجُلًا خَیْرٌ لَکَ مِمَّا طَلَعَتْ عَلَیْهِ الشَّمْسُ وَ غَرَبَتْ؛ (1) به خدا سوگند! اگر خداوند به دست شما و با تشویق و راهنمای های شما، یک نفر را هدایت کند، برای شما بهتر و با ارزش تر است از آنچه خورشید بر آن طلوع و غروب می کند».
پرکردن اوقات فراغت نوجوانان به وسیله اردوهای علمی - تفریحی، مسابقات ورزشی ، کوهنوردی و نیز تشویق نوجوانان به انجام کارهای دینی، تقویت باورهای دینی، از بین بردن محرک ها ، آشنا کردن نوجوانان با عواقب و مضرات کارهایی چون استمنا و چشم چرانی و ...، اصلاح روابط خانوادگی دانش آموزان، ارائه الگو هایی از افراد موفق برای الگوگیری زندگی و تشویق نوجوانان به مطالعه در راستای افزایش اطلاعات خویش و بسیاری از موارد دیگر می تواند به عنوان جایگزین و یا راهکار برون رفت از وضعیت مذکور مورد توجه قرار بگیرد. البته برخی از آنها همتی همه جانبه و کمک دیگران را می طلبد.
می دانید اجرای این برنامه ها در مدارس، نیاز به همکاری و همفکری مسئولان مدرسه دارد. لذا توصیه می کنیم در این زمینه با مربیان و مسئولان فرهنگی مدرسه مشورت بگیریدو با همکاری ایشان محیط مناسبی را براى پرورش فضایل دانش آموزان مهیا کنید.
در عین حال چند نکته را فراموش نکنید:
1- عزیز گرامی! هر شخصی یک نقطه پذیرش و به قول معروف «رگ خوابی» دارد. سعی کنید رگ خواب و نقطه پذیرش دوستان تان را پیدا کنید. سپس از همان راه وارد شوید و هدف خود را تعقیب کنید.
در یک نگاه کلی، لازم است با دوستان خود وارد گفتگو شوید و با آن ها از آنچه به آن اعتقاد دارند، سخن بگویید و سپس با بیانی شیوا و جذاب آن را تحلیل کنید.البته لازمه این کار این است که سطح مطالعات عقیدتی خود را بالا ببرید.
2- تفاوت فکر و فرهنگ و سلیقه ها و نوع تربیت اولیه ای را که توسط خانواده ها روی جوانان اعمال شده، از موارد مهمی است که باید مورد توجه قرار داد. بار دیگر توصیه می کنیم در این راه از بزرگترها حتما مشورت بگیرید.
موفق باشید.
پی نوشت:
1. مکارم شیرازی، تفسیر نمونه، دارالکتب الاسلامیه، ج 15، ص 320.