محمد پورنوروز

طی تعامل با گروه معارف شبکه دو صورت گرفت؛
در برنامه ی زنده در شبکه دو سیما ، سامانه های مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی معرفی و اهمیت پاسخگویی مطرح گردید.
معرفی مرکز ملی پاسخگویی در شبکه دو توسط حجت الاسلام محمد پورنوروز

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، در پی تعامل صورت گرفته با شبکه دو سیما، حجت الاسلام محمد پورنوروز «رئیس اداره برنامه ریزی و پشتیبانی مرکز» در ویژه برنامه زنده عید مبعث، گزارشی از فعالیت ها و سامانه های ارتباطی مرکز ارائه کرد.

وی در ابتدای مصاحبه با تبریک عید مبعث گفت: یکی از اعمال مورد تاکید شب مبعث زیارت آقا امیرالمومنین علی بن ابیطالب (علیهما السلام) است که فضایل بسیاری در روایات برای آن نقل شده است.

پورنوروز با اشاره به پاسخگویی روزانه  12هزار سوال در هشت گروه تخصصصی قرآن، حدیث، احکام شرعی، کلام و اعتقادات، تاریخ و سیره، سیاسی و اجتماعی، اخلاق و تربیت، مشاوره و روانشناسی گفت: در بین مراکز حوزوی، مرکز ملی پاسخگویی بیشترین ارتباط روزانه را با عموم مردم دارد.

وی با اشاره به حضور مرکز در تمامی بسترهای ارتباطی کشور گفت:

ارتباط تلفنی از طریق شماره تلفن 096400،  پیامکی ویژه احکام شرعی با شماره گفتگوی مستقیم متنی به صورت برخط (آنلاین) و برون خط (آفلاین) و استفاده از موتور جستجو جهت دسترسی به سوالات در بانک اطلاعات در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به حضور حدود 400 نفر از فضلای حوزوی در مرکز افزود: بخشی از مردم مشکلات متعددی دارند میتوانند با کارشناسان ما در زمینه های مختلف اخلاق و روانشناسی و دیگر موارد ارتباط بگیرند و از پاسخ ها و مشاوره های شان استفاده کنند.

رئیس اداره برنامه ریزی مرکز ملی پاسخگویی با اشاره به امکانات اپلیکیشن پاسخگو و حضور در کلیه پیام رسان ها خاطرنشان کرد: مرکز در این فعالیت 15 ساله خود برای عده زیادی از هم وطنان به عضوی از خانواده تبدیل شده است.

پورنوروز با اشاره به اهمیت پاسخگویی دینی در وضعیت کنونی کشور گفت: امروز اصلی ترین حیله دشمنان اسلام و انقلاب، شبهه افکنی از طریق شبکه های ماهواره ای و فضای مجازی است. زمانی که این شبهات وارد ذهن مردم می شود دو نوع کنشگری می توان داشت، یا جواب بدهیم یا جواب ندهیم. اگر جواب داده نشود جمع می شود و منجر به بعضی اقدامات نابهنجاری می شود که بعضا شاهد آن هستیم و عموما جوان و نوجوان نمی داند کجا سوالش را بپرسد، که بسترهای مرکز میتواند راه خوبی برای پاسخگویی باشد

وی همچنین بیان نمود که با توجه به وجود بسترهای متنوع مرکز ملی، مخاطبان می توانند با پیامک کردن عدد 1 به شماره 3000964000 ، لینک بسترهای ارتباطی با مرکز را دریافت نمایند.

وی در ر پاسخ به سوال مجری برنامه که فعالیت شما ادامه کدام فعالیت پیامبر سلام الله علیه و آله می باشد بیان کرد: با توجه اشارات متعدد قرآن کریم در مورد پاسخ های متعدد پیامبر اکرم به سوالات اصحاب در موضوعات مختلف تاریخی، اعتقادی، احکامی، علمی و اخلاقی، علما هم به تاسی از ایشان و با توجه به روایت «العلما ورثه الانبیا»، وارد این میدان شده اند و پاسخگویی سوالات متنوع مردم می باشند.

پورنوروز در پایان با اشاره به روایتی از پیامبر (ص) گفت: نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در باب اهمیت فرایند پرسش و پاسخ می فرمایند: علم، گنجينه هايي است كه كليدهايش پرسش است، پس بپرسيد-خداوند شما را رحمت كند، زيرا در اين پرسش و پاسخ چهار فرد اجر گيرند: پرسشگر، پاسخگو، شنونده و دوستدار آنان.

طی جلسه ای در مرکز ملی پاسخگویی برگزار شد؛
طی جلسه ای حجت الاسلام والمسلمین محمد پورنوروز به سمت سرپرست اداره برنامه ریزی و پشتیبانی مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی معرفی شد.
محمد پورنوروز

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، جلسه معارفه حجت الاسلام والمسلمین محمد پورنوروز به سمت سرپرست اداره برنامه ریزی و پشتیبانی مرکز ملی پاسخگویی به شبهات در سالن جلسات مرکز ملی برگزار شد.

در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد جواد اصغری «رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی» ضمن تشکر و قدردانی از زحمات جناب آقای جانقلی که در طول سالیان متمادی خدمات ارزنده ای را در این سمت برای این مرکز انجام داد از سرپرست جدید، تلاش برای طراحی برنامه های منسجم در جهت پیش برد اهداف و سیاست های مرکز، پشتیبانی و کمک به توسعه فعالیت های مرکز در حوزه پاسخگویی، مدیریت همراه با تکریم نیروها و منابع انسانی، مدیریت و توسعه فعالیت های واحد فناوری اطلاعات را خواستار شد.

حضور مرکز ملی پاسخگویی در نخستین همایش هوش مصنوعی و علوم اسلامی
همایش هوش مصنوعی و علوم اسلامی و نمایشگاه دستاوردهای حوزه در این زمینه، در مدرسه معصومیه و با حضور مدیر حوزه های علمیه و جمعی از بزرگان حوزه و دانشگاه برگزار شد
مرکز ملی پاسخگویی - هوش مصنوعی - محمد پورنوروز

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، در این همایش که به منظور آشنایی با تولیدات حوزه در زمینه هوش مصنوعی برگزار شد، محصولات نهادهای حوزوی در نمایشگاهی به این منظور ارائه شد.

مرکز ملی پاسخگویی نیز با حضور در این نمایشگاه، آخرین دستاوردهای دیجیتالی مرکز در زمینه هوش مصنوعی را ارائه کرد. استفاده از هوش مصنوعی در موتورهای جستجو، استفاده از این فن آوری در زمینه کمک به کارشناسان و در بخش های مختلف اپلیکیشن پاسخگو از مهمترین فعالیت های مرکز در این عرصه علمی است.

شایان ذکر است با توجه به حجم بالای سوالات ورودی مرکز ملی پاسخگویی، سالهاست مرکز از این فن آوری استفاده کرده و توسعه فعالیت ها در این عرصه بطور پیوسته در دستور کار بخش فن آوری مرکز می باشد.

یادداشتی بر یک مجلس ختم متفاوت

هفته پیش بود که برای کاری به دفتر حجت الاسلام دکتر هاشمی جزی مراجعه کردم. ایشان نبودند و مطلع شدم که مادرشان به رحمت خدا رفتند.

پیگیر شدم که چه زمانی ایشان برمی‏گردند تا از طرف همکاران مجلس ختمی برای مادرشان برگزار کنیم.

مراسم سه شنبه ساعت 3 تا 4 عصر قرار هماهنگ شد.

اما چند نکته:

  1. زمانی که می‏خواستم با پیامک مرکز به دوستان اطلاع رسانی کنم، یکی از همکاران گفتند: «آقای هاشمی تاکید کردند که از بیت‏ المال برای این موضوع هزینه نشود.»
  2. هر چند سعی کردم از ابتدای مجلس حضور داشته باشم، ولی بهر حال با کمی تاخیر رسیدم.
  3. مجلس صمیمی بود و خودمانی، هم مداح از همکاران مرکز بود و هم سخنران. با حضور رئیس مرکز، معاونان و کارشناسان پاسخگو که نشان از صمیمیت و علاقه دوستان به آقای هاشمی جزی داشت.
  4. حجت الاسلام حکیمیان، سخنران مراسم، دوست و همکار قدیمی آقای هاشمی جزی، نگاهی به فلسفه موت از نگاه آیات و روایات داشت، همانطور که انتظار می‏رفت، خوب ایشان تخصص قرآن و حدیث دارند.
  5. اما نکته‏ ای جالب که حقیقتاً برای من - علیرغم اینکه بارها از این دست مسائل شنیدم – تاثیر گذار بود؛ خاطراتی از مرحومه یزدانی.

ایشان بعد از شهادت سید عباس که در جبهه به حمزه معروف بود، خودش فرزند را در قبر قرار داد.

بعد از شهادت دیگر پسرش، سید اکبر ، نیز کمی حنا آماده کرد و کسی آه و ناله مادر را ندید و باز هم با دستان خود فرزند را دفن کرد و هدیه الهی را به بهترین شکل بازگرداند.

  1. مجلس تمام شد و اما بیش از یک مجلس ختم، حال و هوای یادواره شهدا در مراسم حاکم شده بود.

اما این مائیم و کوله باری از رشادت ها و شهامت های شهدا و والدین شهدا؛

این مائیم و امانت شهدا و وظایفی که بر روی زمین مانده؛

این ما هستیم و یادگار و شاگرد و جانشین خمینی ...

کمترین بنده خدا، محمد پورنوروز