اخبار سایر مراکز

در این جلسه آخرین وضعیت اپلیکیشن پاسخگو بررسی و تصمیمات لازم اتخاذ گردید.
سامانه مرکز ملی پاسخگویی

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، اعضای هیات امنای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم طی جلسه ای در مرکز ملی پاسخگویی در جریان آخرین تولیدات سامانه و افزونه های اپلیکیشن پاسخگو قرار گرفتند.

در این جلسه که با حضور حجج اسلام آقایان جعفری گیلانی، واعظی، محمدی عراقی، امینی، خسروپناه، پارسانیا، ایزدپناه، نظرزاده و مخدوم برگزار شد، حجت الاسلام دکتر اصغری «رئیس مرکز ملی پاسخگویی» با ارائه گزارش از فعالیت‏های مرکز بخصوص اپلیکیشن پاسخگو، به تبیین نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری مرکز پرداخت.

همچنین در این جلسه اعضا موافقت خود را مبنی بر توسعه کمی و کیفی سامانه پاسخگو ابراز داشته و اختیارات لازم در این امر از طرف هیات امنا به ریاست دفتر تبلیغات واگذار گردید.

شایان ذکر است سامانه پاسخگو که شامل دو نسخه اپلیکیشن و وب می باشد سال گذشته با حضور آیت الله رئیسی رونمایی شد و در حال حاضر فعالیت های گسترده و متنوع پاسخگویی دینی در این سامانه تجمیع شده است.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تشریح کرد:
رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ضمن ابراز تأسف از عملکرد برخی از کشورهای اسلامی در برابر استکبار، به تبیین علل و عوامل اقدامات توهین آمیز دشمنان اسلام پر
واکنش اهانت به پیامبر - احمد واعظی

به گزارش تبلیغ نیوز ( پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم)، حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی در نشست شورای مدیران دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اظهار داشت: این روزها دو مصیبت و واقعه اسفناک، قلوب مؤمنین و مسلمانان غیرتمند را به درد آورده است، یکی مسأله توهین به رسول گرامی اسلام(ص) و اهانت به ساحت قرآن و دیگری مسأله سازش توسط برخی از کشورهای عربی و اسلامی با اسرائیل است که نشان از ضعف، سستی و انفعال در برابر استکبار و صهیونیست دارد.

* اظهار تأسف از ارتباط بعضی از کشورهای اسلامی با استکبار جهانی

وی ضمن ابراز تأسف از عملکرد برخی از کشورهای اسلامی در برابر استکبار گفت: بر خلاف تأکیدات قرآنی که مؤمنین باید «اشداء علی الکفار» و «رحماء بینهم» باشند، برخی از جوامع اسلامی با استکبار هم دست و هم پیمان می شوند و آنجایی که باید شدت عمل داشته و عزت اسلامی رعایت شود، رحمت، انفعال، پذیرش و وادادگی رخ می دهد.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تصریح کرد: این عادی سازی روابط با کشوری که انواع و اقسام ظلم ها و قتل ها را نسبت به مسلمانان اعمال کرده، بسیار نگران کننده است.

* علل و عوامل اقدامات موهن دشمنان اسلام

وی با بیان این که توهین به مقدسات بی ارتباط با عادی سازی روابط با صهیونیست نیست، افزود: مسأله توهین به مقدسات که گاهی اوقات به خصوص در کشورهای اروپایی اتفاق می افتد، معلول علل متعددی است که یکی از آنها، ضعف و تشتت در میان کشورهای اسلامی است؛ یعنی وقتی که دشمنان اسلام، ضعف، سستی و انفعال را در سران کشورهای اسلامی می بینند و تشتت را در میان مسلمین مشاهده می کنند، طبیعی است که از این اهانت ها و جسارت ها احساس خطر نکنند.

حجت الاسلام والمسلمین واعظی، رشد اسلام گرایی در اروپا را از دیگر علل توهین به مقدسات دانست و اظهار داشت: علی رغم تمام تبلیغات منفی علیه اسلام و ایجاد ترس مصنوعی از اسلام که در رسانه های غربی رقم می خورد، با موج عظیم اسلام گرایی در کشورهای اروپایی مواجه هستیم و ترکیب جمعیتی به لحاظ مذهبی در حال تغییر است و این اهانت ها واکنشی انفعالی در برابر این اقبال و گرایش به اسلام است.

وی درباره توسل به حاشیه سازی برای بروز واکنش های هیجانی مسلمان در غرب، گفت: سومین عامل توهین به مقدسات، حاشیه سازی برای به فراموشی سپردن و به تفرقه انداختن نسبت به برخی از مسائل اصلی است که در آن جوامع وجود دارد که می خواهند با این نوع حرکات غیر انسانی، مسلمانان را به واکنش های هیجانی بکشانند تا به این وسیله حاشیه سازی کرده و مهر تأییدی بر حرکات اسلام هراسانه خودشان در غرب بگذارند.

* تسلط سکولاریزم و انزوای جریانات مذهبی در غرب

رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان این که سکولاریزم و جریانات سکولار به شدت در عرصه عمومی غرب مسلط هستند تصریح کرد: جریان مذهبی در غرب به شدت به انزوا رفته است و توهین به مقدسات و گاهی اوقات حتی به مقدسات دین مسیحیت صورت می گیرد و متأسفانه نهادهای مذهبی و دینی در غرب، به خصوص در اروپا نسبت به این امور در حاشیه قرار دارند.

وی افزود: حاکمیت و کانون های اصلی قدرت و حکمرانی در غرب، در دست جریانات سکولار است و به این صورت نسبت به مبانی مذهبی می تازند و به خود اجازه می دهند که به مقدسات توهین کنند.

حجت الاسلام والمسلمین واعظی خاطرنشان کرد: هر چند که این نوع حرکات، احساسات ما را جریحه دار می کند اما نشان از عجز و بی منطقی آنها در مقابل اسلام و شخصیت نورانی رسول اکرم(ص) است.

در دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد؛

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قطبی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در مراسم رونمایی از اوّلین کتاب منتشر شده در مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی اصفهان اظهار کرد: تلاش ما این است که از مجموعه سؤالات جمع‌آوری شده و پاسخ به آنها به سمت فرآوری و استفاده از آنها حرکت کنیم. درست است که مخاطبان سؤالی را مطرح کرده و پاسخ آن را دریافت کرده‌اند، اما می‌توان با تغییر شکل سؤالات و عمومی کردن آنها و مستندسازی و تکمیل پاسخ‌ها نسبت به انتشار وسیع‌تر آنها در قالب‌هایی مثل کتاب اقدام کرد.

وی اضافه کرد: امروز به برکت فضای مجازی، سیستم‌های جمع‌سپاری پلتفرم‌هایی را ایجاد کرده که در لحظه، همه در حال تولید، اشتراک‌گذاری و استفاده از داده‌ها هستند؛ ولی ما محتوایی را که به صورت دقیق و علمی تولید کرده‌ایم، در جایی مخفی نموده و قفل زده‌ایم، در حالی که جامعه تشنه آن است و ضرورت دارد تا از آن استفاده کند و نباید آن را به گروه خاصی منحصر کنیم.

وی تصریح کرد: یکسری مسائل در جامعه وجود دارد که نیاز است خود ما برای آنها سؤال تولید کرده و جواب بدهیم، این اتفاق باید به سرعت رخ دهد و قبل از اینکه ابهامی در ذهن مردم شکل بگیرد، ما به آن پاسخ دهیم، چون تمام مردم به ما مراجعه نمی‌کنند، بلکه درصد اندکی از آنها مراجعه نموده و از ما پاسخ دریافت می‌کنند، مابقی مراجعه نکرده یا ما را نمی‌شناسند و حتی در صورت شناخت، اهمیتی نمی‌دهند؛ اما ذهن آنها به تدریج شاکله منفی پیدا کرده و به تعبیر قرآن، قوه تشخیص آنها بر مبنای دیگری شکل می‌گیرد.
 

کارگاه مهارتهای ارتباط با همکاری نمایندگی مرکز ملّی پاسخگویی برگزار شد
مؤسسه آموزش عالی حوزوی مجتهده امین(ره)، کارگاه مهارتهای ارتباط مؤثر در پاسخگویی دینی را قالب 16 ساعت و با همکاری نمایندگی مرکز ملّی پاسخگویی به سؤالات دینی در ا

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین علی مخدوم رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی و دبیر قطب اخلاق، خانواده و سبک زندگی در این جلسه به تحلیل و بررسی، مفهوم و اهمیت ارتباط مؤثر، سهم ارتباط مؤثر در انتقال محتوا و مفاهیم ارزشمند، توجه به حجم سوء تفاهمها و ارتباطات نامؤثر در زندگی و همچنین مهارتهای کاربردی که با ممارست می تواند موجب ارتقاء سطح کیفی ارتباط با اطرافیان شود، پرداخت.

وی با اشاره به شرایط بیان یک پیام در نگاه قرآن در مورد مدل ارتباطی غیرمؤثر گفت: از جمله نکات مطرح شده این است که هر گونه اشکال و یا اختلال در ارتباط معمولاً سوء تفاهم خوانده می شود.

رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: ارتباط مؤثر، در حقیقت ارتباط بدون سوء تفاهم و با بیشترین میزان دریافت پیام توسط مخاطب می باشد.

وی در مورد موانع ارتباط مؤثر اذعان داشت: گفتگوی مؤثر در گرو شناخت دقیق مسأله اصلی و حل همان مسأله ، شکل می گیرد. وقتی محور اصلی سوال مشخص شود، می توان پاسخ مورد نیاز مخاطب را داد و او را قانع کرد.در غیر این صورت علی رغم اینکه ممکن است کلام بسیار شیوایی هم داشته باشیم ولی اصل بحث پاسخ داده نشده است.

حجت الاسلام و المسلمین مخدوم افزود: یکی از مهمترین مشکلاتی که در پاسخگویی مشاهده می شود این است که مساله اصلی سوال مخاطب را نشناخته اند. حتی به دلیل نشناختن مساله اصلی گاهی اوقات ممکن است پرسشگر سوالش را با حواشی ای پر کند که پاسخگو دچار اشتباه شود. توجه به زوایای مختلف یک مسأله در ایجاد یک ارتباط مطلوب بسیار مؤثر است. از جمله نکات کلیدی مهارت در ارتباط این است که در فهم و تحلیل مسأله مخاطب، تلاش شود که احساسات خود را دخالت ندهیم. بر احساسات خود تسلط و کنترل و مدیریت داشته باشیم.

وی ادامه داد: در مشاهده مسائل صرفا به رویداد اکتفا نکنیم بلکه سعی ما این باشد که با مطالعه و تحلیل روند شکل گیری، به شناخت دقیقتر برسیم. رویداد صرفا یک اتفاق ساده است و روند، سلسله ای از این اتفاقات است. بنابراین برای بررسی مشکل مخاطب جهت پاسخگویی صرفا به آخرین علت بسنده نکنیم چرا که مشکل مخاطب موقتا برطرف می شود و هنوز علت اصلی پابرجاست.

دبیر قطب اخلاق، خانواده و سبک زندگی گفت: یکی از نکات برقراری ارتباط مؤثر این است که باید مراقب خطاهای ذهنی خود باشیم. خطاها یافته های ذهن ما را آلوده می کنند. خطاها در صورت فعال شدن می توانند مجال فکر کردن را نیز از انسان بگیرند.

وی ادامه داد: همچنین از جمله نکات برقراری ارتباط مؤثر، متمرکز نشدن بر روی نکات منفی است. منفی نگری یعنی هر تفکری که انسان را از مسیر موفقیت دور کند. تحقیقات نشان داده است انسانهایی که با منفی نگری به دیگران نگاه می کنند، عمر آنها از افراد مشابه خودشان به طور معمول 7 سال کمتر است.

حجت الاسلام و المسلمین مخدوم افزود: با دید منفی نعمتی که خداوند در اختیار ما قرار می دهد،خود را به صورت عذاب نشان می دهد. فرد منفی نگر به مرور در مقابل فهم حقیقی مسائل از خود مقاومت نشان می دهد و نهایتا از یک مسأله بسیار کوچک مشکلی بسیار بزرگ پدید می آید.

وی با بیان این که بهترین کار، همدلی و همراهی با فرد دارای مشکل است، گفت: فهمیدن مسأله یعنی با درد فرد همراه شدن و او را آماده صحبت کردن.

رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی به آثار مثبت همدلی و همراهی اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از مهارتهای ارتباط مؤثر گوش دادن دقیق است.سخن گفتن نوعی احتیاج است ولی گوش دادن هنر یک فرد پاسخگوست.

لازم به ذکر است در پایان این جلسه، به راهکارهای بسیار خوب دیگری در این خصوص اشاره شد که می تواند در موفقیت روز افزون یک مبلغ پاسخگو نافع باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد قطبی رئیس دفترتبلیغات اسلامی اصفهان در این نشست ضمن بررسی وضعیت پاسخگویی در زمان گذشته و حال به بیان مهارت‌هایی در این زمینه پرداخت.

وی در بخش اول سخنان خود را فارغ از انتظارات کلان سازمان‌های فرهنگی بیان کرد و گفت: هدف از ارائه این مطالب رسیدن به مفاهمه مشترک و ارائه طرح و روش و ایده برای افرادی است که در حوزه پاسخگویی به سؤالات دینی مردم دغدغه دارند.

رئیس دفترتبلیغات اسلامی اصفهان در ادامه افزود: فضای امروز جامعه به لحاظ اقتضاء و امکانات و شرایط فضایی مبهم، پیچیده و حساس است و مسائل نسبت به گذشته از شتاب قابل‌توجهی برخوردار است. به‌طور مثال درگذشته عمر مسئله‌های اجتماعی تقریباً هر 50 سال یک‌بار جابه‌جا می‌شد ولی اکنون شرایط متفاوت است و آسیبی که دیروز متوجه جامعه شده است و ما نتوانستیم هنوز آن را هضم کنیم و راه‌حلی برای آن ارائه نماییم، با مسئله بعدی مواجه می‌شویم.

وی ادامه داد: درگذشته فاصله میان مسائل زیاد بود و چه‌بسا 10 سال مسئله‌ای آزمایش می‌شد و قریب 20 سال اجرا می‌شد و قوام دینی جامعه نیز حفظ می‌شد اما امروز شرایط فرق کرده و مسائل به‌صورت آنلاین است و شاید حضور ما در فضای مجازی سبب شده تا این سرعت را حس نکنیم، مانند راننده‌ای که وقتی وسیله نقلیه‌اش سرعت گرفت متوجه حدفاصل سرعت بین 90 تا 140 کیلومتر نشود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد قطبی در ادامه به نمونه‌ای از شتاب مسائل در عصر حاضر اشاره کرد و گفت: درگذشته در رابطه با باستان‌گرایی با یک مدل روبه‌رو بودیم و خیلی راحت می‌توانستیم آن را نقد کنیم و پاسخ دهیم، اما الآن به‌صورت ناگهانی و در فاصله کمتر از 5 روز جمعیتی بالغ‌بر 100 هزار نفر در نقطه‌ای از کشور جمع می‌شوند و عکس می‌گیرند و بافاصله‌ای کمتر از 3 دقیقه بیش از 50 هزار بار بازنشر می‌شود و در کانال‌ها که از 10 نفر تا چند هزار نفر عضو دارد منتشر می‌شود و در فاصله کمتر از نیم ساعت عدد بازدیدکنندگان از دستمان خارج می‌شود.

وی افزود: این در حالی است که هنوز ما مسئله را هضم نکرده‌ایم و راهکاری برایش پیدا نکرده‌ایم اما شبهات زیادی پیرامون این قضیه اتفاق افتاده و ما تنها سی دقیقه فرصت برای فهم و ورود و پاسخ به شبهه راداریم که لازمه‌اش این است که ما نیز آنلاین باشیم، کمپینی، سناریونویس و تیزهوش باشیم و از فرصت استفاده کنیم.

وی در ادامه تصریح کرد: پاسخگویی یعنی تأمین نیازهای فعلی مردم و امروز امکانات و ابزارهای فراوانی هست که می‌توانیم از آن بهره بگیریم و لازمه‌اش این است که برآورد‌‌های فکری‌مان را بیاوریم و دست به ابتکار و نوآوری بزنیم و آن موقع کار ما اثرگذار خواهد بود.

رئیس میز توسعه و تعمیق فرهنگ قرآن گفت: اگر بخواهیم پاسخگویی نفوذ و تأثیر بیشتری در جامعه داشته باشد باید اموری به‌عنوان معیار حرکت ما باشد که روان‌سازی فهم یکی از این معیارهاست، مثلاً مردم از اصطلاحات پیچیده فقهی سر درنمی‌آورند و باید سعی شود محتوا ران شود و این کار از طریق جایگزینی واژه‌های فارسی روان در قالب ادبیات و شعر امکان‌پذیر است و یا هر چیزی که فهم موضوع فقهی و دینی و شرعی را روان کند نظیر کتاب قواعد مرحوم آیت‌الله مشکینی که دسته‌بندی زیبا و قابل‌فهم برای همه ارائه نموده است.

وی سطح‌بندی متناسب با گروه هدف را به‌عنوان دومین معیار و مهارت عنوان کرد و گفت: اگر محتوایی که می‌دهیم متناسب با گروه هدف باشد مسلماً ضریب تأثیر بالاتری دارد هرچند گروه هدف قشر خاصی از جامعه را در بربگیرد و حتی خرده بگیرند که اگر برای عوام مردم محتوا بدهی تعداد بیشتری بهره‌مند هستند اما گروه خاص تأثیرگذارتر است و این ارزشمندتر است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین قطبی سرعت عمل را به‌عنوان شاخص سوم برشمرد و گفت: سرعت عمل را باید بالا ببریم و اگر کوتاهی کنیم و زمان را از دست بدهیم سه ضرر کرده‌ایم، اولاً فرصت را ازدست‌داده‌ایم، ثانیاً کسی دیگر از این غفلت ما نسبت به فرصت استفاده می‌کند و ثالثاً به‌مرور ناامید می‌شویم.

وی دسترسی آسان و سریع مردم را به پاسخ‌ها به‌عنوان چهارمین ملاک و مهارت برشمرد و گفت: باید در این زمینه اندیشید و از ابزارهایی نظیر تلگرام یا اپلیکیشن هایی مانند اپلیکیشن سلامت که فرد با پزشک خود ارتباط آنلاین دارد بهره برد و الگوبرداری کرد.

رئیس دفترتبلیغات اسلامی اصفهان از قاعده جمع سپاری به‌عنوان پنجمین مهارت نام برد و گفت: این امر نه‌تنها در امر پاسخگویی و با استخدام تعداد معدودی پاسخگو باشد بلکه هرکسی در هر جای دنیا بتواند فعالیت کند، ما به اشتراک می‌گذاریم و ما آماده حمایت از ایده‌های فناورانه و نوآورانه در عرصه تبلیغ هستیم.

وی در بخش دوم و پایانی سخنان خود با اشاره به فعالیت‌های که تاکنون در بخش مرکز ملی پاسخگویی دفترتبلیغات اسلامی اصفهان صورت گرفته است تصریح کرد: افقی را که ما دنبال هستیم و مجوز ابتدایی‌اش را از میز خانواده گرفته این و باید فرایند قانونی‌اش را طی کند و آن کسب مجوز مرکز مشاوره مذهبی و نهادینه کردن آن در کشور است. و اگر ایده‌ای مطرح باشد استقبال خواهد شد و این اتفاقی است که اگر ان شاء الله مدیریت شود طلاب با مردم ارتباط تعریف‌شده‌ای پیدا می‌کنند و ارائه خدمات مذهبی خواهند داشت.
 

بحث و تبادل نظر در خصوص موضوعات مشترک و حمایت بیشتر از مرکز ملی و مواردي از جمله برنامه ریزی های مشترک

در دیدار مدیر حوزه علمیه خراسان، و ریاست مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی مطرح شد:
فضاسازی علمي و ایجاد یک جریان عقلی عمیق و دقیق در حوزه جهت تربیت کارشناسان ، نیاز مهمي است که باید اقدامات لازم در این جهت انجام شود.
حجت الاسلام و المسلمین مصباح عاملی، مدیر حوزه علمیه خراسان گفت: فعالیت های مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی کار ارزشمندی است در جهت پاسخ به نیازها و بالا بردن سطح آگاهی های دینی .
رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی خاطر نشان کرد: اقدام به ایجاد کار گروه مشترک با هدف تجمیع ظرفیت های موجود در نهادهای مرتبط، لازمه کار است.
مدیر حوزه علمیه خراسان، با بیان اینکه ارتباطات اولیه جهت تجمیع ظرفیت ها از طریق معاونت فرهنگيتبليغي حوزه علمیه خراسان برقرار می شود، تبیین کرد: فضاسازی علمی و ایجاد یک جریان عقلی عمیق و دقیق در حوزه نیازی است که باید اقدامات لازم در این جهت انجام شود.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت احتراز از اقدامات جزيره‌اي و ناهمگون، ايجاد ساختاري برای انسجام نهادهای همسو و حوزوی را نیازمند بررسي کارشناسانه و دقيق دانست.
حجت الاسلام والمسلمین علی مخدوم در این دیدار با اشاره به اینکه حوزه علمیه خراسان از ظرفیتهای خوب و ارزشمندی برخوردار است و هدف ما این است که از این ظرفیت ارزشمند جهت پاسخ به نیازهای فکری و اعتقادی مردم استفاده شود
حجت الاسلام والمسلمین عیسی نژاد مدیر شعبه مشهد، نیز در ادامه به ارائه گزارشی از روند فعالیت های مرکز ملی پاسخگویی نمایندگی خراسان رضوی پرداخت، ایشان با بیان اینکه افتتاح رسمی شعبه مشهد در سال 93، صورت گرفته است، گفت: در ابتدا با 20 نفر و اکنون با 45 نفر عضو، کارخود را ادامه می دهد.
وی با اشاره به گروه های فعال در مرکز ملی پاسخگویی که شامل گروه فقه، کلام و مشاوره خانواده می باشد که در طی مدت فعاليت شعبه مشهد، بصورت میانگین ماهیانه 23هزار تماس پاسخ داده میشود
در پايان حاضران، به بحث و تبادل نظر در خصوص موضوعات مشترک پرداختند و مواردي از جمله برنامه ریزی های مشترک برای تربیت کارشناس و استاد پاسخگو در حوزه علمیه خراسان، و تعامل بیشتر بین دو مرکز، مقررشد در یک کارگروه مشترک پیشنهادات و راهکارها به بحث و تبادل نظر گذاشته شود .

همدلی یک اصل کلیدی در ارتباط موثر

اصول ارتباط موثر(مهارت همدلی)
جلسه دانش‌‌‌‌افزایی تخصصی علمی - مهارتی کارشناسان مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، خراسان رضوی پنج شنبه 24 تیر ماه برگزار گردید.
در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین مخدوم مباحثی را پیرامون "اصول ارتباط موثر و همدلی" مطرح کردند.
ایشان با بیان اینکه افراد دارای دو نوع هوش هیجانی و هوش شناختی می باشند یعنی حفظ محور و یا تحلیل گر می باشند؛ که در نظام های آموزشی فعلی اکثر توجهات بر حفظ محوری و داده خواهی است.
ریاست محترم مرکز ملی با بیان اینکه افرادی که دارای هوش هیجانی می باشند ، تحلیل محور اند و در زمینه های مهارتی موفق تر می باشند اشاره کردند که تحقیقات نشان داده، اکثر انسانهای موفق و تاثیر گذار با معدل هوش شناختی (حافظه محور) متوسط بوده اند.
در ادامه ایشان با بیان اینکه ارتباط موثر از جنس توانایی است نه دانایی ، و نیازمند کسب مهارت، تجربه و تمرین است، ادامه دادند یکی از مهمترین مؤلفه های ارتباط مؤثر همدلی است؛ و کارشناسان را به پاسخگویی همدلانه فراخواندند.
گفتنی است جلسه‌ی بعدی کارشناسان دینی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی خراسان رضوی، (شنبه 26 تیر ) به بیان راههای افزایش هم دلی برگزار خواهد شد.
لازم به ذکر است که مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی خراسان رضوی وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی، آماده پاسخگویی به سؤالات مردم در حوزه‌های مشاوره خانواده، ازدواج، کودک و نوجوان، اخلاق، احکام شرعی، علوم قرآن و حدیث، کلام و اعتقادات، تاریخ اسلام، شبهات دینی، مشاوره دینی و احکام شرعی و... به چهار شیوه ارتباط تلفنی با شماره 096400، به شکل عضویت در سایتeporsesh.com و ارسال سؤال از طریق پیامک به شماره 30007461 و دریافت جواب سؤالات به صورت زنده در بخش «گفتگوی زنده» سایت می‌باشد.

طلاب و مسئولین مدرسه علمیه جواد الائمه علیه السلام روز پنجشنبه 9اردیبهشت 94 از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی خراسان رضوی دیدار کردند.
بازدید طلاب از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی خراسان رضوی

طلاب و مسئولین مدرسه علمیه جواد الائمه علیه السلام روز پنجشنبه 9اردیبهشت 94 از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی خراسان رضوی دیدار کردند. در این بازدید 2 ساعته طلاب از بخش های مختلف این مرکز بازدید کردند.
در ادامه بازدید ، حجت الاسلام روحانی مقدم مدیر اجرایی و مدیربخش تلفنی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی خراسان رضوی ضمن عرض خیر مقدم به مدیران وطلاب مدرسه جوادالائمه علیه السلام این مرکز را معرفی کردند و به تشریح فعالیتهای انجام شده در این مرکز پرداختند.
ایشان اذعان داشتند که این مرکز توانسته است با استفاده از طلاب و اساتید توانمند حوزوی، اعتماد مخاطبین را در بخشهای مجازی و تلفنی جلب نماید.
ایشان جهت ترغیب طلاب به امر تبلیغ و پاسخگویی، به حدیثی از حضرت رضا علیه السلام اشاره کردند :
»رَحِمَ اللّهُ عَبْدا اَحْیا أمْرَنا،»[قال الرّاوی:] فَقُلْتُ لَهُ: «فَکَیْفَ یُحْیِی أمْرَکُمْ؟» قالَ: «یَتَعَلَّمُ عُلُومَنا و یُعَلِّمُها النّاسَ، فَإِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا«.
خداوند رحمت كند كسى كه امر ما (مكتب اهل بيت و تشيع ) را زنده كند. كسى پرسيد كه امر شما چگونه احيا مى شود؟
فرمود: معارف و علوم و فرهنگ ما را بايد بگيرند و آن را به ديگران بياموزند، زيرا اگر مردم خوبى ها و محاسن كلام ما را بشنوند و بشناسند، از ما خاندان رسالت پيروى خواهند كرد.
روحانی مقدم: پاسخگویی طلاب به سؤالات دینی مردم با استفاده از ابزارهای روز جامعه را نوعی احیای امر اهل بیت علیه السلام و ترویج فرهنگ دینی دانست و خاطر نشان کرد مبلغین و پاسخگویان نیز به نوعی مشمول دعای امام رضا علیه السلام می باشند
ایشان ضمن استقبال از حضور طلاب در مرکز ملی پاسخگویی، این نوع بازدیدها از مراکز علمی و تبلیغی را برای طلاب ضروری دانستند و موجب میشود طلاب بهتر بتوانند استعدادهای درونی خود را کشف کنند و نسبت به تحصیل هدفمند و با برنامه در حوزه تلاش کنند.
در خاتمه جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد و به سؤالات آنها پاسخ داده شد .
در این بازدید یک روزه که از سوی مدرسه علمیه جوادالائمه علیه السلام صورت گرفت تعداد 80نفر از طلاب با بخش های مختلف مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی خراسان رضوی آشنا شدند.

در گفت وگو با مدیر روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی صورت گرفت:
مدیر روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از حضور فعال و بالنده دفتر تبلیغات اسلامی در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خبر داد
حجت الاسلام و المسلمین نوروز نژاد

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین نوروز نژاد با بیان اینکه دفتر تبلیغات اسلامی همه ساله حضور بالنده و مؤثری در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران دارد، گفت:  مؤسسه بوستان کتاب، نشرپژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی، مرکز فرهنگی هنری دفترتبلیغات اسلامی، مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی، نشردیجیتال پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی  ، از جمله مراکز وبخش های فعال دفترتبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در  نمایشگاه کتاب تهران هستند که هرکدام غرفه ای را به خود اختصاص داده اند.
مدیر روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی افزود: کارشناسان مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی با حضور خود در نمایشگاه همه روزه آماده ارائه پاسخ به سوالات  و شبهات دینی  بازدیدکنندگان هستند.
وی همچنین با اشاره به حضور مرکز فرهنگی هنری دفترتبلیغات اسلامی در این نمایشگاه ادامه داد: روحانیون هنرمند با حضور در غرفه این مرکز به خلق آثار هنری می پردازند و همچنین در غرفه ای که در بخش کودک برای این مرکز درنظر گرفته شده است، مربیان روحانی به اجرای برنامه و مسابقه برای گروه کودک و خردسال پرداخته و جوایزی را اهدا می کنند.
حجت الاسلام و المسلمین نوروز نژاد با ابراز خرسندی از نزدیک شدن مکان نمایشگاه به قم، گفت: متأسفانه به دلیل نوپا بودن این مکان، کمبود ها و ناهماهنگی هایی به چشم می خورد که امیدواریم در سال های آینده رفع گردد.
وی همچنین  نبود راهنما  را از دیگر کاستی های این دوره از نمایشگاه کتاب عنوان کرد و ابراز داشت: باید فضای بیشتر و بهتری به امور فرهنگی و دینی بخصوص فعالیت هایی که دفتر تبلیغات اسلامی ارائه می نماید اختصاص داده شود.
مدیر روابط عمومی دفترتبلیغات اسلامی با اشاره به ضرورت تشکیل اتاق فکری برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: باید از نهادها و مراکزی همچون دفترتبلیغات اسلامی در این اتاق فکر استفاده شود تا جنبه دینی نمایشگاه تقویت شود و نشست های علمی و مراسم نقد کتبی که در حاشیه این نمایشگاه برگزار می گردد دارای محتوا و غنای دینی بیشتری باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام وعمل» سعی کرده ایم تا با الگوگیری از این شعار سال در کاهش هزینه ها اقدامات مناسبی انجام دهیم.

صفحه‌ها