با سلام. آیا کشیدن بدن روی زمین اگر باعث شود آبی از بدن بیرون بیاید ولی پس از این عمل بدن به هیچ عنوان سست نگردد استمناء محسوب میشود.؟ اگر این کار با شهوت نیز انجام شود چگونه؟ لطفا حکم دو شرایط را هم بیان کنید.

پاسخ:
اگر این کار باعث بیرون آمدن منی می شود، یعنی باعث می شود که در آن حال منی خارج شود خود ارضایی است. خود ارضایی حرام و گناه کبیره است.
اگر رطوبتى از انسان خارج شود چنانچه همراه با «جستن» و «شهوت» بوده باشد آن رطوبت حكم منى دارد و اگر اين دو نشانه، يا يكى از آنها را نداشته باشد حكم منى ندارد.(1)
اما اگر منی خارج نمی شود و فقط کمی از این کار لذت می برد، خود ارضایی نیست، ولی خوب نیست این کار انجام شود و خلاف احتیاط است چون ممکن است به خود ارضایی کشیده شود که افزون بر حرام بودنش ضرر های زیادی دارد.(1)
پی نوشت:
1. آیت الله مکارم، رساله توضيح المسائل،مسأله 361.
2. گزیده ی مسائل مبتلا به و استفتاآت جدید، جامعه الزهرا، ص 205 نظر آیت الله مکارم شیرازی.