به نام خدا باسلام احتراماً به استحضار می رسانم، اینجانب عازم سفر کربلا می باشم، کاروانی که مسئولیت سرپرستی گروه ما را بر عهده دارد طبق توافق نصف مبلغ سفر را نقداً دریافت نموده و مابقی را طی 3 فقره چک در طول 3 ماه با این تفاوت که مبلغ 20000 تومان علاوه بر مبلغ اصلی دریافت می کند. سوال بنده اینست که با توجه به توضیحات بالا سفر اینجانب از لحاظ شرعی اشکال دارد یا نه ؟ لطفاً اینجانب را در این خصوص راهنمایی فرمایید . با تشکر و التماس دعا

پاسخ:
پرسشگر گرامی، در صورتی که از ابتدا قرارداد به همان مبلغی که باید بپردازید، بسته شده باشد، اشکال ندارد و فرقی نمی کند که مبلغ چقدر باشد؛
ولی اگر قرارداد بر سر مبلغ خاصی بسته شود و بعد به جهت مهلت سه ماهه، بیست هزار تومان اضافه دریافت شود، اشکال دارد. (1)
در هر صورت، اگر مقرراتی از طرف سازمان حج و زیارت در این زمینه وجود دارد، باید مراعات شود.

پی نوشت:
1. سؤال تلفنی از دفتر آیت الله مکارم شیرازی (7840001-0251).