اگر رابطه دوستی بین دو نفر به هم بخورد و یکی از انها به دیگری هدایایی داده باشد (مانند سکه و لباس و ... ) آیا می تواند بعد از بهم خوردن رابطه هدایا را از او طلب کند؟

اگر هدیه ای که به شخص داده شده و نقل و انتقال پیدا کرد ، مثلا خرج امور زندگیش کرد ،دیگر نمی توان آن را پس گرفت .
آیت الله بهجت فرموده است : اگر هدیه گیرنده خویشاوند نباشد ، تا زمانی که عین هدیه تلف نشده و باقی باشد، جائز است هدیه دهنده در بخششی که کرده رجوع کند . پس با تلف و خرج شدن آن چیز ، رجوع کردن و گرفتن هدیه جائز نیست . ( 1 ) در صورتی که هدیه در مقابل هدیه باشد ، آن را هدیه معاوضی گویند و قابل رجوع نیست مگر با رضایت دو طرف که در این صورت رجوع اشکال ندارد .
پی نوشت :
1 . جامع المسائل ، ج ‏3 ، ص 314 .