با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
قرائت آيات قرآن 4 مرتبه دارد:
1ـ ترتيل 2ـ تحقيق 3ـ تحدير (حَدْر) 4ـ تدوير
ترتيل در لغت عبارت است از «نظم و ترتيب در کلام». .
در اصطلاح قرائت عبارت است از: خواندن قرآن به طور منظم و با تأنّي و شمرده و همراه با تدبّر در معاني، به طوري که تمامي قواعد رعايت شود.
تحقيق در لغت به معناي «مبالغه در انجام چيزي بدون کمي و زيادي» و «رسيدن به حقيقت شيء» آمده است.
در قرائت قرآن،تحقيق» عبارت است از خواندن قرآن با حداکثر آرامش و تأنّي حتي «آهسته‌تر از قرائت به ترتيل»، همراه با اشباع مدها، تحقيق همزه‌ها، اتمام حرکات، تحقيق مخارج حروف و تحديردر لغت(حَدر )به معناي سرعت گرفتن و از سراشيبي به پائين آمدن مي‌باشد که مستلزم ازدياد سرعت است . در اصطلاح قرائت، عبارت است از خواندن قرآن با سرعت زياد همراه با رعايت احکام تجويد.
در اين حال احکام تجويدي با دقت و ظرافت روش پيشين، رعايت نخواهند شد اما نبايد قواعد قرائت دچار اخلال فاحش گردد.
تدوير حالتي است بين تحقيق و تحدير به بيان ديگر، نوعي قرائت است، نه به سرعت «حدر» و نه به کُندي «تحقيق». اکثر اهل ادا، اين روش را اختيار کرده‌اند.