با سلام پرسشی داشتم در مورد اینکه آیا یک مرد بالغ میتواند شهری را که پدر و مادرش در آنجا متولد شده اند ولی خودش در یک شهر دیگر متولد شده است و به شهر پدر و مادرش رفت و آمد می کند را به عنوان وطن دوم انتخاب نماید تا در آنجا مشکل شرعی نماز و روزه نداشته باشد.

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباط تان با اين مركز
مي توانيد با شرائط زير محل پدر و مادر تان را به عنوان وطن انتخاب نماييد.
وطن دو قسم است : وطن اصلي و وطن اختياري يا وطن دوم:
وطن اصلى جائى است كه انسان در آن متولد شده و مدتى در آن بوده و رشد و نمو پيدا كرده است.
وطن دوم هم جائى است كه مكلّف آن را براى سكونت دائم، گر چه براى چند ماه در هر سال، اختيار و انتخاب کرده باشد .
مدتي هم (حداقل سه ماه) در آن جا به قصد وطن بودن زندگي کرده باشد.(1)
مکلف مي تواند دو وطن داشته باشد ، هم وطن اصلي داشته باشد و هم وطن دوم براي خود انتخاب نمايد.
پي نوشت :
1. آيت الله خامنه اي ، استفتاءات،س 695.