پدر من نمی گذارد من طلبه بشوم . آیا واجب است به حرف او گوش بدهم.
با عرض سلام و تشکر از ارتباط تان با اين مرکز
ورود به حوزه علميه نيازمند توفيق الهي، نيت و انگيزة ديني و قصد انجام تکليف شرعي است.
کسي که قصد ورود به حوزه را دارد، نخست بايد بينديشد که:
اولاً: بداند که براي چه هدفي و با چه انگيزهاي ميخواهد به حوزه وارد شود؟ چرا به جاي حوزه به دانشگاه يا بازار کار نميرود؟ و به شغل و حرفهاي نمي شود؟
دوم: از موضوعاتي که در حوزه علميه مورد بحث و مطالعات علمي و عملي قرار ميگيرد، آگاهي داشته باشد.
سوم: بداند به کجا ميخواهد برسد؟ مقصد کجاست؟ چه آثار و فوايدي از انتخابش نصيبش ميشود؟ توقع و انتظارش از حوزه چيست؟ حوزه چه مزايايي دارد؟
چهارم: از مشکلات و موانع انتخاب خود آگاهي داشته باشد( مشکلات و تنگناهاي اقتصادي، اجتماعي، محدوديتهاي معاشرتي و رفتاري )با توجه با آن موانع ومشکلات راه خو را آگاهانه انتخاب کند .
کسي که از همه اين مسائل آگاهي لازم و کافي داشته باشد، ميتواند تصميم بگيرد . براي رسيدن به هدف والايي که انتخاب کرده، آستين بالا زند و اقدام کند. يکي از موانع ممکن است مخالفت والدين باشد. بايد ديد علت مخالفت چيست؟
اگر خيرخواهانه و در عين حال عقلي و منطقي است، بايد پذيرفت و تسليم امر پدر شد. اگرصرفا خيرخواهانه و عاطفي است اما عقلاني و منطقي نيست، بايد به صورت مستقيم يا غير مستقيم رضايت يا عدم مخالفت او را جلب نمود. اگر فرزند نميتواند رضايت پدر را جلب کند، از افراد ديگر استفاده کند. از عطوفت مادر يا قدرت نفوذ و بيان ساير اعضاي خانواده يا اقوام و خويشان مثل عمو و دايي يا دوستان پدر و يا امام جماعت يا روحاني محل.
به هر حال در زندگي هر انساني افرادي هستند که اشخاص براي آنان احترام خاص قائل هستند و حرف آنان را ميپذيرند، ميتوانيد از آنان استفاده کنيد، بايد با مقدماتي حرف را شروع کنند که پدر متوجه نشود که با سفارش شما بوده است.
توجه داشته باشيد که طلبه شدن براي شما واجب عيني و تکليف شخصي نيست اما جلب رضايت يا عدم مخالفت پدر تکليف است و رضايت خدا و به دنبالش توفيقات الهي را همراه دارد . وانگهي مي خواهيد طلبه شويد براي چي ؟ براي اين که تا معارف و احکام ديني را بياموزيد ، نخست خودت به آن عمل کني بعد به ديگران بياموزيد. پس شروع آن با گناه مخالفت با فرمان پدر و ترک يکي از احکام ديني ، آغازي شوم و نا مبارک بايد باشد.