با سلام و خسته نباشيد راجع به مني ( که باعث غسل ميشود ) در رساله ها سه نشانه ذکر شده که اگر يکي از آنها هم نباشد منتفي است. حال وقتي کسي صبح بيدار ميشود و به دستشويي ميرود ميبيند مايع شيره اي بيرنگ از وي بيرون ميايد ( سفيد رنگ نيست مثل شيشه رنگ ندارد ) آيا آن مايع مني است؟ ما که خوابيده بوديم و آن نشانه ها را نمدانيم حکم آن مايع چيست؟ کلا راجع به ويژگيها و مشخصات مني توضيح دهيد.( مني چگونه هست؟ ) با تشکر.
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
منى در مردان سه علامت دارد:
ا) از روى شهوت و ارضاي غريزه باشد.
ب) با فشار و جستن بيرون آيد.
ج) هنگام بيرون آمدن، بدن سست شود.
چنانچه در هنگام جستن مايع مذكور بدن سست نشود و همراه با شهوت نباشد ،حكم منى را ندارد.
آب هايى كه از انسان خارج مىشود، به غير از بول و مني ،عبارتند از: مذى، ودى، وذى.
اما مذى؛ آبى است كه كمى لزج و چسبنده و شبيه مني است و اغلب پس از شوخى و تحريکات جنسي و بازى با همسر و مانند آن خارج مىشود . اين مايع پاك است . غسل و وضو را باطل نمىكند.
ودى؛ آبى است كه كمى سفيد رنگ است و گاهى بعد از بول خارج مىشود . در صورتى كه انسان يقين نداشته باشد كه با بول آلوده شده، پاك است و غسل هم ندارد.
وذى؛ آبى است كه گاهى بعد از منى خارج مىشود. در صورت يقين به اين كه با منى يا بول برخورد كرده ، فقط محل خروج را بايد تطهير كرد .
تا وقتى كه انسان يقين پيدا نكرده كه آنچه خارج شده منى است، غسل واجب نمىشود. بنابراين آنچه از آلت تناسلي شما بيرون مي آيد، اگر آن سه علامت را نداشته باشد ،جنابت حاصل نشده و به آن مايع که در اثر کمي شهوت و نگاه به عکس يا فيلم و يا موقع حرف زدن با زن و يا دختر بيرون مي آيد مذي گفته مي شود و پاک است . لباس و بدن را نجس نمي کند . مني شکل و رنگ خاصي ندارد و از شکل و رنگش نمي توان تشخيص داد که کدام مايع مني است .(1)
البته آنچه در حال خواب بيرون مي آيد، با حالت بيداري فرق دارد ،چون انسان در حالت خواب تمام آن حالات را احساس نمي کند. بنابراين اگر يقين کرديدکه مني از شما خارج شده ،غسل واجب مي شود. وتا يقين صد در صد به مني بودن آن چه در خواب خارج شده پيدا نکنيد غسل لازم نيست.
پي نوشت :
1 . امام خميني،توضيح المسائل، مسئله 72و73و345 و آيت الله خامنه اي ،استفتاآت ،سوال 171؛.