با سلام آیا ازنظر شرعی اشکال داره که برای گرفتن جزوه و مشورت درسی با یکی ازهمکلاسی های (پسر)دانشگاه که فرد قابل اعتمادی است به کافی شاپ رفت ؟همانطور که می دانید درشهر وفرهنگ ما جایی که بتوان به صورت مختلط حضور پیداکرد جزپارک و یاهمان کافی شاپ وجود ندارد.لطفاراهنمایی بفرمایید
از نظر حکم شرعي: صحبت کردن مرد با زن نامحرم اگر با قصد لذت و شهوت نباشد،مانعي ندارد،ولي روابط دختر و پسري که نامحرم هستند و نگاه کردن يا صحبت نمودن آنها با لذت همراه باشد ،جايز نيست.
اگر پدر و مادر ،برادر و خواهريا يکي از اقوام و آشنايان تان شما را با همان وضع وقيافه و کيفيتي ببينند که با همکلاسي خود در کافي شاب يا پارک هستي ،آن ها در مورد شما چه فکري خواهند کرد ؟ چه عکس العملي نشان خواهند داد ؟ چه احساسي خواهيد داشت ؟ و ......
اين کار يعني قرار دادن خود در موضع تهمت . قرار دادن خود در شرايط و جايگاهي که باعث شود ديگران به انسان تهمت بزنند يا فکرهاي نادرست در موردش بکنند، گناه است . سبب اين گونه تهمت ها خود آدمي است . گناهش هم به گردن خوش است ،نه تهمت زننده . امام صادق عليه السلام مي فرمايد :
مَنْ دَخَلَ مَوْضِعاً مِنْ مَوَاضِعِ التُّهَمَةِ فَاتُّهِمَ فَلَا يَلُومَنَّ إِلَّا نَفْسَهُ ؛(1)هر که در مکاني قرار گيرد که موجب تهمت خوردن است( و مورد تهمت قرار گرفت) ، کسي جز خودش را ملامت نکند .
اميرالمؤمنين عليه السلام مي فرمايد : مَنْ وَضَعَ نَفْسَهُ مَوَاضِعَ التُّهَمَةِ فَلَا يَلُومَنَّ مَنْ أَسَاءَ بِهِ الظَّنَّ؛ کسي که خود را در موضع و جايگاه تهمت قرار مي دهد ( و در نتيجه به او تهمت مي زنند )، تهمت زننده را ملامت نکند و نگويد در حق من بدي و ظلم کرده است، بلکه خودش را ملامت کند که چرا کاري کرده و در محلي حضور پيدا کرده تا مورد تهمت قرار بگيرد .( 2)
خواهر گرامي ! سعي کنيد مشورت هاي درسي و رد و بدل شدن جزوه و کارهاي مانند آن حتي المقدور با يکي از خواهران همکلاسي باشد . اگر اين کار منحصربه همکلاسي پسر است ، قول و قرار در سر کلاس و يا در محيط دانشگاه و در جاي که محل ديد ديگران است باشد تا پاي شيطان جني يا انسي در اين ميان باز نشود . از جهت زمان و مدت تماس به مقدار لازم و ضروري اکتفا شود .
پي نوشت ها :
1. وسائلالشيعة ، ج12 ، ص36
2. همان ، ص 37 .