پاسخ ارائه شده به سؤالِ یک پرسشگر با مشخصات خاص است. در صورتی که سؤال یا ابهامی برای شما ایجاد شده از طریق درگاه های پاسخگویی پیگیری فرمائید.

پرسش 1:
مي خواهم روزه قضا بگيرم .در عين حال مسافرت هم مي خواهم بروم که البته نمازم شکسته است. آيا مي توانم ؟

پاسخ:
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
روزه گرفتن در مسافرتي که نماز شکسته است ، صحيح نيست . (1)
پي نوشت:
1 . آيت الله مکارم، توضيح المسايل ،م 1440 .
پرسش 2:
اگر قصد سفر 10 روزه را بکنم و از همان روز اول سفر و نرسيده به مقصد روزه بگيرم روزه ام درست است ؟
پاسخ:
اگر به مسافرت رفتيد و در آن جا قصد ده روزه کرديد ، مي توانيد روزه بگيريد، ولي در بين راه روزه نيستيد ، حال اگر قبل از اينکه به مقصدي که مي خواهيد در آن جا ده روز بمانيد، از اذان صبح تا موقع رسيدن چيزي که روزه را باطل کند، انجام نداده باشيد، اگر پيش از ظهر برسيد و قصد ده روز بکنيد و نيت روزه بکنيد، روزه تان صحيح خواهد بود .
مثلا قصد مسافرت به مشهد مقدس داريد و مي خواهيد در آن جا ده روز کامل بمانيد. وقتي که به مشهد رسيديد ، اگر قبل از اذان ظهر باشد و از اذان صبح تا آن موقع که به مشهد رسيديد، چيزي که روزه را باطل کند، انجام نداده ايد، مثلاً غذايي نخورده ايد و تصميم داريد تا ده روز کامل در مشهد بمانيد، مي توانيد قصد روزه بکنيد . اگر ماه رمضان باشد، بايد قصد روزه بکنيد و روزه بگيريد .
نيت روزه در بين راه صحيح نيست .روزه بر مسافر حرام و غير جايز است اما در بين راه مي توانيد چيزي نخوريد و مبطلات روزه را مرتکب نشويد تا وقتي که به مقصد رسيديد ، قصد ده روز کرده و نيت روزه کنيد . (1)
پي نوشت:
1 . آيت الله مكارم، توضيح المسايل، م 1448 .