ضمن عرض سلام و خسته نباشید در آیه 282 بفره شرایط عقد قرارداد با انسان سفیه بیان شده است؛یکی از این شرایط ولی میباشد؛میخواستم بدانم چگونه انسان سفیه اجازه حضور در معاملات اقتصادی و یا گرفتن وام و قرض دارد در حالی که شرایط وی نامناسب است. و چرا مسئولیت قرض به گردن ولی وی نمیباشد؟ با تشکر

پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
در فقه اسلام با استناد به آيات و روايات(از جمله آيه نامبرده) تصريح شده که سفيه و فرد ضعيف العقل که تدبير اقتصادي ندارد و ارزش واقعي اموال را نمي داند و سكه گرانبهايي را به يک آب نبات زيبا و شيرين مي دهد، مهجور است و حق تصرف مستقيم در اموالش را ندارد و معامله با او باطل است و ولي شرعي و قانوني وي بايد او و اموالش را اداره کند.
بنابراين برداشت شما از آيه اشتباه است زيرا حضور سفيه در معامله شرط نيست بلکه بايد با ولي او معامله شود و هيچ مسئوليت و تعهدي هم بر دوش سفيه قرار نمي گيرد. مسئوليت بر دوش عاقل مي آيد نه سفيه.