پاسخ ارائه شده به سؤالِ یک پرسشگر با مشخصات خاص است. در صورتی که سؤال یا ابهامی برای شما ایجاد شده از طریق درگاه های پاسخگویی پیگیری فرمائید.
مرد می تواند از اموال ارثی زنش وصیت کند.

سلام مادرم را در سن 9 سالگی به همراه سه خواهر کوچکترم بر سر زایمان فرزند پنجم از دست دادیم در سال 1339 پدرمان بعد از یکسال ازدواج کرد و ما از مهر پدری با آمدن زن بابا محروم گردیدم از مادرمان بعد از فوتش دقیقا 12000هزار متر زمین مرغوب کشاورزی به جای ماند (استان گلستان شهر بندرگز) که پدرمان بعد از فوت مادرمان در زمینهای مادریمان کشت و زرع می کردد تا اینکه چندی پیش متوجه شده ایم پدرمان زمینهای مادریمان را به فرزندان زن دومش به عنوان ارث بخشیده است آیا مرد می تواند از زمینهای همسرش ارث می برد اگر ارث می برد چه مقدار پدرمان در زمان شاه از طفولیتمان سواستفاده کرده و زمینهای مادریمان را به نام خودش ثبت نموده است فرزندان نا تنی هم این موضوع را می دانند ولی با خیال راحت این زمینها را قبول کرده اند و گفته اند که این زمینها برای پدرمان است با وجود اینکه صاحب اصلی این زمینها مادر مرحومان است حال ایا از نظر شرعی فرزندان ناتنی می توانند صاحب زمین ها شوند یا اشکال دارد با وجود اینکه آنها زمین را از پدرشان به ارث برده اند و می دانند که این زمینها را پدرشان از زن خود بدست آورده است و چهار وارث اصلی این زمینها زنده اند و از دریافت آن محروم مانده اند

پرسشگر محترم با سلام و تشکر از ارتباطتان با اين مرکز
اگر زمين مال مادر شما بوده است، زمين شرعا مال شما و خواهران شما مي باشد .يک چهارم زمين نيز به پدر شما ارث مي رسد . باقي مانده زمين يعني سه چهارم آن سهم شما و خواهران شما مي باشد . نسبت به سهم شما پدرتان شرعا نمي تواند تصرف کند . نمي تواند آن را به فرزندان ديگرش بدهد . فرزندان پدر شما که از همسر ديگر پدرتان هستند، حق تصرف در آن زمين ها را ندارند.