فردی به علت بلوغ زودتر از 15 سالگی، چندسالی از روزه های واجبش را نگرفته است و آنهایی را هم که می گرفته در حال جنابت بوده. بعضی از نمازهایش را هم می خوانده (به خیال اینکه بر او واجب نیست)(در حال جنابت) . در آن زمان به استمنا عادت داشته و احکام جنابت را نمی دانسته (که باید غسل کنه). 1-حال چگونه باید روزه هایش را قضا کند؟ 2-اگر در ماه رمضان استمنا کرده باشد چطور؟ 3-اگر در غیر ماه رمضان روزه قضا بگیرد و فراموش کند که روزه است و استمنا کند چطور؟
با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز :
1 - نظير پرسش شما را از رهبر معظم انقلاب بدين گونه سؤال کردند :
جوانى بر اثر نادانى قبل از چهارده سالگى و بعد از آن، اقدام به استمنا مىكرده كه بر اثر آن از او منى خارج مىشده، ولى نمىدانسته كه خروج منى باعث جنابت مىشود و بايد براى نماز و روزه غسل كند، تكليف او چيست؟ آيا براى مدتى كه استمنا مىكرده و منى از او خارج مىشده، غسل بر او واجب است؟ آيا نماز و روزههاى او از گذشته تا حال كه در حال جنابت انجام گرفته ،باطل بوده و قضاى آن ها واجب است؟
پاسخ : براى هر چند بار خروج منى اگر تا به حال غسل نكرده ، يك غسل جنابت كافى است، بايد همه نمازهائى را كه يقين دارد در حال جنابت خوانده است، قضا نمايد. اگر در شب هاى ماه رمضان جاهل به اصل جنابت بوده، روزههاى او قضا ندارد و محكوم به صحت است. ولى اگر عالم به خروج منى و جنابت بوده و نمىدانسته كه براى صحت روزه، غسل بر او واجب است، بايد روزه همه روزهائى را كه در حال جنابت گرفته است قضا نمايد . ( 1 )
2-اگر در روز ماه رمضان بوده، در صورتي که مقصرباشد ،کفاره هم دارد. (2 )
3 - روزه وي باطل مي شود . (3 )
پي نوشت ها :
1 . آيت الله خامنه اي ، استفتائات ، ص 36 ، س 195 .
2 و 3 پرسش تلفني از دفتر مقام معظم رهبري