پاسخ ارائه شده به سؤالِ یک پرسشگر با مشخصات خاص است. در صورتی که سؤال یا ابهامی برای شما ایجاد شده از طریق درگاه های پاسخگویی پیگیری فرمائید.
حکم ازدواج با غیر مسلمان چگونه است؟

چرا 2نفر با دین مختلف نمیتوانند ازدواج کنند؟؟؟ اگر ازدواج کنند غیر قانونی است؟؟

پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
ازدواج مسلمان با کافر غير کتابي جائز نيست ، ولي ازدواج مسلمان با اهل کتاب بي اشکال است و قانوني است .(1) قرآن مجيد در آيه 221 سوره بقره مى فرمايد : وَ لا تَنْكِحُوا الْمُشْرِكاتِ حَتَّى يُؤْمِنَّ وَ لَأَمَةٌ مُؤْمِنَةٌ خَيْرٌ مِنْ مُشْرِكَةٍ وَ لَوْ أَعْجَبَتْكُمْ وَ لا تُنْكِحُوا الْمُشْرِكِينَ حَتَّى يُؤْمِنُوا وَ لَعَبْدٌ مُؤْمِنٌ خَيْرٌ مِنْ مُشْرِكٍ وَ لَوْ أَعْجَبَكُمْ أُولئِكَ يَدْعُونَ إِلَى النَّارِ وَ اللَّهُ يَدْعُوا إِلَى الْجَنَّةِ وَ الْمَغْفِرَةِ بِإِذْنِهِ وَ يُبَيِّنُ آياتِهِ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ؛ ( 2 )
با زنان مشرك ازدواج مكنيد تا ايمان آورند . يك كنيز با ايمان بهتر است از خانمى مشرك ، هر چند آن خانم مورد شگفت و خوشايندتان باشد . با مردان مشرك ازدواج مكنيد تا ايمان آورند .يك برده مؤمن از آقايى مشرك بهتر است، هر چند كه مورد شگفت و خوشايند شما باشد. آرى مشركين شما را به سوى دوزخ و آتش دعوت مى‏كنند . خدا به سوى جنت و مغفرتى به اذن خود مى‏خواند . آيات خود را براى مردم بيان مى‏كند تا شايد متذكر شوند .
ازاين آيه شريفه استفاده مي شود که فلسفه تحريم اين ازدواج ترس از تاثير پذيرى مسلمان از غير مـسـلمانان و راه يافتن ضعف عقيدتى واخلاقى آنان به مسلمانان است، چون قرآن فرمود:
«مشرکان به آتش دعوت مي کنند» و اين مي فهماند که احتمال هست غير مسلمان ، زن مسلمانش را از اسلام بيرون ببرد. بدين وسيله او را جهنمي کند زيرا زن بر اثر تاثير پذيري تبليغات شوهرش را مي پذيرد.امام صادق (ع)فرمود:
« .....زنان مسلمان را به شكاكان تزويج ننماييد, چه اين كه زن از شوهرش تربيت مى پذيرد و شوهر او را مجبور مى كند كه به آيين خود در آيد».(3)
به عقيده روانشناسان تأثيرپذيرى و حالت انفعالى برخورد كردن، از ويژگى‏هاى زنانه است. اگر زن مسلمان با مرد غير مسلمان ازدواج كند، احتمال تأثيرپذيرى و از دست دادن دينش، بيش از مرد است. بدين جهت اسلام مصلحت انديشى كرده و كوشيده است جلو زيان احتمالى گرفته شود.
هم چنين ازدواج زن مسلمان با مرد كافر، به صورت طبيعي موجب تسلط كافر بر مسلمان مي شود و اسلام تسلط كافر بر مسلمان را قبول ندارد.
حكم حرمت ازدواج با كافر غير اهل كتاب، در مورد مردان نيز هست.
كسي كه ايمان به خدا و پيامبر آسماني ندارد، هم شأن و شخصيت يك انسان مومن نيست تا بتواند در كنار او زندگي كند و علاوه بر آن تأثير كفر را بر فرزندان و نسل هاي بعدي مسلمانان نبايد بي اهميت دانست.
پيوند ازدواج، برقرار شدن عميق ترين دوستي و محبت و عشق ميان دو انسان است و عشق درست و حقيقي كه با عشق با خداوند در تضاد نباشد زماني است كه دو مومن به خدا با هم اين پيوند را برقرار كرده باشند.
پي‌نوشت‌ها:
1 . کتاب النکاح ، مکارم شيرازي ،ج 4 ، ص113تا 118 .
2 . ترجمه الميزان، ج‏2، ص 303 .
3 . علل الشرايع ،ج2 ، ص، 261.