پاسخ ارائه شده به سؤالِ یک پرسشگر با مشخصات خاص است. در صورتی که سؤال یا ابهامی برای شما ایجاد شده از طریق درگاه های پاسخگویی پیگیری فرمائید.

با سلام و خسته نباشید من یک سوال شرعی برایم پیش آمده.سوالم راجب به امام جماعت است. در حقیقت ما در مسجد دانشگاهمان دو حاج آقا داریم که هر دو هم در زمانهای مختلف نماز می گزارند. یکی از این دو از اخلاص نداشتن و خلاصه بدگویی دیگری پیش من و چند تا از دوستانم گفته است. که برخی از بچه های دانشکده می گویند فرد بدگویی کننده خود انسان درستی نیست و از او رفتارهای غیر عادلانه ای دیده اند . من که هیچ گونه نمی توانم ثابت کنم کدام راست می گویند. احساس می کنم پشت سرشان نماز خواندن مشکل شرعی داشته باشم . از طرفی هم دوست ندارم نماز جماعت را ترک کنم. لطفاً مرا راهنمایی کنید.

پرسش: سوال شرعي
شرح
در مسجد دانشگاه مان دو حاج آقا داريم که هر دو هم در زمان هاي مختلف نماز مي گزارند. يکي از اين دو از اخلاص نداشتن و خلاصه بدگويي ديگري پيش من و چند تا از دوستانم گفته است. که برخي از بچه هاي دانشکده مي گويند فرد بدگوي انسان درستي نيست و از او رفتارهاي غير عادلانه اي ديده اند . من که هيچ گونه نمي توانم ثابت کنم کدام راست مي گويند. احساس مي کنم پشت سرشان نماز خواندن مشکل شرعي داشته باشم . از طرفي هم دوست ندارم نماز جماعت را ترک کنم.

پاسخ:
@@2
با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز
از مورد خاصي که فرموديد، اطلاع نداريم لکن به طور کلي، غيبت از گناهان کبيره است ،مگر آن که از مواردي باشد که شرعا استثنا شده است. و کسي که غيبت مي کند از عدالت خارج مي شود . نماز پشت سر کسي که عدالت نداشته باشد، جايز نيست.(1)
بنابراين اگر از امام جماعت مذکور غيبت مي شنويد و او در حضور شما بدون آنکه مجوّز شرعي براي غيبت داشته باشد، غيبت افراد را مي کند، نمي توانيد پشت سراو نماز بخوانيد. اما اگر غيبت از او نشنيده ايد و ديگران گفته اند که بد گوئي مي کند، تا زماني که از او غيبت نشنيده ايد، به حرف ديگران اعتنا نکنيد.(2)
هم چنين اگر مواردي باشد که از موارد استثناي غيبت باشد و چيزي گفته باشد، به عدالت او ضرر نمي زند و اقتداي نماز جماعت به او اشکال ندارد.
پي نوشت:
1و 2. توضيح المسائل مراجع، ج1، به ترتيب: مسأله1453 و1454.