تکلیف روزه را برای بیماران و پزشکان و پرستاران؟

با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور خواهشمند است تکلیف روزه را برای بیماران و پزشکان و پرستاران اعلام فرمایید.

پاسخ: اگر در اثر روزه‌داری خوف ضرر (عقلایی) برای بیماران و پزشکان حاصل شود، نباید روزه‌بگیرند و باید بعداً روزه را قضا کنند؛ ولی چنانچه روزه‌داری تأثیری در ابتلا افراد یا ضرر برای بیماران نداشته باشد، واجب است روزه را بگیرند. البته خیس نگه‌داشتن دهان به‌وسیله چرخاندن آب در داخل دهان با عدم فرودادن آن ضرری به روزه‌داری نمی‌زند.