۱۳۹۸/۱۲/۲۶ ۲۳:۱۷ شناسه مطلب: 98042
مادر شوهرم (یکی از اقوام شوهر مانند خواهرشوهر) می خواهد برای دیدن نوه های خود (فرزندان ما) به منزل ما بیاید، به خاطر شیوع بیماری کرونا چگونه به او تذکر بدهم که اینجا تشریف نیاورد؟ آیا از شوهرم بخواهم که به او تذکر بدهد؟
پاسخ:
بر اساس توصیه مقامات بهداشتی و دستورالعملهای پیشگیرانه صادرشده، لازم است ارتباطات اجتماعی بهصورت حضوری ازجمله مهمانیهای خانوادگی، به حداقل ممکن برسد؛ اما ممکن است بعضی از مردم به دلیل عدم آگاهی یا عدم توجه به ضوابط اعلامشده، بهصورت ناخوانده به مهمانی بروند و موجبات نگرانی میزبان را به جهت سرایت و شیوع بیماری فراهم آورند. در اینگونه موارد لازم است ضمن توجه به جایگاه فرد مقابل، در یک گفتگوی محترمانه، ضوابط را به او یادآوری کرده و بیان کنیم که رعایت دستورالعملها به نفع طرفین و البته تمام افراد جامعه است.
ازآنجاکه در فرهنگ اسلامی ایرانی ما، والدین از جایگاه والایی برخوردارند لذا در اینگونه موارد لازم است زن و شوهر پیش از هر چیز به یک راهبرد مشترک در مواجهه با این مسئله دست پیدا کنند و بعد از طراحی رفتار موردنظر، با هماهنگی هم آن را اجرا کنند.
البته رسیدن زوجها به توافق مشترک در اینگونه موارد، به تفاهم قبلی آنها در زندگی و نوع تعامل گذشته آنها و کیفیت رابطه زناشویی و سطح مهارت آنها در زمینههای ارتباط مؤثر، مذاکره و حل مسئله بستگی دارد. بعضی از زوجها میتوانند این مسئله را خیلی راحت و به بهترین صورت حل کنند و همین مسئله برای برخی از زوجها ممکن است موجب بروز تنشها و درگیریهای جدی شود. خوشبختانه مهارتهای زندگی تا حدود زیادی اکتسابی هستند و ما با یادگیری مهارتهای اساسی زناشویی میتوانیم سطح تعارضات زناشویی را کاهش داده و احساس رضایت بیشتری را تجربه کنیم. (درزمینهٔ مهارتهای زندگی زناشویی میتوانید بامطالعه کتابهای پیشنهادی زیر و شرکت در کارگاههای آموزشی، اطلاعات و مهارت خود را افزایش دهید)
پس با همسرتان دراینباره صحبت کنید و به او بگویید که من مادر تو را، مادر خودم میدانم و مانند گذشته از آمدن او خوشحال میشوم و استقبال میکنم ولی از طرفی نگران بیماری هستم. همانطور که میدانی این بیماری برای بزرگترها خطرناکتر است و من علاوه بر اینکه برای بچهها نگران هستم میترسم که شاید ما ناقل بیماری باشیم و برای مادر خطری ایجاد شود. از طرفی دوست ندارم او ناراحت شود و از طرفی نگرانش هستم. در مورد مادر خودم نیز همین نگرانی و ترس را دارم. به نظر شما چهکاری بهتر است؟ هر طور که خودت صلاح میدانی عمل کن.
آنچه مهم است این است که مسؤولیت حل این مسئله به عهده همسر شماست، چراکه مادر اوست که میخواهد به منزلش بیاید. پس توصیه میکنیم در این زمینه تصمیمگیری را به شوهرتان واگذار کنید. در یک گفتگوی همدلانه که سرشار از درک متقابل باشد، مسئله بدون لجبازی و بهراحتی حل میشود. شما میتوانید از راهحلهای زیر ایده بگیرید:
- آقا با مادرش صحبت میکند و خیلی محترمانه او را توجیه میکند که خروج از منزل در این شرایط برای او خطرناک است و بهتر است فعلاً با برقراری تماس تصویری با نوهها، دلتنگیهایش را کاهش دهد.
- ممکن است تصمیم بگیرید خودتان ضمن رعایت نکات بهداشتی و دستورالعملها بچهها را به منزل مادر شوهر ببرید و بعد از چند دقیقه تازه شدن دیدار به خانه برگردید. در این صورت بهتر میتوانید زمان و چگونگی ملاقات را مدیریت کنید.
- ممکن است تصمیم بگیرید ضمن رعایت نکات بهداشتی، پذیرای مادر شوهر بوده و در این مدت از دیدهبوسی و ارتباط نزدیک پرهیز کنید.
معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
- -خطیب، سید مهدی؛ مهارتهای زندگی، قم، انتشارات دارالحدیث، پژوهشگاه قرآن و حدیث، 1398
- -پسندیده، عباس؛ رضایت زناشویی، انتشارات دارالحدیث، 1395
- -مک کی، متیو؛ فانینگ، پاتریک؛ مهارتهای زناشویی، ترجمه محمدعلی رحیمی، انتشارات کتاب ارجمند، 1398
- -میلر، شراد؛ میلر، فیلیپس؛ بهاری، فرشاد؛ آموزش مهارتهای ارتباط زناشویی؛ انتشارات رشد،1397
- -مک گراو، فیلیپ سی؛ چگونه رابطه زناشویی خود را نجات دهید؛ انتشارات نسل نواندیش،1391
کلمات کلیدی
مهارتهای زناشویی، مهارتهای ارتباطی، حل مسئله، رعایت نکات بهداشتی