۱۳۹۲/۰۲/۰۴ ۰۵:۳۵ شناسه مطلب: 90596
شیوه مقابله با افکار جنسی را برای دانش اموزان راهنمایی شرح دهید
معمولاً بخش اعظمي از تمايلات و افكار جنسي كه در دوران نوجواني و جواني پديد ميآيد طبيعي بوده و در راستاي رشد انسان قرار دارد. به صورت طبيعي، وقتي بلوغ جنسي دختران و پسران فرا ميرسد، فعل و انفعالات خاصي در بدن آنها ايجاد ميشود؛ فعاليت غدد جنسي افزايش مييابد و رشد اندام تناسلي به نهايت خود ميرسد، امكان باروري و بارداري دختر و پسر فراهم ميگردد در اين هنگام ميل جنسي نيز به اوج خود ميرسد و دختر و پسر به هم كشش پيدا ميكنند تا با ازدواج و با يك آيين رسمي در كنار هم قرار گيرند و زمينه تداوم نسل و بقاي آن به وجود آيد اما از آن جا كه امروزه امكان ازدواج براي بسياري از نوجوانان و جوانان در همان دوران بلوغ و يا اندكي بعد از آن وجود ندارد طبيعتاً لزوم كنترل و مديريت تمايلات و افكار جنسي معنا و مفهوم پيدا ميكند چرا كه اگر نوجوانان و جوانان با اين گونه تمايلات و افكار جنسي به مقابله برنخيزند و يا دائماً به آن دامن بزنند در اين حالت، ممكن است تمايلات جنسي كاذب و فزون يافتهاي را در خود احساس كنند و احتمال اين كه به انحرافات اخلاقي و جنسي و يا احياناً روابط نامشروع با جنس مخالف روي بياورند به شدت افزايش مييابد.
براي اين كه دانش آموزان نوجواني كه در دوران فوقالعاده حساس بلوغ قرار دارند را راهنمايي كنيد و توانمندي آنها را براي مقابله صحيح با افكار جنسي و كنترل تمايلات غريزه جنسي افزايش دهيد برخي از راهكارهايي كه در اين زمينه وجود دارد را به اختصار توضيح ميدهيم:
1. ارائه اطلاعات درست و آشنا كردن نوجوانان با كاركرد اصلي غريزهي جنسي و فعل و انفعالاتي كه در درون بدن آنها به خاطر دوران بلوغ پديد ميآيد تا آنها را براي ازدواج صحيح آماده گرداند. به طور حتم، اگر دانش آموزان با اين فرايند طبيعي به خوبي آشنا باشند ديگر انگيزهاي براي كنجكاويهاي غير ضروري كه باعث انحراف آنها ميشود نخواهند داشت.
2. توضيح دهيد كه آنها در اين سنين، نبايد افكار خود را مشغول كنجكاوي ناآگاهانه و انحرافآميز درباره ي مسايل جنسي نمايند، زيرا جستجوي بيش از حد در اين باره، زمينه ي وسوسههاي شيطاني را در وجودشان فراهم مي آورد و ادامه ي تحصيل و زندگي طبيعي آنها را با دشواري و سرگرداني رو به رو مي سازد و در نتيجه، استعدادهاي سرشار و نيروي شاداب جواني از دست مي رود. بنابراين بايستي برخورد آنها با پديده-ي جنسي، بسيار عاقلانه و همراه با احتياط باشد. از تحريك دستگاه تناسلي اجتناب كنند بلكه، بايد از دست كاري و بازي با اعضاي تناسلي به شدت پرهيز كنند و خود را به تحصيل و كارهاي مختلف مشغول سازند تا غريزه جنسي آنها ديرتر بيدار شود و مشكلاتي را براي آنان ايجاد نكند. آنها ميتوانند به هنگام بروز افكار جنسي كه منجر به برانگيختگي جنسيشان ميگردد با ايجاد حواس پرتي، جابهجايي مكاني و تغيير موقعيت از ادامه آن اجتناب كنيد تا خداني ناكرده منجر به انحراف نگردد.
2. اگرچه نوجوانان در دوران بلوغ با افزايش و شدت ميل جنسي روبرو هستند، ولي در هر صورت، غريزهي جنسي را ميتوان كنترل و مديريت كرد، كنترل غريزهي جنسي به صورتي كه منطبق با فطرت انساني باشد، امري شدني و ممكن است. آنهايي كه از مباني اخلاقي و معنوي محكم و متيني برخوردارند و نيز از شرايط خانوادگي خوب و مطلوبي از حيث ارزشهاي اخلاقي بهرهمند هستند و اراده قوي دارند، به خوبي ميتوانند از پيامدهاي منفي آن مصون باشند. از طرف ديگر، مقابله با غريزهي جنسي و كنترل صحيح آن در واقع، يك نوع تمرين اراده است؛ اگر آنها نتوانيد در اين برهه از زندگي با غريزهي جنسي كنار بياييد و كنترل آن را در اختيار بگيريد، اين احتمال داده ميشود كه در زندگي آينده نيز نتوانند از پس مشكلات زندگي به خوبي بر بيايند و موفق عمل كنند. دانستن اين مطلب انگيزه نوجوانان را براي كنترل افكار و تمايلات جنسي افزايش ميدهد.
3. از محيطهاي آلوده و ناسالم و كلاً از هر چيزي كه باعث تحريك جنسيشان ميشود دوري كنند. يكي از علل و عواملي كه باعث تشديد افكار جنسي و به دنبال آن انحرافات جنسي و اخلاقي در نوجوانان ميگردد، محيط آلوده و مواجهه با محرِّكهاي جنسي است. محيط از طريق وارد نمودن عناصر محرِّك در گرايشهاي انحرافي، منجر به طغيان غريزهي جنسي در نوجوان ميشود. مسايلي از قبيل بدحجابي، روابط ناسالم و آزاد دختر و پسر، برخي از سريالهاي تلويزيوني و فيلمهاي خارجي و هم چنين استفادهي نادرست از رايانه، اينترنت و ساير وسايل ارتباطي در تحريك شهوت و غريزهي جنسي نوجوان و بروز افكار ناسالم جنسي نقش دارد.
4. به كار گيري هر آنچه كه در پيشگيري از انحرافات اخلاقي، طغيان شهوت و غريزهي جنسي، بروز افكار ناسالم جنس نقش دارد مثل: استفاده درست و مطلوب از اوقات فراغت، برخورداري از روابط سالم انساني و دوستان سالم و پرهيز از دوستي و معاشرت با افراد منحرف، پرورش تقوا و معنويت در وجود خويش، پرهيز از تماشاي تصاوير مبتذل و فيلمهاي مستهجن و...
5. يادآوري اين نكته بسيار ضروري است كه آنان در هنگام بروز مشكل و يا آلوده شدن به برخي انحرافات اخلاقي ميتوانند به مراكز مشاورهاي و خدمات روانشناختي معتبر در مدارس، مراكز فرهنگي و... مراجعه كنند و زير نظر متخصصين مربوطه به درمان خود بپردازند و خود را از آلودگي برهانند.
موفق باشید.