خون

حکم کندن پوست لب و گوشه انگشتان چیست؟ آیا باید جای آن آب کشیده شود؟ آیا پوست کنده شده نجس است و جایی را نجس می کند؟

1- پوست های مختصر دست ها یا لب ها و ... اگر موقع افتادنش رسیده باشد و بدون درد و سوزش کنده شود، پاک است. ولی اگر با درد جدا شود چون روح دارد نجس است.
2- آب کشیدن جای آن لازم نیست مگر اینکه خون آمده باشد.
3- همچنین اگر پوست کنده شده یا چیزی که پوست با آن برخورد می کند به طوری تر باشد که تری یکی به دیگری برسد، چیزی که پاک بوده نجس می شود.(1)

خب من دائم پوست لبم را می جوم و کنده میشه روزی صدبار لبم رو آب میکشم چکار باید بکنم لطفا راهنمایی کنین . من از این احکام نجس پاکی سر درنمیارم بیچاره شدم وسواسی شدم دائم همه چی نجس میشه خب اینا چه حکماییه؟

1. پوست مختصری که از بدن انسان جدا می شود مانند پوست لب و جاهای دیگر اگر موقع افتادن آنها رسیده اگر چه آن را بکنند پاک است، ولی اگر موقع کندن آنها نرسیده و آن را بکنند، بنابر احتیاط واجب باید از آن اجتناب کنند. اما موضع پوست ها چنانچه خون بیاید باید تطهیر شود و اگر خون نیاید شستن آن لازم نیست. (امام خمینی، توضیح المسائل، مسأله 87. مطابق با فتوای آیت الله خامنه ای)
آیا بخش هایی از پوست لب، دست، پا و ... که جدا می شود نجس است؟ اگر هست آیا در برخورد با هر چیز مرطوب آن را نجس می کند؟

مراجع عظام تقلید در این باره می گویند:

"پوست هاى مختصر لب و جاهاى دیگر بدن که موقع افتادنشان رسیده، اگر چه آنها را بکنند پاک است، ولى بنابر احتیاط واجب باید از پوستى که موقع افتادنش نرسیده و آن را کنده اند اجتناب نمایند".  در هر حال اصل کندن پوستهاى مختصرى که خشک شده است، مانعى ندارد. و تا زمانی که پوست کنده شده کاملاً از بدن جدا نشود پاک است .(2)

پی نوشت :
1. آیت الله فاضل لنکرانی، توضیح المسائل م94 و 95.
2. همان، م 131.

مطلب ارسالی شما بعد تایید مدیریت در سایت نمایش داده خواهد شد.

با سلام میخاستم بدونم اگه دستمون از قبل خونی شده باشه و این خون خشک شده باشه(مقدار خون خیلی کم باشه یعنی کمتر از یک سکه ی 25 تومانی )ایا ابی که به این خون برسه(اب وصل به شیر اب کر نباشه) نجس است؟(در صورتی که ندونیم خون در اب حل شده یا نه)

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
در صورتي که آب قليل با خون تماس پيدا کند و به خون برسد، آب نجس مي شود، هرچند خون خشک باشد و مقدار آن نيز کم باشد . صرف رسيدن آب به خون سبب نجاست آب مي شود ،هرچند خون در آب حل نشود.(1)
پي نوشت:
1. آيت الله سيستاني، توضيح المسائل، مسأله 119.

مطلب ارسالی شما بعد تایید مدیریت در سایت نمایش داده خواهد شد.