سلام من 9سال هست که ازدواج کردم و دو فرزند دارم، شوهرم اعتقادي به مراسم مذهبي و دعا و امام حسين و... نداره، آيا من بايد با همچين مردي ادامه بدم؟ هر چي سعي ميکنم که متقاعدش کنم ميگه من فقط خدارو قبول دارم و به حرفاي هيچ کس گوش نميده.
مواجههي ناشيانه و غيرعقلاني با اختلافات عقيدتي ميتواند زيانهاي جبرانناپذيري داشته باشد. برخورد و سرسخت با تضادهاي موجود، هيزم به آتش انداختن است. اصليترين راه، مداراست و اگر كسي در مقابل اعتراضات و مخالفتهاي طرف مقابلش از خود نرمي نشان بدهد، به اين معني نيست كه فرد، موافق نظر طرف مقابل است.
• انعطافپذيري در برخي موارد چه بسا باعث همراهی و موافقت شود. اگر خانم يا آقايي در مقابل ابراز اختلاف شريك زندگي خود نرمي نشان دهد، پس از مدتي متوجه شود كه طرف مخالف حق دارد و باورهاي اوست كه ميبايست اصلاح شود البته اين درك با كنار گذاشتن خودخواهي قابلدسترسي است.
• همانطور که بحث بيشازحد، کمکي به حل مشکل نميکند، پاک کردن صورتمسئله نيز راهکار مناسبي نيست. شما و همسرتان بايد نسبت به اين مسئله آگاه باشيد تا در صورت بروز مسائلي در اين زمينه بتوانيد با همکاري هم مشکل را برطرف کنيد. اگر هر بار که ميخواهيد دراينباره با همسرتان صحبت کنيد، کار به مشاجره ميکشد، بهجاي حرف نزدن دراينباره بايد شيوه گفتگويتان را تغيير دهيد.
• به عقايد يکديگر احترام بگذاريد. احترام گذاشتن به اعتقادات مذهبي همديگر در ازدواج امري ضروري است. يادتان باشد که مذهب همسر شما بخش بسيار مهمي از زندگي اوست. باهم عهد ببنديد که هيچوقت به اعتقادات و باورهاي مذهبي هم بياحترامي نکنيد و به عهدتان وفادار بمانيد.
• لازم نيست هر خطايي را که از همسرتان سر ميزند به ارزشهاي مذهبي يا سياسي وي ربط دهيد، اگر همسر شما که ايمان مذهبي قوي ندارد، دروغي گفت، به او نگوييد که اگر کمي دين و ايمان داشت، اين کار را نميکرد، افراد مذهبي و باايمان هم ممکن است گاهي دروغ بگويند!
• کارهاي پسنديده و خوب همسرتان را هم ببينيد. گاهي آنقدر روي اختلاف نظراتتان متمرکز ميشويد که تفاهمها و نقطه نظرات مشترکي که داريد را نميبينيد. آيا واقعاً همسر شما که ازنظر شما باورهاي درستي ندارد، تابهحال هيچ کار خوبي که مطابق باورها و خواستههاي شماست انجام نداده است؟
درست است که باورهاي مذهبي اهميت زيادي در زندگي افراد دارند اما گاهي اوقات افراد تمام تمرکز و انرژي خود را صرف پيدا کردن شباهت و يا تفاوتهاي موجود در اين حوزه کرده، درنتيجه، توجهي به ساير حوزهها ندارند. اين مسئله موجب ميشود تا هرگونه تفاوتي در باورهاي مذهبي فشار مضاعفي را به رابطه وارد کند. براي رسيدن به اشتراک بيشتر، سعي کنيد روي مسائل غيرمذهبي که هر دو شما از آن لذت ميبريد تمرکز کنيد مثل سرگرميهاي مختلف، ورزش يا فيلم. انجام دادن کارهايي که هر دوی شما را خوشحال ميکند. اينها کمکتان ميکند حس اتحاد در ازدواجتان را بالاتر ببريد و ديگر وقتتان را صرف دعوا کردن بر سر عقايد نکنيد.
• يکي از اشتباهات همسران اين است که ديدگاههاي متفاوت همسرشان را بهعنوان دليلي براي اثبات بيعلاقگي وي تعبير ميکنند و تصور ميکنند اگر همسرشان به آنها علاقه داشت، اعتقاداتش را تغيير ميداد. ما هرقدر هم به شخصي علاقهمند باشيم قادر نيستيم به خاطر وي تغييرات خيلي زيادي در خودمان ايجاد کنيم البته ايجاد تغيير درباره رفتارهاي ظاهري مانند نوع لباس پوشيدن با طرز غذا خوردن، کار چندان سختي نيست اما زماني که موضوع مورد بحث ارزشها و اعتقاداتي است که از دوران کودکي در ما شکلگرفته، تغيير کامل و گسترده ممکن نيست.
در پایان یادآور می شویم: در عين اينکه ازدواج با فردي از فرهنگ و مذهبي متفاوت، ممکن است چالشهايي منحصر به فرد به همراه داشته باشد، درعينحال ميتواند فرصتي مناسب براي رشد و بالندگي در زندگي طرفين فراهم آورد. دیگر اینکه شرکت در مراسم های مذهبی اگر چه مطلوب است ولی یک موضوع فردی است و نباید به خاطر آن در خانواده اختلاف ایجاد شود. حفظ وحدت و آرامش خانواده از آن موضوعات، مهمتر است.
موفق باشيد.