حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

از چه زماني قم مورد توجه اهل بيت(ع) قرار گرفت؟ از زمان ورود حضرت معصومه(س) به قم بوده يا قبل از آن؟
نفوذ تشيع در قم با ورود اشعري ها كه يمني و شيعه بودند در زمان خلافت عبدالملك مروان و حكمراني حجاج در عراق يعني حدود سال 80 هجري آن طور كه در تاريخ قم آمده،  بوده است. اشعري ها ساكن كوفه و عراق بودند و چند نفر از آن ها از دست حجاج فرار كردند و به قم آمدند. ورود حضرت معصومه (س) اول قرن سوم در سال 201 قمري بوده است و دفن ايشان در قم به اهميت اين شهر افزود. مجموع قرائن و شواهد نيز مي رساند كه قم در همان زمان و بعد از آن مورد توجه قرار گرفته است؛ يعني حدودا در زمان امام حسن عسكري(ع) كه شيعيان بزرگي در اين شهر بوجود آمدند و اين شهر ثقل تشيع در اين منطقه شد.