حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

چطور ممكن است نماز حضرت علي(ع) در جنگ خيبر قضا شود در حالي كه امام حسين(ع) نماز ظهر خود را اول وقت و به جماعت خواندند؟
مطابق آن چه كه علامه اميني در کتاب الغدير مي فرمايد اين مساله كه مربوط به داستان رد الشمس است، جنبه استثنايي دارد؛ زيرا سر مبارك رسول خدا(ص) بر زانوي حضرت علي (ع) بوده و خواب رفته بودند و امام به احترام رسول خدا(ع) نخواستند ايشان را بيدار كنند. خدا نيز به احترام اين امر، خورشيد را برگرداند و روز شد و امام علي(ع) نماز خود را خواندند. اين فرق مي كند با روز عاشورا كه در آن جا تكليف ساقط نبود و در آنجا نماز خوف خواندند. ركعت اول را امام جماعت يا فرمانده با نيمي از سپاه خواندند و نيم ديگر مقابل دشمن مي ايستادند و در ركعت دوم جاي خود را عوض كردند.