حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

آيا درست است كه پيامبر(ص) به معاويه و چند نفر ديگر، وعده بهشت دادند؟
رسول خدا(ص) به ده نفر از يارانشان كه به عشره مبشره مشهور هستند بشارت بهشت را دادند ولي معاويه جزو اين ها نبوده است. افرادي مانند طلحه و زبير و امام علي(ع) و عده اي از صحابه در بين اين ها قرار دارند. اين مورد محل بحث است كه برخي آن را قبول ندارند و در سند آن تشكيك مي كنند. ولي بعضي نيز آن را صحيح مي دانند و معتقدند رسول خدا (ص) به آن ها در برابر خدمات شايسته اي كه ارائه كردند چنين وعده اي به آن ها داده اند و اين به آن معنا نيست كه اگر بعد از اين جريان، گناه مرتكب شوند براي آن ها در نظر گرفته نمي شود. اين بشارت مشروط به اين بود كه اين وضعيت را حفظ كنند. اين قضيه مانند اين است كه به فردي جايزه بدهند و در زماني بعد، همين فرد خيانت كند كه اين جايزه مانع مجازات خيانت او نمي شود.