با عرض خسته نباشید سوال من این است که اگر روزه بگیریم و نماز نخوانیم آن روزه قبول میشود.یعنی ثواب آن به ما میرسد یا نه قبول نیست. با تشکر

با عرض سلام و خسته نباشيد خدمت شما دوست گرامي
از اعتمادتان به ما و مکاتبه با اين مرکز سپاس گزاريم.
- طبق روايات وارده از معصومين‏ عليهم‏ السلام شرط قبولى و فائده داشتن اعمال، انجام واجبات و ترك محرمات الهى مى‏ باشد.
رسول خدا صلّى الله وعليه وآله فرمود: «نماز ستون دين است و اولين چيزى كه از اعمال بندگان در قيامت رسيدگى مى‏ شود، نماز است. پس اگر نماز قبول شود و صحيح باشد، به اعمال ديگر بنده رسيدگى مى‏ شود. و اگر نمازش صحيح نباشد، به بقيه اعمالش رسيدگى نمى‏ شود».(1)
اين روايت به صراحت تأكيد دارد كه شرط قبولى ساير اعمال، پذيرش نماز انسان است. اگر نماز مقبول درگاه الهى قرار گيرد، بقيه اعمال بررسى گرديده و اعمال صالح مُهر تأييد مى‏ خورند. اين نشان دهنده اهمّيت نماز در بين واجبات است. در روايت ديگرى داريم كه «مرز بين بندگى خدا و كفر، ترك صلاة است».(2)
حال اگر کسي نماز نخواند ولي روزه بگيرد اگر چه روزه اش صحيح است آ اما با توجه به رواياتي که بيان شد، چنين کسي نمي تواند انتظار قبولي نماز را داشته باشد.
يعني اين انسان با روزه گرفتن، از خود رفع تکليف روزه کرده است و به خاطر روزه اش مورد مؤاخذه قرار نمي گيرد، اما با انجام ندادن شرط بندگي که نماز است، اين روزه معلوم نيست که مورد قبول قرار گيرد و بر درجات او افزوده شود.
بنابراين بين يک عمل صحيح و يک عمل مقبول درگاه خدا فرق است .
عمل صحيح فقط رفع تکليف مي کند، اما عمل مقبول پاکي خاصي دارد که انسان را به خدا نزديک مي کند و بر معنويت و کمالات او مي افزايد.
1 - رى شهرى، ميزان الحكمه، ج 2، ص 1630، باب 2273.
2 . رى شهرى، ميزان الحكمه، ج 2، ص 1645، ح 10705.