استمناح روزه را باطل می کند و کفاره هم دارد ام این کفاره چقدر است؟وبه چه کسی باید داده شود

پاسخ:
استمنا روزه را باطل می کند. کفاره جمع بنابر احتیاط واجب می شود، یعنی باید به ازای هر روزه ای که با استمنا باطل شده است ، شصت روز روزه بگیرد . به شصت فقیر، هر کدام یک مد طعام (750 گرم گندم ، جو ، نان و مانند آن ) بدهد.

پی نوشت:
1. آیت الله بهجت ، توضیح المسائل، م 1294 و 1332 .