حجت الاسلام مخدوم
مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی از سال ۸۶ برای پاسخ به سوالات پیامکی، تلفنی، اینترنتی و مرسولات پستی آغاز به کار کرد.
 حجت الاسلام مخدوم

این مرکز که زیر نظر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم است، با بهره مندی از ۴۰۰ استاد و طلبه حوزه علمیه، به یکی از بزرگ ترین مراکز دینی در کشور تبدیل شده است، به گونه ای که روزانه به حدود ۱۵ هزار سوال و شبهه از سوی کارشناسان این مرکز دینی پاسخ داده می شود.فعالیت مرکز ملی پاسخگویی در ماههای محرم و رمضان جلوه دیگری پیدا می کند، زیرا میزان سوالات شرعی مردم از این مرکز افزایش قابل توجهی می یابد. افزایش ارتباط مردم با این مرکز در ماه محرم انگیزه ای شد تا با حجت الاسلام علی مخدوم رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی داشته باشیم.
این استاد حوزه و دانشگاه معتقد است که مرکز پاسخگویی به سئوالات دینی در ماه محرم برنامه ویژه ای تدارک دیده و در تلاش است که از کارشناسان بیشتری استفاده کند تا بتواند به حجم انبوه درخواستها و سئوالات مردمی به خوبی پاسخگو باشد.
وی با اشاره به این که سامانه پیامکی این مرکز ۳۰۰۰۹۶۴۰ و سایت اینترنتی آن به آدرس www.pasokhgoo.ir فعال است، افزود: این مرکز علاوه بر مناسبتها در برنامه هایی چون نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز حاضر شده و غرفه دایر میکند تا از نزدیک نیز پاسخگوی سئوالات و شبهات دینی مردم باشد.
حجت الاسلام مخدوم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرارسیدن ماه محرم گفت: آنچه مسلم است این که مبلغان باید متناسب با خواسته ها و اقتضائات سنی و میزان تحصیلات مخاطبان خود به امر تبلیغ در دهه اول محرم اهتمام بورزند تا بهتر و بیشتر بتوانند به اهداف مدنظر در این باره دست یابند.
وی با اشاره به این که امروز مردم از روحانیت توقعات و انتظاراتی دارند، اظهار داشت: پاسخگویی به نیازها و سؤالات دینی مردم یکی از همین انتظارات است زیرا در نگاه مردم روحانیت لباس پیامبر(ص)  و ائمه هدی(ع) را بر تن کرده و قاعدتاً از حیث گفتار و منش و رفتار باید پا جای پای آن بزرگواران بگذارد.
رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی همچنین گفت: همان طور که شخص نبی اکرم(ص) به تعبیر امیرالمومنین علی (ع) «طبیب دوار بطبه » بودند، روحانیون مبلغ ما نیز باید خود قبل ازهر چیز دردشناس بوده و با شناسایی نیازهای واقعی مردم به دنبال درمان آنها باشند.
وی با بیان این که مکتب و دانشگاه بزرگ امام حسین(ع) بالاترین سرمایهای است که میتوان از آن در مسیر هدایت و سعادت بخشی به انسانها استفاده کرد، خاطرنشان کرد: ما باید بکوشیم نیازها را در وادی آموزههای ناب حسینی جواب دهیم و به خصوص در رابطه با نسل جوان به هدایت آنها با کشتی نجاتی چون امام حسین(ع) اهتمام بورزیم که خود روشنی بخش ترین چراغ هدایت در هستی است.
این استاد حوزه همچنین در ادامه یادآور شد: البته در کنار این نیازها باید به این مساله توجه داشته باشیم که حوزه فرهنگ و دینداری مردم از جمله عرصه هایی است که باید به شدت مورد توجه قرار گیرد، چرا که غفلت از این حوزه ها باعث وارد شدن خسران بسیاری به باورهای دینی و فرهنگی مردم می شود.
وی با اشاره به نام گذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری و تاکید بر همدلی و همزبانی ملی بیان داشت: مبلغان و مداحان باید در راستای تقویت وحدت و همدلی ملی حرکت کنند و در عین حال باعث تقویت روحیه امیدواری مردم به نظام و دین و مکتب اهل بیت(ع) باشند.
حجت الاسلام مخدوم اضافه کرد: البته لازمه تحقق این مساله لزوماً توجه به بحثهای سیاسی نیست بلکه آگاهی مبلغان نسبت به نیازهای مردم و ارایه تصویری امیدوار کننده از آنچه پیش روی نظام و مردم است مورد نظر است و جزو بایسته های تبلیغی در محرم و صفر به شمار میرود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که باید مراقب رسوخ بدعتها و خرافات در محافل و مجالس عزای حسینی باشیم، تصریح کرد: البته ما در این خصوص با دو رویکرد افراطی و تفریطی روبرو هستیم به این معنی که از یک سو دشمنان مکتب اهل بیت(ع) بسیاری از آموزه های دینی را به دروغ به اسم خرافه و بدعت مورد تردید و تشکیک قرار دهند و در واقع به اسم خرافه به برخی واقعیتهای دینی هجمه وارد می آورند و از سوی دیگر نیز گاهی بر اثر جهالت هایی که رخ می دهد برخی امور که ریشه در واقعیتهای دینی و رفتار و سیره اهل بیت(ع) ندارد به عناوین مختلف و به عنوان آداب و رسوم عزاداری و مداحی شکل می گیرد که هر دوی اینها مذموم و مطرود است.
این استاد حوزه علمیه قم افزود: متاسفانه برخی بدعتها و خرافات در امر مقدس عزاداری اهل بیت(ع) وارد میشود که همین مساله چهره وجیه عزاداریها را خدشه دار کرده و آسیبهایی به اعتقادات افراد وارد میآورد.
وی با اشاره به رسالت بسیار مهم و کلیدی مداحان اهل بیت(ع) و به خصوص وعاظ و سخنرانان در ماههای محرم و صفر اظهار داشت: آنچه که ما امروز نیاز داریم تقویت شور و شعور حسینی با هم است؛ یعنی در کنار توجه به بُعد احساسات و سینه زنی و روضه خوانی که بسیار هم مورد نیاز است باید بصیرت دینی و حسینی مردم نیز روز به روز ارتقا یابد.