با سلام
با توجه به این مسئله که این بزرگان در تمامی زندگانی خود ساده زیسته اند. بعد از وفات آنها ساخت چنین حرم های طلا چه معنی می دهد تا وقتی که هنوز افراد محتاج در جوامع اسلامی وجود دارند.عبد الله بن زبیر نیز می خواست کعبه را طلا کاری کن د ولی ما این امر را قبول نداریم چرا؟
با تشکر

پرسشگر گرامی با سلام و سپاس از ارتباطتان با این مرکز
احترام و تكريم در هر زمان و مكان و براي هر فرد و گروهي شيوه‌اي خاص و مفهومي ويژه دارد. هر چیزی در جای خویش نیکو است .
در جایی ساختمان و نماي ظاهري مكاني را بايد مجلل و مطلا نمود تا منظور و هدف اصلي به خوبي تبيين گردد، ولي مكاني را بايد ساده و بي‌آلايش بنا نمود تا منظور و مقصود اصلي دنبال گردد. هدف از بنای ساختمان و ضریح و گنبد و بارگاه تجلیل و گرامی داشت آنان است . مردم برای این که میزان علاقه مندی و محبت خود را نه با زبان بلکه به نماد هایی به ائمه علیهم السلام و جهان ابراز کنند و به دوستان و دشمنان آنان بگویند که ما برای این ارواح طیبه حساب و امتیازی ویژه ای قایل هستیم . از نظر ما این ها تنها جسم شان در میان ما نیست، روح آنان با اراده و مشیت پروردگار حاضر و ناظر بر جهان و اعمال ما است. آنان همانند زمان حیات شان به قدرت خداوند می توانند در عالم طبیعت و تکوین تصرف کنند.
اما كعبه، که تجلی عظمت پروردگار است باید ساده و بی آلایش و به دور از هر گونه زیور آلات باشد تا نماز گزار و طواف کننده در ظاهر توقف نکند و به جای توجه به خدای کعبه در ظاهر آن غرق نشود . کعبه یک نمادی است براي عبور کردن از ظاهر به باطن و مقدمه‌اي است برای مشاهده و رؤيت ملكوت و باطن كعبه.
بر اساس آيه 109 سوره توبه، اساس و بنيان اصلي كعبه بر تقواي الهي و طلب رضوان و رضايت خداوند است. رسيدن به اين هدف و منظور اصلي با سادگي و بي‌آلايش بودن مي‌سازد. از این رو حاجی و طواف کنندگان کعبه باید لباس‌هاي رنگارنگ تعلقات را از جسم و روح خود دور كنند و لباس ساده و بي‌آلايش بپوشند.
حضرت اميرعليه السلام در اين بخش به جايگاه خانه خدا اشاره مي کند. و خداوند متعال خانه کعبه را خانه حرمت خود و جايگاه قيام مردم به عبادت قرار داده. آن را در سنگلاخ ترين محلها، در ميان کوههاي سخت و رملهاي نرم و روان و چشمه هاي کم آب و دهات دور از هم بنا کرد. اگر خدا مي خواست مي توانست آن را ميان باغها و نهرها، زمين هاي نرم و هموار و پر درخت، آبادي هاي متصل به هم، باغهاي سرسبز و خرم و جاده هاي آباد قرار دهد. آن وقت مقدار اجر و ثواب را به تناسب آزمايش سهل و آسان، اندک ساخته بود. و اگر خداوند متعال خانه کعبه را از زمرد سبز و ياقوت قرمز و نور و ضياء قرار مي داد. شک و دو دلي و ترديد از مردم برداشته مي شد. ولي خداوند متعال بندگانش را به انواع سختيها آزمايش مي کند و با تلاش و کوشش هاي گوناگون به عبادت وا مي دارد. به امور ناخوشايند مي آزمايد تا کبر را از دلهايشان بيرون کند. و خواري و تواضع را در نفس و جانشان بنشاند. تا با اينگونه آزمايشها، ابواب رحمت و فضلش را به روي آنها بگشايد و اسباب عفو خود را به راحتي به آنان عنايت فرمايد.(1)
نتيجه اين که فلسفه بي آلايشي کعبه و مجرد بودن از زر و زيور، آزمايش ايمان مردم و از بين بردن صفت کبر و خودبيني است. علاوه براين كعبه در مسجدالحرام قرار دارد . از طلا كاري مسجد نهي شده است . ولي درمشاهدمشرفه هدف مطرح شدن اهل بيت در جامعه وبزرگ نمائي آنها ست تا بيشتر مردم و دلها به سوي آنان جلب شود وزمينه هدايتشا ن فراهم شود.
پی نوشت :
1.نهج البلاغه خطبه 192.