در بحارالانوار جلد 87صفحه ی 142حدیثی قریب به این مضمون اگر شخص دروغ بگوید توفیق خواندن نماز شب را پیدا نمیکند و اگر نماز شب نخواند توفیق کسب روزی حلال را از دست می دهد می خواهم درباره ی این روایت بیشتر بدانم ومگر خواندن نماز شب که مستحب نیست . و بر طبق این روایت ایا اگر شخصی تمام تلاش خود را هم انجام بدهد اما اگر اگر نماز شب نخواند روزیش حلال نمی شود؟
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
حديث فوق درجلد73بحار ص 316 آمده ، توضيح بخش اول حديث اين است که به طور کل هر گناهي اثر خاص خودش را دارد . به طور قطع در زندگي انسان تاثير مي گذارد . دروغ گويي که گناه بزرگي است وعذاب آور از جمله آثارش اين است که در حديث هم به آن اشاره شده، توفيق خواندن نمازشب را از او مي گيرد .
معناي حديث را اشتباه فهميده ايد چون کلمه (رزق) در حديث به طور مطلق و بدون رزق حلال آمده است ( فاذا حرم صلاة الليل حرم بهاالرزق ) معناش اين است: کسي که توفيق نماز شب از او گرفته شود، از رزق هاي مخصوص مادي و معنوي که به سبب نماز شب به انسان مي رسد، محروم مي شود. نه اينکه روزيش حلال نمي شود، چون درروايات اسلامي بيش از سي فضيلت و اثر براي نماز شب ذکر شده ، ازجمله آن ها توسعه در مال و ثروت است، مثل شغل مناسب که به عنوان رزق و روزي به شمار مي آيد.نماز شب رمز سلامتي بدن و روشنايي قبر است .نمازدر اخلاق ، رزق، برطرف شدن اند وه ،اداي دين و نور چشم مؤثر است. نماز شب گناه روز را محو مي کند . نور قيامت است .از ديد گاه روايات همه اين ها از رزق و روزي هاي دنيا به شمار مي آيد .(1)
پي نوشت ها:
1. سفية البحار .باب فضيلت نماز شب .
2. بحار،ج84 ،ص140.