به نام خدا سلام نمی دانم سوالاتم به بخش ادیان مربوط است یا به احکام و یا به اخلاق لطفا خودتان به بخش مناسب ارجاع دهید. 1)آیا با شخص بهایی که فامیل انسان است باید صله رحم و رفت و آمد داشت ؟ 2)آیا باید از غذایی که این شخص تهیه کرده خورد یا نخورد ؟ 3)آیا بهائیان کافر هستند ؟ 4)آیا رفت و آمد و معامله با فرد کافر حرام است ؟ 5)آیا رفت و آمد و خورد و خوراک و معامله با فرد زرتشتی یا مسیحی مجاز است ؟ 6) همکاری دارم در محل کارم که بی دین و افکارش ضد دین است ،با او چه برخوردی باید بکنم ، اصلا جواب سلام او را باید بدهم یا باید با او دست بدهم یا ندهم ؟ آشکارا باید دشمنی خودم را با او و برائت جویی خودم را نسبت به او در نزد او و سایرین نمایش دهم یا خیر ؟
با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
1- صله رحم با ارحام کافر نيز واجب است. بنابر اگر ارحام کسي بهائي باشد، به مقداري که ارتباط آن ها کاملا قطع نشود، ارتباط بگيرد، مثلا تلفني سلام کردن از طريق تلفن و امثال آن . اگر بتواند او را هدايت و ارشاد کند، لازم است با زبان خوش از نزديک با او رابطه برقرار کند . اگر هدايت و ارشاد بهائي ممکن نباشد و ارتباط با او ممکن است اثر منفي روي ديگران ايجادکند
، نبايد زياد با او ارتباط بگيرد اما به مقداري که قطع رحم نشود، از طريق تلفن وامثال آن گاه گاهي ارتباط بگيرد.البته اگر فاميل دور باشد، صله رحم واجب نيست(1) . درصورتي که بهائي قابل هدايت نباشد ،مي تواند ارتباط خود را قطع کند، بلکه اگر خوف آن باشد که روي ديگران اثرمنفي مي گذارد، بايد ارتباط خود را قطع کند.
2- بهائي نجس است . اگر غذا با دست تر تهيه کرده يا به آن دست تر زده باشد يا مواد گوشتي داشته باشد که خودش يا بهايي ديگر ذبح کرده ، خوردن آن حرام است.
3- بهائي کافر و نجس است.(2)
4- خريد و فروش با کافر در صورتي که محارب با اسلام و مسلمانان نباشد، اشکال ندارد . معامله با صهيونيست ها و بهائي ها جايز نيست (3).
5-زرتشتي (مجوس) اهل کتاب شناخته شده است (4) . مسيحي نيز اهل کتاب هست . بنابر احتياط واجب به نظر آيت الله مکارم اهل کتاب نجس اند ،مگر براي کساني که در خارج مجبور به ارتباط با آن ها هستند(5).
رفت و آمد با اهل کتاب به مقدار ضرورت در صورتي که تأثير منفي نگذارد، اشکال ندارد.(6)
6- سعي کنيد با اخلاق نيک او را نهي از منکر کنيد. اگر اثر نکند، از او اجتناب و دوري کنيد. البته دست دادن به مقدار متعارف اشکال ندارد . ارتباط زياد با او نداشته باشيد.(7)
لطفا هرگاه سوال شرعي مي پرسيد ،نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهيم .
پي نوشت ها:
1. آيت الله مکارم شيرازي، استفتاآت جديد، ج3، ص610، س1752.
2. همان، ج2، ص: 503سؤال 1455.
3. سؤال تلفني(7840001-0251) از دفتر آيت الله مکارم شيرازي.
4. آيت الله مکارم کتاب نکاح كتاب النكاح، ج4، ص: 126.
5. آيت الله مکارم، استفتائات جديد، ج1، ص: 30 سؤال 41.
6 و 7. سؤال تلفني از دفتر آيت الله مکارم شيرازي.