اگر فردی شب هنگام قبل از خواب نزدیکی داشته(به وقت ماه رمضان)وتا قبل از سحر فرصت نشده که غسل کند چه حکمی دارد؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
در صورتي که انسان عمدا غسل نکند و باقي بر جنابت باشد، روزه باطل است و علاوه بر قضا کفاره هم لازم است.
اما در صورتي که قصد داشته باشد موقع سحر غسل کند، ولي خواب بماند و نتواند غسل کند، روزه صحيح است(1).
در صورتي که غسل نکردن عمدي باشد ،علاوه بر قضا بايد کفاره نيز بدهد يا بايد شصت روز روزه بگيرد و يا شصت فقير را سير كند يا به هر كدام يك مد(750 گرم) كه تقريباً ده سير است، طعام يعنى گندم يا جو و مانند اين ها بدهد .(2)
کفاره را انسان بايد به صورت طعام بدهد .دادن پول کافي نيست . در صورتي که مبلغ کفاره را به دفتر مرجع ويا فرد مطمئني بدهد که او طعام خريده و به فقير بدهد، کافي است.
مبلغ هر مد طعام 400 تومان مي باشد ومبلغ کفاره يک روزه روزه خوراي عمدي 24000تومان مي باشد.(3)
پي نوشت ها:
1. آيه الله خامنه اي ، استفتائات ، س778 .
2 . همان ،س811 .
3. سوال تلفني از دفتر (7746666-0251) آيه الله خامنه اي .