سلام.من حدود یک سال است که در زندگیم تحولی ایجاد شده.مثلا من قبلادرست حجابم رو رعایت نمیکردم/غیبت میکردم/مرتب نمازهایم رو نمیخواندم و...ولی الان خداروشکر به لطف خدای مهربون سعی میکنم به وظایف ذینی ام عمل کنم مثلا دیگه حجابم رو درست رعایت میکنم حتی چادری شدم.دیگه به موسیقی های حرام گوش نمیدهم.دیگه سعی میکنم غیبت نکنم وکلا سعی میکنم دیگر وقتم رو به بطالت نگذرونم. وسعی میکنم بیش تر کتاب های مذهبی وآموزنده بخوانم و همه این کارها راهم باعشق وعلاقه انجام میدهم ولی دیگران هی بهم میگن تو داری زیاده روی میکنی ولی به نظر خودم این زیاده روی نیست.تازه من با این کارا احساس آرامش بیشتری میکنم واحساس میکنم اینطوری به خدا نزدیکترم.لطفا کمکم کنید وبگویید راهی که دارم میروم درست است یا نه؟لطفا توضیح دهید.خواهشا برام دعا کنید تا استاد مناسبی پیدا کنم تا مرا در این راه راهنمایی کند ممنون.

پرسش: برخورد با ديکرلن شرح : حدود يک سال است که در زندگيم تحولي ايجاد شده.مثلا قبلا درست حجابم رو رعايت نمي کردم/غيبت مي کردم/مرتب نمازهايم رو نمي خواندم و...ولي الان خداروشکر به لطف خداي مهربون سعي مي کنم به وظايف ديني ام عمل کنم مثلا ديگه حجابم رو درست رعايت مي کنم حتي چادري شدم.ديگه به موسيقي هاي حرام گوش نمي دهم.ديگه سعي مي کنم غيبت نکنم وکلا سعي مي کنم ديگر وقتم رو به بطالت نگذرونم. سعي مي کنم بيش تر کتاب هاي مذهبي وآموزنده بخوانم و همه اين کارها راهم باعشق وعلاقه انجام مي دهم ولي ديگران هي بهم مي گن تو داري زياده روي مي کني ولي به نظر خودم اين زياده روي نيست.تازه من با اين کارا احساس آرامش بيش تري مي کنم واحساس مي کنم اين طوري به خدا نزديک ترم.لطفا کمکم کنيد وبگوييد راهي که دارم مي روم درست است يا نه؟
پاسخ: خواهر گرامي با عرض سلام و تشکر.
از اين که به لطف خدا توفيق انجام وظائف ديني را پيدا کرده ايد، خوشحاليم و براي تان آرزوي موفقيت داريم. افراط و تفريط در هر کاري ، نه تنها انسان را به نتيجه دلخواه نمي رساند ، بلکه گاه نتيجه عکس مي دهد . در مورد عبادات هم چنين حکمي صادق است . اگر ميزان عبادت ها با ظرفيت انسان متناسب نباشد ، چه بسا باعث دلزدگي از کل عبادات شود . بنابراين به جا است که انسان در امور عبادي خود نيز مديريتي واقع گرا داشته باشد . يعني عبادت را بر خود تحميل نکند و ظرفيت خود را در امور مستحبي رعايت نمايد.
البته انجام واجبات و ترک محرمات افراط و زياده روي نيست. در اين صورت به حرف مردم اعتنا نکن و به راهت ادامه بده تا احساس آرامش کني .