سلام 1-من ی بار ازدواج کردم وطلاق گرفتم بعد چند سال کسی اومده که همه چیزش خوبه ولی اصلا به دلم نشسته وازش خوشم نیامده جواب بله بدم یا منتظر بمانم تا کسی که به دلم افتاد و ازهر لحاظ خوب باشه را قبول کنم چون یکی از اقوام ما ازدواج این چنینی کرده وگفته شاید عقد کند به دلش بشینه ولی.. شوهرش خوبه ولی ازشوهرش خوشش نمی یاد ودچار مشکل شده بهش محل نمی زاره بغلش نمی خوابه و... راهنمایی کنید2-مهر رضا 1ملیون داده چون عقد کردم .دست بابامه قصتشو اون میده من طلاق گرفتم مگه نباید پدرم پول رو بده به من پول مال کی میشه3- بعد 3.4روز از پاکیم شب خون دیدم کمی. همان شب غسل باید می کردم یا صبر کنم غسل چی؟ایت سیستانی.4-شوهرم تمیز نیست مشکل داریم چه جوری کاری کنم شلخته نباشه ودست وصورتشو وقتی از سر کار می یاد بشوره دادوبیداد میکنه وسیگاری چه مدلی باش صحبت کنم که عصبی نشه وترک کنه لجباز میباشددادوبیداد میکنه. اصلا گیر بدم یا ولش کنم .من حساسم وتو خواستگاری نگفته سیگاری است5- من طلاق گرفتم اگر از کسی خوشم امد می خواستم گناه نکنم چه جوری صیغه باید بکنم در محضر یا خودم می توانم بدون اذن پدر بخوانم مراحلش را برایم بگوییدوبه چه صورتی می باشدو شاهد می خواهد؟اصلا گناه محسوب می شود یا نه

پرسش 1:
گوناگون شرح : 1- ي بار ازدواج کردم وطلاق گرفتم .بعد چند سال کسي اومده که همه چيزش خوبه ولي اصلا به دلم نشسته و ازش خوشم نيامده. جواب بله بدم يا منتظر بمانم تا کسي که به دلم افتاد و ازهر لحاظ خوب باشه قبول کنم ؟چون يکي از اقوام ما ازدواج چنيني کرده وگفته شايد عقد کند به دلش بشينه ولي.. شوهرش خوبه ولي ازشوهرش خوشش نمي ياد ودچار مشکل شده. بهش محل نمي ذاره .بغلش نمي خوابه و... راهنمايي کنيد.

پاسخ:
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
بهتر بود تاريخچه اي از زندگي زناشويي خودتان را همراه با علت طلاق به صورت دقيق و جزيي ذکر مي کرديد . مشکلي كه داريد ممکن است به دليل تجارب منفي زندگي با يک مرد بوده است . تا زماني که احساسات گذشته به کمک مشاور از بين نرود ، ممکن است در مورد خواستگارهاي ديگر هم چنين وضعيت و احساسي داشته باشيد . بنابراين هيچ ضمانتي ندارد که احساس شما نسبت به اين آقا بعد از ازدواج تغيير کند . در اين موضوع افراد مختلف هستند . نبايد هيچ زندگي را با زندگي خودتان مقايسه کنيد. اما براي رد کردن ايشان هم بايد دلايل منطقي داشته باشيد . اگر با توجه به تحقيقات محلي از محل زندگي ، تحصيل ، وضعيت ساير اعضاي ازدواج کرده با همسران خود ، رابطه با همکاران و وضعيت محل کار و مسئوليت پذيري ايشان ،همچنين با توجه به صحبت هايي که با ايشان نسبت به انتظارات و علاقه ها و روحيات شخصي انجام داديد ، خودتان و اطرافيان نزديک به اين نتيجه رسيده ايد که ايشان از نظر منطقي براي ازدواج، فردي لايق هستند ،سعي کنيد با کمک مشاور احساس خودتان را تغيير دهيد . بعداً وارد زندگي شويد ،زيرا احتمال ثابت بودن احساس تان نسبت به اين آقا بعد از عقد هم وجود دارد . اما اگر براي قبول نکردن و به دل ننشستن دليل منطقي داريد، ازدواج شما با ايشان غير منطقي بوده ، باعث اختلافات زناشويي خواهد شد . به فكر تغيير در آينده نباشيد.
موفق باشيد.
پرسش 2:
-مهر رضا 1مليون داده چون عقد کردم .دست بابامه قسطشو اون مي ده . طلاق گرفتم .مگه نبايد پدرم پول رو بده به من ؟

پاسخ:
اگر بانک وام را به توداده، پول مال تو است و بابا بايد پول را بدهد به تو ، البته قسط وام را هم خودت بايد بدهي.
پرسش 3:
3- بعد 3.4روز از پاکيم شب خون ديدم کمي. همان شب غسل بايد مي کردم يا صبر کنم، غسل چي؟آيت الله سيستاني.

پاسخ:
اگر از اول عادت ماهانه تا شبي که دوباره خون ديده اي، ده روز يا کم تر از ده روز بوده، خون کمي که در شب ديده اي ،حيض حساب مي شود . بايد بعد از پاک شدن از آن غسل مي کردي.يعني اگر همان شب خون قطع شده و پاک شده اي، همان شب بايد براي نماز غسل مي کردي . اگر خون قطع نشده باشد ،هر وقت که قطع شده باشد، آن وقت بايد غسل مي کردي.
اگر از ابتداي عادت تا آن شب بيش تر از ده روز بوده ،خوني که شب ديده اي، حيض نبوده، بلکه استحاضه حساب مي شود.در اين صورت اگر استحاضه قليله بوده، فقط وضو کافي است .
اگر متوسطه يا کثيره بوده، غسل داشته و بايد براي نماز غسل استحاضه مي کردي.(1)
پي نوشت:
1. آيت الله سيستاني، توضيح المسائل، م391-393و438.

پرسش 4:
شوهرم تميز نيست .مشکل داريم .چه کاري کنم شلخته نباشه و دست و صورتشو وقتي از سر کار مي ياد بشوره ؟داد و بيداد مي کنه وسيگاري .چه مدلي باش صحبت کنم که عصبي نشه وترک کنه؟ لجباز مي باشد،داد و بيداد مي کنه. اصلا گير بدم يا ولش کنم .من حساسم وتو خواستگاري نگفته سيگاري است.
پاسخ:

سوالات شما كمي ضد و نقيض و گيج كننده است.
در سوال اول و آخر مي گوييد كه طلاق گرفتيد و دوباره هنوز ازدواج نكرديد و فقط خواستگار داريد.
اين جا داريد از شوهر خود حرف مي زنيد. در گذشته نيز نامه هاي زيادي داشتيد كه نمي توانيم در همه آن ها جستجو كنيم.
به نظر مي رسد كه از طرف چند نفر حرف مي زنيد يا خودتان نمي دانيد كه چه مي گوييد يا منظورتان براي ما روشن نيست.
لطفاً با دادن اطلاعات درست به ما كمك كنيد تا پاسخ هاي دقيق به شما دهيم.

پرسش 5:

طلاق گرفتم. اگر از کسي خوشم آمد ،مي خواستم گناه نکنم ،چه جوري صيغه بايد بکنم؟
پاسخ:
اگر باکره نيستي و با اجازه پدرت شوهر کرده و طلاق گرفته اي و عده طلاق تمام شده است، مي تواني بدون اجازه گرفتن از پدر، ازدواج دائم يا موقت کني . شاهد گرفتن لازم نيست. صيغه شدن اشکال ندارد و گناه نيست. خودتان با رعايت شرايط مي توانيد عقد را بخوانيد.
عقد ازدواج موقت يا صيغه چند شرط دارد:
1- بايد زن و مرد به ازدواج راضي باشند.
2- بايد مقدار مهريه مشخص باشد (مثلاً صد هزار تومان) .
3 - بايد مدت نيز مشخص باشد (مثلاً يک روز).
4- بايد عقد خوانده شود . تنها رضايت زن و مرد بدون خواندن عقد کافي نيست . بنا به احتياط واجب عقد به عربي صحيح خوانده شود .(وقتي عربي مي خواند معني آن را بداند) . اگر خود مرد و زن نتوانند صيغه را به عربي صحيح بخوانند. به هر لفظي صيغه را بخوانند صحيح است .لازم نيست وکيل بگيرند، اما بايد لفظي بگويند که معناي «زوجت» و «قبلت» را بفهماند .
اگر خود زن و مرد بخواهند صيغه عقد موقت را بخوانند، بعد از آن که مدت(مثلا يك روز ) و مهر را(مثلا ده هزار تومان) معين کردند، چنانچه زن به قصد اين که در مدت مشخص شده با مهر مشخص شده خود را زن مرد مورد نظر قرار دهد بگويد: «زوجتک نفسي في المدة المعلومة علي المهر المعلوم» ( خودرا به همسري تو در مدت معين با مهر معين درآوردم) بعد بدون فاصله مرد بگويد «قبلت هکذا» (قبول کردم ) صحيح است.(1)

خوشبختي دائمي شما در گرو ازدواج دائم است . ازدواج موقت اگر چه نياز جنسي و عاطفي شما را اقناع كرده و از گناه دور مي سازد، اما خوشبختي دائمي براي شما نخواهد داشت.
پي‌نوشت:
1.آيت الله سيستاني,توضيح المسائل,م2329و2330.