اگر در مورد مسايل معمولي باشد مانند نام و سن و شهر و....... اگر در مورد مسايل عاطفي باشد مثل عشق و دوستي با جنس مخالف از طريق اينترنت يا چت اگر در مورد مسايل جنسيتي باشد صحبت با جنس مخالف از طريق چت چه حكمي داردايا بعد اين بحث غسل جنابت لازم است؟ ارتباط تلفني چه حكمي دارد با جنس مخالف
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
1- گفتگو و هر گونه صحبت يا چت کردن با نامحرم ،در حد متعارف اگر به قصد لذت نباشد و ترس افتادن در گناه هم نباشد، اشکال ندارد(1)ولي اگر صحبت هاي غير متعارف و يا همراه با مطالب تحريک کننده باشد ،جايز نيست.
با توجه به اينکه ارتباط و نامه نگاري دختر و پسر نامحرم، چه از طريق شبکه اينترنت و چت و چه از راهاي ديگر غالبا منشأ فساد است، جايز نيست . چت کردن با نامحرم بدون ضرورت اشکال دارد و گناه است .تجربه هاي مکرر نشان داده که رابطه هاي دختران و پسران دام هاي شيطان است و پيامد هاي منفي دارد. هم چنين صحبت كردن هاي غير ضروري با نامحرم از مناسب ترين جايگاه هاي نفوذ شيطان است. ممکن است ناخود آگاه انسان را به روابط غير اخلاقي سوق مي دهد.
بنابراين،ارتباط و چت کردن با نامحرم اگر در مسائل مورد نياز و بدون قصد لذت و بدون مطالب تحريک کننده و به مقدار متعارف باشد ، اشکال ندارد، اما در مسائل عشق و دوستي و امثال اين موارد جايز نيست.
2- غسل جنابت در صورتي واجب مي شود که انسان جنب شود . در صورتي که با صحبت کردن مني خارج نشود يا رطوبتي که نشانه هاي مني را ندارد خارج شود، غسل واجب نمي شود.
در صورتي که آب مذکور نشانه هاي مني را نداشته باشد، حکم مني را ندارد و پاک مي باشد و غسل هم ندارد، وضو را هم باطل نمي کند.
نشانه هاي خروج مني در مرداني که مريض نيستند، سه تا است:
1- با جستن و پرش خارج مي شود.
2- همراه با لذت و شهوت خارج مي شود.
3- بعد از بيرون آمدن آن، بدن سست شود. اگر رطوبتي خارج شود و شک کند که مني است و هيچ يك از سه نشانه يا بعضى را نداشته باشد، حكم منى را ندارد، غسل هم ندارد و لباس و بدن را هم نجس نمي کند و وضو را هم باطل نمي کند.(2)
اگر زن بر اثرتحريک هاي جنسي به قدري تحريک شود که به اوج لذت و شهوت جنسي برسد و در آن حال مايعي از او خارج شود ،جنب مي شود. اگر به اوج لذت نرسد و مايع خارج شود ويا به اوج لذت برسد ، ولي مايعي خارج نشود و يا شک کند که مايعي خارج شد يا نه ،جنب نمي شود و غسل لازم نيست.
زن اگر يقين به خارج شدن مني پيدا کند ،جنب مي شود . اگر يقين پيدا نکند، جنب نمي شود. بنابراين مواقعي که زن بر اثر تحريک هاي شهواني مقداري لذت مي برد و درآن حال رطوبتي از او خارج مي شود ،چون به اوج شهوت نرسيده ،جنب نمي شود و رطوبت خارج شده هم پاک است و وضو وغسل را باطل نمي کند.(3)
3- ارتباط تلفني نيز با نامحرم در صورتي که براي رفع نياز مندي باشد و بدون قصد لذت باشد، اشکال ندارد، اما ارتباط تلفني غير متعارف و يا به صورت مستمر و يا با گفتن مطالب تحريک کننده همراه باشد، جايز نيست.
پي نوشت ها:
1.امام خميني ، تحرير الوسيله، ج 2، کتاب نکاح ،مسئله 29.
2.امام خميني توضيح المسائل ، مسأله 346( نظر رهبري مطابق در اين مسئله مطابق نظر امام مي باشد).
3. آيت الله خامنه اي، استفتاآت، سوال 171؛