درمان خوارضاعی

سلام من پسری 13 ساله هستمکه اعتقادات دینی ام بسیار بالاست و در اکثر اماکن مذهبی شهرمان سرشناس هستموی به خاطر تحریکم بعضی دوستان ناباب و اتصال به اینترنت پرسرعت،وارد بعضی سایت های غیر اسلامی و زنا می شوم و به همین دلیل یک 2 یا 3 ماهی است که به خود ارضایی یا استمنا معتاد شدمو خیلی از خودم خجالت می کشم و با داشتن دوست هایی دینی و خوب از خودم بیزارم. لطفاً کمکم کنید ممنون

پاسخ:
برادر گرامی منشا این مشکل، عدم مدیریت صحیح یکی از نیازهای ضروری نهاده شده در سرشت انسان است که باید با مدیریت درست و به صورت طبیعی و صحیح ارضا شود. و راه صحیح ارضا آن پاکدامنی تا زمان، ازدواج است. من در راستای پاسخ به پرسش شما لازم می دانم که نکاتی را به عرض برسانم و سپس راهکارهایی ارائه نمایم:
نکته اول اینکه: ارگاسم(رسیدن به اوج لذت جنسی) فرآیندی روانی- ارگانیکی و یا به عبارتی عاطفی- ارگانیکی است. توضیح اینکه ارضاء کامل و آرامش آورغریزهی جنسی هنگامی به وقوع می پیوندد که شخص در دو جنبه جسمی و عاطفی نسبت به پاسخ دهی به آن اقدام نماید، به دیگر سخن وقتی نیاز جنسی به عنوان یک انرژی غریزی بخاطر عوامل بیرونی و یا درونی(بیرونی مثل دیدن صحنه های محرک و درونی مثل تخیلات تحریک کننده) در شخص براه می افتد و در درون شخص ایجاد ناآرامی میکند و خواستار پاسخ شخص به آنست است، شخص باید در دو طیف به موازات هم نسبت به ارضاء آن اقدام نماید1 - جنبه جسمی که با آمدن منی در مرد و ارگاسم در زن به وقوع می پیوندد2- جنبه روانی و عاطفی که لازمه آن شرکت همسر در فرآیند ارضاء است. فقط در این صورت است که ارضاء غریزه ی جنسی به صورت کامل انجام می شود و آرامشی وصف ناپذیر در شخص حکم فرما می گردد و انرژی طوفان ساز اطفاء می شود. متاسفانه بسیاری ازجنبه دوم غفلت می کنند و به غلط تصور میکنند که با تحریک آلت تناسلی و ارضاء جسمانی تمام پروسهی ارضاء تکمیل میشود و غریزه جنسی پاسخ کامل خود را می گیرد و حال آنکه اگر این تصور درست بود شخص باید بعد از خود ارضایی احساس آرامش کامل می نمود در حالی که بنا به شهادت بسیاری از کسانی که دست به خود ارضایی می زنند، بعد از ارضاء مصنوعی دچار افسردگی و اضطراب می شوند و این بخاطر اینست که غریزه ی جنسی هنوز جواب کامل نگرفته و انرژی روانی حاصل از نیاز جنسی به طور کامل خاموش نشده است، و لذا هنوز این انرژی درسیستم روانی ما به عنوان یک انرژی طغیان گر و طوفان ساز می چرخد و روح و روان ما را به هم می ریزد و به همین جهت است که روانشناسان مطرح ومن جمله فرید از خود ارضایی به عنوان یک عامل مشکل ساز و مختل کننده سیستم روانی یاد می کنند و اسلام نیز از آن به عنوان یک گناه بزرگ یاد میکند، بیاد داشته باشید که حرامها و حلال های اسلام همه بر اساس یک مصلحت و مفسده برای روح و روان و جسم انسان شکل گرفته اند، مصالح و مفاسدی که دانشمندان و روانشناسان بعد از هزارو چهارصد سال به برخی از آنها پی برده اند. پس باید توجه داشته باشید که شما با تکرار این عمل هر روز بیشتر از روز قبل به بهم خوردن تعادل سیستم روانی خود دامن می زنید و در نهایت این عمل شما منجز به اختلالات دیگر از جمله اختلالات اضطرابی در شما خواهد شد و لازم است که بخاطر نجات خود و داشتن آینده ای سرشار از، به هر نحوی که شده از این عمل صرف نظر کنید. البته ما یکسری تکنیکهایی برای رهایی از این دام آسیب زا به شما خواهیم گفت.
نکته دوم: مسئله دیگری که باید به آن اشاره کنم مشکلات دیگری که از ناحیه خود ارضایی متوجه افراد می گردد: آسيب‏هاى ناشى از خودارضايى به گونه‏هاى مختلفى تقسيم‏پذير است كه به اختصار به برخى از آنها اشاره مى‏شود:
یکم- آسيب‏هاى جسمانى‏
يكى از روش‏هاى شناخت پيشرفت بيمارى‏ها در پزشكى، مرحله‏بندى علايم بيمارى است. براين اساس، برحسب عوارض ايجاد شده در بيمار مبتلا به خودارضايى، سه مرحله بيان شده است:
1. مرحله مشكل ساز :
در افرادى كه مدتى است گرفتار خودارضايى شده اند، زودرس ترين عوارض ناشى‏از خودارضايى عبارت است از:
الف. خستگى و كوفتگى
ب. عدم تمركز حواس
ج. ضعف حافظه
د. استرس و اضطراب
2. مرحله گرفتارى شديد
بروز علايم زير در فرد گرفتار، نشان دهنده آن است كه شدت ابتلاى وى يا مدت آن بيش از مرحله اول است و در نتيجه عوارض شديدترى ظاهر شده است:
الف. خستگى و كوفتگى
ب. نوسان خلق يا تغييرات سريع خلقى
ج. حساسيت بيش از حد و زودرنجى
د. كمردرد
ه. نازك شدن موها
و. ناتوانى جنسى زودرس در جوانى
ز. بى‏خوابى يا بدخوابى و مشكلات مشابه
3. مرحله گرفتارى بسيار شديد يا حالت اعتياد
الف. خستگى و كوفتگى
ب. ريزش شديد موها
ج. تارشدن ديد چشم‏ها
د. وز وز گوش
ه. انزال زودرس و غيرارادى يا خروج منى به صورت قطره قطره
و. درد كشاله ران و ناحيه تناسلى
ز. دردهاى قولنجى در ناحيه لگن و استخوان دنبالچه
ف.زود انزالی و ارگاسم زود رس و خالی از لذت در عمل جنسی واقعی، و دلیل آن اینست که شخص در خود ارضایی تلاش دارد که هرچه زودتر فرآیند ارضاء طی شود و بدن کم کم از جهت ارگانیکی عادت می کند که در عمل جنسی زود تر خود را به مرحله انزال برساند. و لذا شخص در عمل جنسی واقعی دچار زود انزالی و ارگاسم زود رس و خالی از لذت می شود.
دوّم- آسيب‏هاى روحى و روانى
ضعف حافظه و حواس‏پرتى، اضطراب، منزوى شدن و گوشه‏گيرى، افسردگى، بى‏نشاطى و لذت نبردن از زندگى، پرخاشگرى، بداخلاقى و تندخويى، كسالت دائمى و ضعف اراده، احساس حقارت، عدم اعتماد به نفس، احساس گناه و عذاب وجدان بروندادهاى روانى و روحى خودارضايى است.
سوم- آسيب‏هاى اجتماعى‏
زبونی و ناجرات مندی در زندگی، انزوا طلبی، از دست دادن اعتماد به نفس، ناسازگارى خانوادگى، بى‏ميل شدن به همسر و ازدواج، ناتوانى در ارتباط با جنس مخالف و همسر در آینده، احساس طرد شدگی، از بين رفتن عزّت، پاكى، شرافت و جايگاه اجتماعى، دير ازدواج كردن و لذت نبردن از زندگى مشترك‏، زود انزالی، و برخی مشکلات جنسی دیگر، که روانشناسان مجموع این آسیبها را با واژة «شخصیت استمنایی» بیان کرده اند. که یکی از پست ترین و بی هویت ترین شخصیتهاست.
چهارم- آسيب‏هاى معنوى و اخروى‏
هيچ يك از آسيب‏هاى پيش گفته، به اهميت آسيب‏هاى معنوى نيست؛ زيرا آسيب‏هاى معنوى، جان و دل و به عبارت ديگر كنه حقيقت وجود آدمى را تباه مى‏سازد. خودارضايى از نظر دين يك گناه بزرگ است و به تعبير قرآن گناه زنگار بر دل مى‏نهد و انسان را از درک حقایق و انسانیت انسان باز می دارد.
نکته سوم: اما چه باید کرد:
الف- هیچوقت نباید شما به خودتان بگویید من نمی توانم، ترکش سخته،و...سعی کنید از همین الان شروع به ترک کنید. و مطمئن باشید درهای توبه همیشه به روی بنده های خدا باز است. و یکی از راه های قبول توبه شما همین حالت ندامت و پشیمانی است که به لطف خدا در شما بوجود آمده است.
ب- آگاهی در زمینه عواقب و پیامدهای خود ارضایی، شما باید آگاهی تان را در این زمینه های زیر را بالا ببرید که البته در سطور گذشته به برخی از آنها اشاره شد.
ج- بیاد داشته باشید که این عمل از جهت شرعی حرام است، و حرامها و حلال های اسلام همه بر اساس یک مصلحت و مفسده برای روح و روان و جسم انسان شکل گرفته اند، مصالح و مفاسدی که دانشمندان و روانشناسان بعد از هزارو چهارصد سال به برخی از آنها پی برده اند. پس باید توجه داشته باشید که شما با تکرار این عمل هر روز بیشتر از روز قبل به بهم خوردن تعادل سیستم روانی خود دامن می زنید و در نهایت این عمل شما منجز به اختلالات دیگر از جمله اختلالات اضطرابی در شما خواهد شد.
د- آگاهی به روش های پیشگیری و درمان
ه- تصمیم گیری: شما باید واقعا تصمیم به ترک آن گرفته باشید. و این مهمترین مرحله است. تا شما از ته دل تصمیم نگرفته باشید، هیچکسی نمیتواند شما را وادار به ترک آن کند.
و- پاکسازی: هر چیزی که زمینه تحریک شما را فراهم می کند باید دور بریزید.و طوری آن رادور بریزید که دیگر امکان دسترسی به آن را نداشته باشید.
ز- شناسایی زمان و موقعیت انجام خودارضایی: شما باید شناسایی کنید که چه موقع اقدام به خودارضایی مینمایید.مثلا موقع خواب است یا در طول روز است یا در طول حمام است،
- حال اگر در موقع خواب است: شما باید ترتیبی اتخاذ نمایید که اوایل شب به رختخواب بروید و صبح زود بلند شوید. سعی کنید با خستگی به رختخواب بروید. چون اگر خسته نباشید به ناچار مدت زمانی طول میکشد تا شما به خواب بروید و همین باعث می شود اندیشه ها و افکار شهوانی به سراغ شما بیایید. پس سعی کنید در طول روز نخوابید و در روز فعالیت هایتان را زیادتر کنید تا شب زودتر و بهتر بخوابید ودر ضمن دمای اتاق هم نباید زیاد گرم باشد.
- اگر درطول روزاست: سعی کنید تنها نمانید. بیشتر در جمع صمیمی خانواده حضور داشته باشید.در جلسات گروهی و تفریحات گروهی حضور داشته باشید. به ورزش کردن بپردازید.
- اگر در طول حمام است؛ سعی کنید حمام تان طولانی نشود . حتی الامکان با آب سرد استحمام کنید( البته برای برخی افراد ضرر دارد و نمیتوانند با آب سرد دوش بگیرند) از این رو در استفاده از این روش دقت کافی نمایید. برای ازاله ی موهای زاید از پودر های بهداشتی به جای تیغ استفاده کنید.
- پرکردن اوقات فراقت تان: در این مرحله اگر زمان خاصی وجود ندارد و ممکن است شما در هر زمانی دست به این عمل بزنید، سعی کنید روزهایتان را با برنامه های مختلف مثل بیرون رفتن ، برنامه های درسی، ورزشی ،سرکار رفتن و... پر کنید تا کاملا خسته شوید.مخصوصا ورزش کردن ،چون دوره نوجوانی دوره جنب و جوش و فعالیت است و نوجوان باید نیرو و انرزی خود را تخلیه کند بنابراین یکی از راههای تعدیل و مهار انرژی ورزش کردن است. ورزش هم باعث نشاط بدن است و هم باعث نشاط و شادابی روح و روان.
- شمارش روزهایی که پاک بودید: جدولی برای خود تهیه کنید و روزهایی که خودارضایی نکردید در آن علامت بزنید. و در قبال موفقیت ها به خود پاداش دهید.
- تنبیه خود:هر باری که این عمل را انجام دادید باید خودتان را تنبیه کنید و به هیچ وجه تنبیه را فراموش نکنید.تنبیه هر فردی فرق دارد ولی هر چه تنبیه سخت تر باشد مطمئنا بهتر است.
- تشویق خود: برای خودتان جایزه در نظر بگیرید.مثلا به خود بگویید اگر20 روز پشت سر هم این کار را انجام ندادم یک جایزه برای خودم میخرم.در خرید جایزه باید ببینید که خودتان چه چیزی را دوست دارید. دفعه بعد زمان پاک بودنتان را زیادتر کنید مثلا بگویید اگر 40 روز پاک بودم برای خودم جایزه میخرم. وسعی کنید همینطور دفعات را زیادتر کنید. بایدتوجه داشت که تشویق باید به گونه ای باشد که به فرد انگیزه بدهد و تنبیه هم باید قدرت بازدارندگی زیادی داشته باشد به طوری که اگر خواستید خودارضایی کنید تلخی تنبیه به ذهنتان بیاید و همین مانعی برای این کار بوجود بیاورد.
- پیشگیری در اوج: ممکن است شما چند روز دست به این عمل نزده باشید ولی طاقت شما به پایان برسد و نتوانید ادامه دهید و بخواهید دوباره سراغ خودارضایی بروید. در این موقع باید هر چه سریعتر خودتان را از تنهایی درآورید، خودتان را سرگرم کنید و خلاصه کاری کنید که از آن حال و هوا دور شوید.
- نوشتن نتیجه: شما باید مرحله به مرحله کارتان را بنویسید و اگر در جایی دچار شکست شدید باید علت آن را در نظر بگیرید.
- البته در کنار این موارد شما باید برنامه غذایی تان را اصلاح کنید مثلا از خوردن بیش از اندازه غذاهایی مثل خرما، تخم مرغ ، دارچین، پیاز و...اجتناب کنید.
- حتما از لحاظ معنوی خود را پرورش دهید.سعی کنید در کارها به خداوند توکل کنید، روزی چند صفحه قرآن با ترجمه بخوانید،نمازتان را بخوانید.
- توجه داشته باشید که تنها رعایت تمام این موارد ، بدون کم و کاست و به صورت مستمر نتیجه بخش خواهد بود. نباید توقع داشته باشید که این عادت ناگهانی قطع و درمان شود.به هر میزان که بتوانید دفعات آن را به تدریج کم کنید، موفقیت محسوب میشود.
- نگاه خود را كنترل كنيد و تصميم بگيريد در برخورد با جنس مخالف نگاه خود را فرو بيندازيد.
- از دیدن فیلمهای مشکل ساز و یا خدای ناکرده فیلم های مستهجن ماهواره ای و غیره جدا اجتناب کنید.
- از گفتگو با جنس مخالف مگر در مواقع ضروري و در حد ضرورت اجتناب كنيد.
- از پوشيدن لباسýهاي تنگ كه موجب تحريك شهوت جنسي ميýشود خودداري كنيد.
- از دستýورزي با خود پرهيز كنيد. به آلت تناسلی خود در آینه یا به طور مستقیم نگاه نکنید.از بازی با آلت خود و مالیدن آن اجتناب کنید.و...
- از پرخوري بويژه غذاهاي مهيج شهوت مثل سير، پياز، فلفل، تخمýمرغ و ... اجتناب كنيد.
- افكار خود را بتدريج كنترل كنيد زيرا افكار منشاء رفتارند و هر موقع که افکار جنسی به سراغتان می اید فکر خود را به امور دیگری مانند فکر کردن در باره برنامه های فردا منعطف کنیدو و یا به خاطرات خوشی که داشته اید مثلا روزی را که به کوه پیمایی رفته بودید را مرور کنید.
- هر شب، اعمال خود را محاسبه كنيد. رفتارهاي ارادي كه بايد انجام ميýداديد را در صورت انجام يادداشت كنيد و رفتارهايي كه بايد ترك ميýكرديد را نيز در صورت موفقيت يادداشت كنيد.
- همانطور که قبلا هم عرض کردم؛ هرگز قبل از اینکه خوابتان بگیرد به رختخواب نروید.
- هرگز در جاهای خلوت نمانید و مثلا سعی نمایید مثلا مطالعات خود را در کتابخانه عمومی انجام دهید.
- فعایتهای فرهنگی اجتماعی و کاری خود را وسعت ببخشید و از تنهایی شدیدا بپرهیزید.
- در انجام همه مراحل تقويت اراده جهت كنترل شهوات از خداوند استعانت جوييد زيرا همه نيروهاي ما از خداست. پس بايد در برابر موانع از خداوند كمك بگيريد. نيروي اراده ما نيز از خداست سعي كنيد اراده خود را در جهت اراده الهي قرار دهيد يعني چيزي را اراده كنيد كه مورد رضايت حق تعالي است.
- با كساني همنشيني و معاشرت كنيد كه داراي اراده قوي و نظم در انجام مسئوليتýها و تكاليف خود هستند و از معاشرت با افراد سست اراده و ضعيفýالايمان كه اهل معصيتýاند جدا خودداري كنيد. این سخن سعدی علیه الرحمه را بیاد داشته باشید که فرمود: اسب و خر را گر ببندی چند روزی پیش هم ــــــ رنگشان مهگون نگردد، خلقششان یکسان شود.
- روزه نقش عجيبي در كنترل شهوات و تقويت اراده دارد سعي كنيد هر هفته حداقل يك روز روزه بگيريد.
- معرفت و ايمان به خدا و مبدأ و معاد، نقش مهمي در شكلýگيري شخصيت، هويتýيابي و تقويت اراده دارد. با تفكر در آثار و آيات الهي ايمان خود را تقويت كنيد.
- مواظب نگاه خود باشيد و از تماشاي مناظر شهوتýبرانگيز مثل فيلمýهاي مبتذل و قرار گرفتن در محيط هايي كه آلوده به گناه است اجتناب كنيد. بسياري از گناهان از يک نگاه ساده آغاز ميýشود.
- همواره براي خود كرامت قائل شويد و پيروي از غرايز شهواني را در غير موارد حلال اهانت به خود و سقوط از مقام و منزلت انساني تلقي كنيد.
- زشتي گناه را همواره مانند آبي آلوده و كثيف فرض كنيد همانýطور كه حاضر نيستيد آب آلوده را بنوشيد به خود تلقين كنيد كه من نفس و جان خود را با گناه آلوده نميýكنم.
- هرگاه در كنترل شهوات با شكست مواجه شديد اولا خود را جريمه كنيد، سپس بدون يأس و نااميدي از درگاه خداوند توبه نمائيد و آنگاه تصميم بر جبران آن بگيريد.
- همواره با يك مشاوره اخلاقي در ارتباط باشيد و در انجام مراحل فوق با او مشورت كنيد.
- مراقب باشيد در تقويت اراده براي كنترل غرايز موازين شرعي را رعايت كنيد و از هر گونه افراط و تفريط و انجام كارهايي كه دين آن را تجويز نكرده است خودداري كنيد.
- فکر کردن در مورد آسیبهای خود ارضایی نیز می تواند به اجتناب از آن کمک شایانی نماید که ما سطور قبلی توضیحات نسبتا مبسوطی به حضورتان ارائه نمودیم.