۱۳۹۸/۰۸/۰۱ ۱۸:۵۲ شناسه مطلب: 97944
من درگذشته زياد خودارضایی میکردم ولي از امروز تصميم گرفتم ديگر توبه کنم و ديگر هیچوقت اين کار را انجام ندهم آيا خدا گناهان گذشته من را میبخشد؟ البته درگذشته توبه کردم ولي اين دفعه ديگه به نظرم اصلي و واقعيه.
سلام
از اينکه در خدمت جواني باانگیزه بالائیام، خرسنديم. بابت همت بلندی که دارید به شما تبریک میگوییم. حتماً باانگیزهای که دارید با قدرت در مقابل انحراف جنسی میتوانید بایستید تا شرایط ارضای صحیح این غریزه برایتان انشاءالله فراهم شود.
قبل از هر چيز پاسخ خود را با نام خداوندي که هميشه مهربان و هميشه توبه پذير است آغاز میکنیم.
دوست عزيز؛ بیتردید يکي از نيرومندترين غرايز، نيروي شهوت و غريزه جنسي است. اين نيرو که از ابتداي تولد بهصورت نهفته در وجود آدمي به وديعه نهاده شده است، تا زمان بلوغ هم چنان دوران آرام و بیتحرکی را پشت سر میگذارد، اما بهمحض شروع دوران نوجواني آرام، آرام زمان بيداري و شکفتگي آن فرا میرسد و رفتهرفته تمامي وجود نوجوان را در برمیگیرد و بر تمامي رفتار انسان اثر میگذارد. به همين دليل غريزه جنسي با تحريکات شديد شما را با مشکلاتي مواجه ساخته است.
برادر عزيز؛ باب توبه هميشه باز است. پشيماني شما از گناهان گذشته به معناي توبه است. همانطور که امام باقر علیهالسلام فرمود: «كَفَى بِالنَّدَمِ تَوْبَة؛ در تحقق توبه پشيماني از خطا و گناه کفايت میکند.»(1)
ازآنجاییکه خداوند متعال در قرآن فرموده:«وَ هُوَ الَّذي يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبادِهِ وَ يَعْفُوا عَنِ السَّيِّئاتِ وَ يَعْلَمُ ما تَفْعَلُون؛ او كسى است كه توبه را از بندگانش مىپذيرد و بدیها را مىبخشد، و آنچه را انجام مىدهيد مىداند.»(2)؛ پس مطمئن باشيد توبه شمارا نيز پذيرفته است. قبول شدن توبه ما به اين معنا نيست که ما دِين خود را اداء کردهایم بلکه ازاینجهت مطمئن به بخشش گناهان خود هستيم که خداوند متعال بر اساس بزرگمنشی و رحمت بیکران خود با گناهکاران و روسياهاني مانند ما رفتار میکند. «إِلَهِي إِنْ كُنْتُ غَيْرَ مُسْتَأْهِلٍ لِرَحْمَتِكَ فَأَنْتَ أَهْلٌ أَنْ تَجُودَ عَلَيَّ بِفَضْلِ سَعَتِكَ؛ خداي من، هرچند من لياقت رحمت تو را ندارم اما تو اهل آن هستي که جود و بخششت شامل من بشود چراکه فضيلت تو آنقدر وسيع است که شامل حال من نيز مي شود.»(3)
مهمترین نشانه پذيرفته شدن توبه شما اين آيه شريفه است؛ «تابَ عَلَيْهِمْ لِيَتُوبُوا إِنَّ اللَّهَ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحيمُ؛ خدا رحمتش را شامل حال آنها نمود، (و به آنان توفيق داد) تا توبه كنند خداوند بسيار توبهپذير و مهربان است!»(4)؛ چه کسي به شما توفيق توبه را داده؟ چه کسي شما را متوجه خطا و اشتباهتان کرده؟ و چه کسي اين تنفر از گناه را در دل شما قرار داده؟ اين خداوند متعال است که ابتدا نظر لطفش را شامل حال شما کرده است و با عنايت ويژه او است، که شما متوجه گناهان خود شدهاید.
خداوند متعال هميشه، همه بندگانش را دوست داشته و دارد؛ و هيچ زمان دست از محبت به آنان بر نخواهد داشت؛ «إِنَّ اللَّهَ بِالنَّاسِ لَرَؤُفٌ رَحيمٌ؛ خداوند نسبت به مردم رحيم و مهربان است!»(5)
زماني که هر انساني، مرتکب هر گناهي، به هر بزرگي شود؛ خداي متعال دوست دارد آن انسان، هیچوقت از عفو و بخشش او نااميد نشود. زيرا اين نااميدي، يک وسوسه شيطاني است، تا دوباره زمينه تکرار آن گناه را فراهم کند. از همين باب خداي متعال فرمود: «قُلْ يا عِبادِيَ الَّذينَ أَسْرَفُوا عَلى أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَميعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحيمُ؛ بگو: «اى بندگان من كه بر خود اسراف و ستم كردهايد! از رحمت خداوند نوميد نشويد كه خدا همه گناهان را مىآمرزد، زيرا او بسيار آمرزنده و مهربان است.» (6)؛ پس جاي هيچ ناامیدی وجود ندارد.
با توبه قطعاً گناهان گذشته شما پاکشده است. اما اگر قصد تکرار آن را نداريد، بايد به نکات زير توجه و به آنها عمل کنید.
1- شيطان، دشمن قسمخورده انسان است. «بِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعين؛ خدایا به عزّتت سوگند، همه انسانها را گمراه خواهم كرد»(7) هر زمان هر انساني کوچکترین تصميم براي پيمودن مسير الهي را بگيرد، شيطان قصد دارد با وسوسههای خود او را منحرف کند.«مِنْ شَرِّ الْوَسْواسِ الْخَنَّاسِ * الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ؛ پناه مي برم به خداوند متعال از بدى وسوسهگر خنّاس، كه در سینههای مردم وسوسه میکند»(8)
پس به تحريکات شيطان چه از نوع جن و چه انساني او توجه نکنيد. و سعي کنيد از همين سن که سن استقلالطلبی شماست و سني است که شما بايد مديريت را از نفس خود آغاز کنيد. با راهکارهايي که بيان خواهد شد يک نه محکم به نفس خود و ديگران بگوييد و با توکل و عنايات حضرت حق بتوانيد با حسن خلق و محبت از کنار گناه بدون آلوده شدن به آن گذر کنيد. که قطعاً رشد و تعالي شما در اين تدبير و درايت خواهد بود.
2- بايد شرايط زندگي خود را قبل از ازدواج بهوسیله نکات زير مديريت کنيد. شما قطعاً قادر هستيد قبل از ازدواج نيز با حول و قوه الهي بهطور کامل اين گناه را ترک کنيد.
- دوست جوان، بهمنظور تخليه انرژي زايد بدن، بهطور منظم خود را به ورزش و کار و فعالیتهای مناسب سرگرم کنيد، ورزش و کار در کاهش طغيان غريزۀ جنسي اثر فوقالعاده سودمندي دارد.
- گردش و تفريح و کوهنوردي، از عواملي است که براي کاهش شهوت و تسکين نيروي جنسي نقش مؤثری دارند. زيرا مسافرت، خواهناخواه در اخلاق و روحيات انسان تحولاتي به وجود میآورد و غريزه جنسي را نيز تسکين میبخشد.
- مطالعه، علاقه به کارهاي فکري، سرگرمیهای هنري و خواندن سرگذشت قهرمانان علمي و معرفتي و عرفاني، انسان را تا اندازه زيادي از شعاع خود خارج میکند و با مسير رشد و تعالي آشنا میکند.
- پرهيز از ديدن فیلمها و عکسهای محرک، و نگاه و ارتباط با نامحرم، زيرا «هر آنچه ديده بيند دل کند ياد»؛ لذا خداوند متعال فرمود: «به مردان مؤمن بگو كه چشمان خويش را فروگيرند و شرمگاه خود را حفظ کنند. اين برايشان پاكيزهتر است. زيرا خدا به كارهايى كه مىكنند آگاه است»(9)
امام صادق علیهالسلام فرمود: «از نگاه ناپاک بپرهيزيد که چنين نگاهى آتش شهوت را در دل و فکر شعله ور میکند و همين آتش براى فتنه و مشکلات بزرگي کفايت میکند.»(10)، عموماً نگاههای آلوده، باعث میشود فکر و ذهن شما درگير شود. اینگونه نگاهها زمينه رنج و مشقت جان شمارا فراهم میکنند.
- از حضور در مکانهایی که باعث تحريک شما میشود، خودداري کنيد.
- از شنيدن و خواندن مباحث و مطالب جنسي و حتي شوخیهای جنسي و تحریککننده و فکر کردن در اين امور جدا” پرهيز کنيد.
- هرگز در مکاني خلوت و تنها و دور ازنظر ديگران نباشيد. زيرا بيشتر تحريکات جنسي در چنين شرايطي سراغ شما میآیند. و هرگاه در چنين شرايطي مورد هجوم افکار جنسي واقع شديد، آن مکان را ترک کنيد و به مجالس عمومي وارد شويد.
-مطالب تکمیلی درباره استمنا و راهکارهای ترک را میتوانید در آرشیو سایت به نشانیهای pasokhgoo.ir مطالعه کنید.
ان شاء الله با اميدواري به رحمت و محبت بینهایت الهي بتوانيد در تمام مراحل زندگي خود با بهکارگیری راهکارهاي بیانشده موفق و سربلند باشيد.
پینوشتها:
1- كلينى، محمد بن يعقوب، الكافي، تهران، دار الكتب الإسلامية، 1407 ق، ج2 ، ص 426
2- شوري(42)، آيه 25
3- ابن طاووس، على بن موسى، إقبال الأعمال، تهران، دار الكتب الإسلاميه، 1409 ق، ج2، ص686
4- توبه(9)، آيه 118
5-حج(22)، آيه 65
6- زمر(39)، آيه 53
7- ص(38)، آيه 82
8- ناس(114)، آيه 4-5
9- نور(24)، آيه 30
10- ابن شعبه حرانى، حسن بن على، تحف العقول، قم، جامعه مدرسين، 1404ق، ص 502