حکم استمناء

تعریف اول: خودارضائی را می توان کسب لذت جنسی شخص –که معمولا به ارگاسم منجر می گردد- به دست خود شخص تعریف نمود. (Autoeroticism) آلفرد کینسی خودارضائی را در مردها شایع تر از زن ها یافت، مع هذا چنین تفاوتی احتمالا امروزه وجود ندارد.

سؤال: اگر در هنگام ارگاسم دست خود را بر روی لوله ی انتقال منی (بین مقعد و بیضه) قرار دهیم و از خروج منی جلوگیری کنیم باز هم حکم استمناء دارد یا خیر؟

پرسشگر محترم با سلام و تشکر از ارتباط تان با اين مرکز؛
اگر بعد از برداشتن دست از لوله انتقال مني، مني بيرون نريزد، حکم استمنا را ندارد.(1)

پي نوشت:
1. آيت الله فاضل لنکراني ،جامع المسائل ،ج1 ،سؤال 984 .

نیاز جنسی یک نیاز است مانند غذا خوردن و خوابیدن و ... و در دوره نوجوانی و جوانی در اوج خود است و همانطور که میدانید این نیاز باید برطرف شود و اگر کسی این عمل را انجام ندهد غریب به 99% روی به رابطه با جنس مخالف و بسی خطرناک تر می آورد و لگر هم کسی این کار ها را انجام ندهد غرق در افکار شهوت آلود است و شکی در این نیست مخصوصا که این نیاز در برخی کم و در برخی زیاد است و ارثی است حال با این تفاسیل شما کدام راه را برای رفع این نیاز پیشنهاد میکنید؟ اگر جواب سوال شما ازدواج است که بهتر است بگویم در این دوره زمانه هیچکس تا 30 - 35 سال نمیتواند ازدواج کند و دلایلش را هم خود بهتر میدانید مانند کار و شغل مناسب که برای دکتر ها و مهندس ها نیست چه برسد به انسان های معمولی البته برای رفع این نیاز حتما لازم نیست رابطه ی جنسی بین دو طرف باشد و یک رابطه معمولی و پاک و در حد دوستی نیز میتواند کفایت کند ولی اسلام این را هم حرام دانسته و مقتضای این دوره زمانه را در نظر نگرفته است که ماهواره و حجاب بد چه در اقوام و چه در جامعه موجب تحریک میشود که موجب این گناه (استمنا) میشود اگر پدران ما این عمل را انجام نمیدادند دلیلش این بود که تا دوران بلوغ و بعد از آن هیچ چیز موجب تحریک آنها نمیشد ولی الان همه چیز حتی دوستان نیز باعث می شود که افکار انسان خراب شود این مشکل را در دختران هم چه بسا بیشتر میتوان مشاهده کرد و از وضعیت حجاب و .... آنها کاملا این امر معلوم است اگر غرب در ما نفوذ کرده چگونه خود در این چاه ها نیفتاده و از همه مهم تر چه عاملی باعث آن شده ؟؟؟؟؟؟؟؟ وچرا پیشرفت داشته است ؟؟؟؟؟! لطفا با توجه به اینها ما را راهنمایی کنید شاید من هم هزاران نفر را نجات دادم و چگونه یک نوجوان تا سن 30 سالگی با افکار خود مقابله کند ؟ و کناه استمنا طبق نظر اقای خامنه ای چیست ؟ با تشکر

پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
اسلام تنها راه ارضاي غريزه جنسي را ازدواج مي داند .پيامبر اسلام فرمود:
« جوانان، هر يك از شما كه قدرت ازدواج دارد، حتماً اقدام كند، زيرا بهترين وسيله است كه چشم را از نگاه‌هاي آلوده و عورت را از بي عفتي محافظت مي‌كند».(1)
در عين حال قرآن مجيد راه مقابله با طغيان غريزه جنسي را در صورت فراهم نبودن زمينة ازدواج، عفت پيشگي و يا خويشتن داري در امور جنسي مي‌داند و مي‌فرمايد: «آن‌ها كه وسيله ازدواج ندارند، بايد عفت پيشه كنند تا خداوند آنان را به فضلش بي نياز كند».(2)البته اين امر، نياز به مقاومت دارد كه در روايات به عنوان جهاد اكبر مطرح شده است.
نوشته ايد : " براي رفع اين نياز حتما لازم نيست رابطه جنسي بين دو طرف باشد و يک رابطه معمولي و پاک و در حد دوستي نيز مي تواند کفايت کند، ولي اسلام اين را هم حرام دانسته و مقتضاي اين دوره زمانه را در نظر نگرفته است که ماهواره و حجاب بد ،چه در اقوام و چه در جامعه موجب تحريک مي شود که موجب اين گناه (استمنا) مي شود"
اين سخن صحيح نيست، زيرا در ابتدا بايد رابطه شرعي و سالم را تعريف کرد . سپس نظر اسلام در اين زمينه بررسي شود. از نظر اسلام ، رابطه شرعي و سالم دختر با پسر نامحرم يعني ارتباط کلامي و غير کلامي در چهارچوب مقررات اسلامي. بر اين اساس حرف زدن، نگاه کردن و غيره از ارتباطات نامحرمان اگر بدون قصد لذت جويي و کامجويي صورت گيرد ،‌ از نظر اسلام منعي براي ارتباط سخني نيست، همان گونه که در جامعه اين نوع ارتباطات ديده مي‌شود، مثل رجوع به پزشک،‌خريد از بازار، حضور در محل کار و محل تحصيل و ارتباط با معلم و استاد و همکار و مدير اما اگر ارتباط به طور وسيع انجام گيرد و هر دختر و پسري با هم راحت ارتباط برقرار کنند، تضميني براي رعايت آن اصول نيست.
دوست عزيز!جاذبه جنسي و طبيعي دختر و پسر به ويژه در سنين جواني، زمينه انحراف ارتباط‌ ها را فراهم مي‌سازد .ارتباط‌ ها را تحت تأثير قرار مي‌دهد. بر اين اساس، دين به ما هشدار مي‌دهد که هرگاه دو غير همجنس، در قالب هر ارتباطي در مکاني خلوت و دور از ديد ديگران قرار گيرند، شيطان با آن ها خواهد بود و روابط صحيح را تهديد مي‌کند.
بنابراين اگر چه به نظر شما رابطه معمولي و پاک و در حد دوستي با جنس مخالف به صورت طبيعي ، خاموش کننده غريزه جنسي است اما واقعيت امر اين گونه نيست . اين روابط ممکن است در ابتدا مانند آبي بر آتش باشد اما اين گماني بيش نيست زيرا آن چه گمان کرده ايد آرامش است ،در واقع آرامش قبل از طوفان است. مي بينيد پس از گذشت مدت زماني اين آرامش به طوفاني تبديل مي شود که پيامد منفي شکست يا منحرف شدن روابط انساني، را به دنبال دارد.
اگر ارتباط به انحراف گرايد، سبب از دست رفتن آبرو و حيثيت اجتماعي و سرمايه زندگي، نيز ارزش و کرامت انساني دختر و پسر مي‌گردد که جبران ناپذير است. بنابراين وجود شرايط سخت براي ازدواج، توجيه کننده روابط آزاد و دوستانه دختر و پسر که به طور طبيعي و خدادادي با کشش هاي غريزي و جنسي همراه است، نخواهد بود؛ زيرا ضرر آن در مرحله متوجه خود دختران و بعضا پسران است، راه حل آن آسان نمودن شرايط ازدواج اولاً از طرف دختران و ثانياً از طرف خانواده دو طرف مي­باشد.
از آن جايي که دين اسلام کامل ترين اديان و آخرين دين تا روز قيامت است ، مقتضاي چنين ديني آن است که شرائط و اقتضائات تمام زمان ها را در نظر گرفته باشد.قرآن در اين باره مي فرمايد :
" قُلْ لِلْمُؤْمِنينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ يَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذلِكَ أَزْكى‏؛ (3)
به مردان مؤمن بگو ديدگان خويش را از نگاه به زنان اجنبى باز گيرند . فرج هاى خويش را نگهدارند. اين براى ايشان پاكيزه‏تر است».
در بخشي ديگر نوشته ايد : "در اين دوره زمانه هيچ کس تا 30 - 35 سال نمي تواند ازدواج کند و دلايلش را هم خود بهتر مي دانيد مانند کار و شغل مناسب که براي دکتر ها و مهندس ها نيست، چه برسد به انسان هاي معمولي. "
در مورد اين که چرا شما و ساير جوانان بيکار هستند، صحبت فراوان است اما مهم آن است که از خود بپرسيد که دليل بيکاري چيست؟ اگر چه ممکن است بخشي از بيکاري ها مربوط به دولتمردان باشد اما گاهي مقصر خود مائيم . زيرا فرد صرف اين که مدرک ليسانس و... دارد ، از فراگيري تخصص مورد نياز جامعه ابا مي کند . منتظراست حتماً کار ادراي برايش فراهم شود، در حالي که اين امر صحيح نيست. بلکه انسان بايد با زحمت و تلاش شبانه‌روزي به شناخت نيازهاي جامعه و بازار اقدام کند .در زمينه نيازهاي بازار کسب و کار متخصص شود تا بيکار نماند.
البته در بخش ديگري نيز نوشته ايد : " اگر غرب در ما نفوذ کرده ،چگونه خود در اين چاه ها نيفتاده و از همه مهم تر چه عاملي باعث آن شده ؟ وچرا پيشرفت داشته ؟ "
در پاسخ مي گوييم :
دوست عزيز ، عواملي نظير اختلاط زن و مرد و عدم کنترل چشم و شهوت پرستي و افکار شهواني و بيکاري و پر خوري و از همه مهم تر دنيا گرايي و فراموشي آخرت در جامعه ما موجب پيدايش و گسترش انحرافات جنسي مي شود. بررسي کامل علل پيدايش و گسترش انحرافات جنسي فرصتي مي خواهد که از عهده اين نوشتار خارج است. در ذيل راهکارهايي براي فراراز منجلاب فسادهاي جنسي ذکر مي کنيم .
تسهيل كنترل غريزة جنسي در گرو اموري است:
1ـ طرد افكار شيطاني:
مشكل ترين مرحلة رويارويي با انحراف جنسي، سالم سازي انديشه و پرهيز از افكار شهوي است. امام علي(ع) مي‌فرمايد: «كسي كه در اطراف گناه بسيار بينديشد، سرانجام به آن كشيده خواهد شد».(4)
2ـ پر كردن اوقات فراغت با مطالعه، تفريح، مسافرت و غيره.
3ـ كنترل چشم:
نگاه راهبر دل و دام شيطان و بذر شهوت است. براي مهار غريزه جنسي بايد از ديدن آن چه كه ميل جنسي را تحريك مي‌كند خودداري كرد. امام علي(ع) مي‌فرمايد: «بهترين عامل رو گرداني از شهوات، فروبستن چشم‌ها است».(5)
4ـ عدم آميختگي زن و مرد:
همنشيني زن و مرد و همسخن شدن و خلوت كردن با يكديگر زمينه لغزش را فراهم مي‌كند.
5ـ كم خوري:
يكي ديگر از راه‌هاي كنترل غريزة جنسي، دوري از پرخوري است. از اين رو در روايات اسلامي از روزه داري به عنوان عامل تعديل غريزه جنسي ياد شده است.پيامبر اكرم(ص) مي‌فرمايد: «اي جوانان، هر يك از شما قدرت ازدواج دارد، ازدواج كند . اگر قدرت ندارد، روزه بگيرد، زيرا روزه گرفتن براي كنترل شهوت مفيد است».(6)
6ـ آخرت گرايي:
توجه به پاداش اخروي دربارة كساني كه دامن خود را از گناه پاك داشته اند. امام علي(ع) مي‌فرمايد: «كسي كه به بهشت علاقه دارد، خواهش‌هاي نفس و شهوات را فراموش كند».(7)
8ـ ياد مرگ:
رسول خدا(ص) اصحاب خود را دربارة مرگ بسيار سفارش مي‌کرد و مي‌فرمود: «زياد مرگ را ياد کنيد، زيرا ياد مرگ شکننده لذات نفساني و مانع ميان تو و شهوات است».(8)
**********************************************
خود ارضايى يكى از اقسام انحرافات جنسى به شمار مى‏رود. در پيدايى آن علل مختلفى دخالت دارد مانند تحوّلات بلوغ، عوامل تحريك زا، عقده حقارت، مساعد نبودن محيط خانواده، معاشرت با منحرفان، ضعف ايمان و ناآگاهى از پيامدهاى خودارضايى.
خودارضايي عوارض جسمي و روحي و رواني زيادي دارد. عوارضي مانند: افسردگي و بي حالي و ضعف بينايي ، ضعف قواي جسماني ، آسيب دستگاه تناسلى و ناتوانى‏هاى جنسى و توليد مثل، بيماري هاى مقاربتى‏،عقيم شدن‏،كم خونى، كم اشتهايى و مشكلات گوارشى؛كم خوابى و اختلال در خواب؛ تنگى نفس؛ سر درد و سرگيجه؛پيدايش تغييرات در نخاع و ستون فقرات، ضعف حافظه، حواس پرتى و ناتوانى در تمركز فكرى‏،اضطراب ،افسردگى‏، پرخاشگرى و بداخلاقى‏، يأس از زندگى‏،از بين رفتن خلاقيت‏ها، توانايى‏ها و سركوب شدن استعدادها،عدم ميل به تحصيل، مطالعه، تحقيقات علمى و فعاليت‏هاى فكرى، هوس باز و بى‏بند و بار شدن ،افت تحصيلى‏،بزهكارى و ...
خود ارضايي يا استمنا از نظر اسلام حرام و گناه است . از نظرحضرت آيت الله خامنه اي استمنا از گناهان کبيره است (9)
براي کنترل غريزه خود راهكارهاي عملي وجود دارد . در صورت نياز در نامه هاي بعدي به آن اشاره خواهيم کرد.

پي‌نوشت‌ها:
1. مكارم الاخلاق، ص 100.
2.نور (24) آيه 33.
3. همان، آيه 30.
4. غررالحكم، ج 5، ص 321.
5. همان، ج 6، ص 164.
6. بحارالانوار، ج 100، ص 220.
7. نهج البلاغه، قصار 30.
8. بحارالانوار، ج 74، ص 388.
9. سؤال تلفني (7746666-0251) از دفتر آيت الله خامنه اي.