۱۳۸۹/۰۴/۲۷ ۰۲:۴۳ شناسه مطلب: 14648
با سلام با توجه به عادل بودن خداوند متعال وگوناگونی ادیان مختلف در حال حاضر. آیا میتوان گفت ملاک پرسش و پاسخ در آخرت دین اسلام است؟ اگر ملاک اسلام است خودخواهی نیست؟پس انسانهای خوب بقیهء ادیان چه میشوند؟ اگر اسلام نیست پس دین ما مقداری سخت گیر تر نسبت به ادیان دیگر نیست؟
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
اگر مفهوم دين الهي و دينداري صحيح به خوبي روشن گردد، جواب مسئله روشن است، از اين رو بايد گفت:
بشر در طول تاريخ مثل دانشآموزاني بودند، که خداوند عدهاي از برجستهترين بندگان خود را به عنوان آموزگاران همراه با کتابهاي آسماني براي تعليم و تربيت بشر فرستاده . از سويي همگان را مامور کرده که در هر مقطعي از زمان با حضور در کلاس متناسب همان مقطع، متوني آسماني را فرا گرفته و بدان عمل کنند، بدين ترتيب در آخرين مقطع و عصر خاصي خداوند کاملترين متن آسماني به نام قرآن را به دست آخرين فرستاده خود که بزرگ ترين آموزگار بشر است، ارسال نموده و به همگان فرموده چون اين متن از همه کتابهاي پيشين کاملتر و اين معلم از ساير آموزگاران برتر است، از آن پيروي کنيد .در غير اين صورت مثل آن است که دانشآموز کلاس دانشگاه و مقطع پاياني تحصيل، به متن درسي مقطع ابتدايي قناعت کند .بديهي است که اين کار غير عاقلانه و قابل پذيرش نيست. از اين روست که خداوند در قرآن کريم وحينامه آسماني فرمود:
«و من يتبغ غير الاسلام دنيا فلن يقبل منه و هو في الاخره من الخاسرين؛ (1) هر کس غير از اسلام ديني اختيار کند ،هرگز از وي پذيرفته نيست، و او در آخرت از زيانکاران است».
بنابراين آنچه نزد خداوند اعتبار دارد، آخرين دستور عمل اوست و اين نه از باب «سخت گيري» اسلام بلکه از باب فرمان خالق آدم و عالم است. گاهي فرمان ميدهد که از آن دين و گاهي دستور ميدهد که از اين دين اطاعت شود. هر چه او بخواهد و بگويد و فرمان دهد، همان است. حکم آنچه او فرمايد. و اين نه به معناي تحکم و يا سختگيري است بلکه چون دستوراتش طبق مصلحت هست، بايد از او تبعيت کرد.
پينوشت:
1. آل عمران (3) آيه 85.