حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

در مورد نحوه و زمان دفن شهدای کربلا توضیح بفرمایید.
اقوال تاریخی مختلفی در موضوع بیرون رفتن سپاه عمر سعد از کربلا و دفن پیکرهای شهدا هست اینکه گفته شده سپاه عمرسعد عصر دوازدهم محرم از کربلا بیرون رفت.  پس بنی اسد و امام سجاد (ع) زودتر از 12 محرم بدن حضرت (ع) را دفن نکردند، این مسئله ی دو روز سوال فنی است که قابل بررسی است و به شورای علمی «مقتل جامع سید الشهدا» منتقل می شود.
اما امری که قضیه را پیچیده  می کند این است که تعبیر روز یازدهم و دوازدهم در کتابها نیست، آنچه در برخی از کتابهای تاریخی آمده روز بعد است، اما معلوم نیست این از کدام روز ملاک است؟
بعضی از مورخان عاشورا را روز اول می گیرند ، پس روز یازدهم روز دوم شهادت امام حسین (ع) می شود. اما اگر از روز عاشورا حساب کنیم یک حساب می شود و اگر   روز عاشورا را روز حساب نکنیم و آن را نصف روز بگیریم حسابی دیگری به دست می آید.